A gőzölgő tea vagy kakaó mellé nem árt a kellemes társaság. Karácsonyi ajánlónkban nemcsak a felnőtteknek szóló letehetetlen történeteket gyűjtöttük össze, hanem a legkisebbekre is gondoltunk.

Schäffer Erzsébet: Hol vagy?


Central Médiacsoport Zrt. 3300 Ft

Schäffer Erzsébet, kolléganőnk, legújabb kötetében is elvarázsol minket természetes hangvételével, őszinteségével. Egy olyan könyvvel ajándékozza meg az olvasót, amelyben egy drámai helyzetben lévő nő és férfi kapcsolatát ismerhetjük meg. A történet a pár életének intim tartományaiba vezet, amelyekről nem szoktunk beszélni, az író mégis belekezd és beavat minket.

A kötetet itt lehet megrendelni.

Izing Klára: Álomszótár A-tól Z-ig

izing klára
Central Médiacsoport Zrt,, 2490 Ft

Hiánypótló könyvvel rukkolt elő hazánk ismert asztrológusa, a Nők Lapja Ezotéria szerkesztője, Izing Klára. Egy olyan különleges álmoskönyvet írt, amely az álomfejtést asztrológiai alapokra helyezi. Az álomszimbólumok részletes elemzésével segít nekünk abban, hogy az élet több területén is megtaláljuk a helyünket. Sőt, arra is rávilágít, hogy mi az, ami jelenleg hiányzik a mindennapjainkból: hatalom és siker, erő és kitartás vagy egy olyan ember, aki nélkül nem teljes az életünk? Az álmaink megfejtésével nemcsak a betegségektől védhetjük meg magunkat, hanem az ártó kapcsolatoktól is.

A könyvet ezen az oldalon szerezhetitek be.

Almási Kitti: Lezárás, Elengedés, Újrakezdés

Athenaeum Kiadó 3499 Ft

A népszerű pszichológus előző, Bátran élni című kötetében az állandó félelmeinket segített legyőzni, legújabb könyvében abban nyújt útmutatást, hogy mi vár ránk egy szakítás vagy válás után, újrakezdőként. Olvasmányos történetekkel körbejárja az elengedési folyamatot, megmutatja, miként gyógyíthatjuk meg a kapcsolatban szerzett sérüléseinket, és segít abban, hogy átlássuk, mi befolyásol minket egy új kapcsolatba lépve. Hogy mitől lesz jó élmény az első randevú és miért vágyunk annyira a pozitív visszajelzésekre? Ezekre a kérdéseinkre is választ kaphatunk legújabb kötetében.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Emily Winfield Martin: Bármi lehetsz

Central Médiacsoport Zrt. 2900 Ft

Ez a könyv a gyerekekben rejlő lehetőségeket és csodát ünnepli, ami határtalan, akár a szülői szeretet. Arra biztatja a kicsiket, hogy merjenek nagyot álmodni, hiszen szüleik feltétel nélküli szeretete segít majd, hogy elérjék mindazt, amire vágynak. Mielőtt azt gondolnánk, hogy a könyv kizárólag a gyermekeknek szól, lapozzunk bele – könnyen lehet, hogy minket is motiválni fog.

A kötetet itt szerezhetitek be.

Anna Gavalda: Életre kelni

életre kelni

Magvető Kiadó 3299 Ft

Aki imádja a rövid történeteket, novellásköteteteket, annak tökéletes választás lesz ez a könyv. A francia szerző írásait olvasni mindig kivételes élmény. Ez a kötet olyan sorsfordító találkozások monológjait tartalmazza, amelyek lehetőséget nyújtanak arra, hogy ne fekete-fehéren lássunk mindent, hanem más lehetőségeket és utakat is észrevehessünk az életben.

A könyvet itt lehet megrendelni.

Jamie Oliver: Karácsonyi receptek

karácsonyi receptek

Park Kiadó 7000 Ft

A visszaszámlálás elkezdődött, már csak néhány nap és itt a karácsony. Nem árt felkészülni, és betárazni a legjobb receptkönyvekből, hogy a tökéletes menüsort összeállíthassuk. Jamie Oliverre persze ilyenkor is számíthatunk, legújabb munkájával segít felturbózni a megszokott ünnepi vacsorát. Gyönyörű ételfotók, laza nyelvezet és jól érthető leírások. Nemcsak Jamie Oliver-rajongóknak, hanem a kezdő konyhatündéreknek is kitűnő ajándék.

A kötetet itt tudjátok beszerezni.

Bezzegh Éva: 12 – Tizenkét hónap – Saláták egész évre

Artbeet Kiadó 10 500 Ft

Már a letisztult borító is azonnal magával ragadja a tekintetet, és ahogy felütjük a könyvet az ámulat csak tovább folytatódik. Az egész kötet a salátakészítés műfajára épül, és mindezt egészen egyedi képi világgal mutatja be: az alapanyag megjelenítése után a többnyire ezerszínű, elkészült ételt szemrevételezhetjük. A szezonalitást szem előtt tartva hónapról-hónapra ajánlja a különleges és egyszerűen elkészíthető recepteket.

A könyvet itt tudjátok megrendelni.

Tom Fletcher: Christmasaurus

christmasaurus

Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft. 3499 Ft

A népszerű énekes, író és YouTube-sztár első regénye színdarabként is debütál Londonban, de elsöprő sikerének köszönhetően rajzfilm is készül belőle. Vili és Christmasaurus megható története szól a hit erejéről, a másság elfogadásáról és arról, hogy nincs olyan, hogy valami lehetetlen. Egy igazi varázslatos karácsonyi kaland, amely segít az ünnepekre hangolódásban a legkisebbeknek is, úgy, hogy közben tanít és példát mutat.

A kötetet itt lehet beszerezni.

L. Stipkovits Erika: Ölelni és ölre menni

ölelni és ölre menni

HVG Kiadó Zrt. 3900 Ft

A hiánypótló kötetben a szerző terápiás esetei és a legújabb kutatási eredmények alapján mutatja be az egyik legmeghatározóbb kapcsolatunk, a testvérünkkel való viszonyunk dinamikáját. Megtudhatjuk hogyan válhatnak még harmonikusabbá egykeként és testvérként emberi kapcsolataink, a szerző elmeséli milyen hatással van felnőttkori életünkre gyermekkori testvérviszonyunk. Teszi mindezt tesztek és gyakorlati útmutatók segítségével.

A könyvet itt tudjátok megrendelni.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl: Az igazi karácsony – Boldizsár Ildikó meséjével

Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft. 3999 Ft

Zenés mesekönyv a legkisebbeknek Szimonidész Hajnalka szívet melengető illusztrációival és az ismert meseterapeuta, Boldizsár Ildikó meséjével. A Gyöngyszemű lány története az igazi karácsony titkát fejti meg. A kötethez CD-melléklet is készült, amelyen öt régi és öt újabb ünnepi dalt ad elő Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar. Azonnal meghitt karácsonyi hangulatot varázsolhatunk vele a szobába.

A könyvet itt tudjátok beszerezni.

Spiró György: Kőbéka

kőbéka
Magvető Kiadó Kft. 3499 Ft

Spiró György kötete a múltban és a jövőben játszódik, jelenünkbe, elevenünkbe vág. Egy igazi történelmi szatíra az emberi esendőségről és kiszolgáltatottságról. A történet főhőse Kálmánka, akit kukoricásban szült meg az édesanyja, bizonyos Sanyi néni. A fiú később villanyszerelő-segédként dolgozik, egészen addig, amíg szülőfaluja, Záp ispánjává nem választják. A mafla, nagydarab Kálmán élete ettől kezdve teljesen megváltozik, többnyire mások irányítják. Spiró groteszk-realista szemlélete most is röntgenpontossággal világítja át az emberi butaság megannyi elemét.

A kötetet itt tudjátok megrendelni.

Tóth Krisztina: Zseblámpás mesék

zseblámpás mesék

Magvető Kiadó Kft. 2990 Ft

A tavasszal megjelent Felhőmesék párja Tóth Krisztina következő kötete, a Zseblámpás mesék. Az író egy valódi zseblámpás utazásra invitálja a kisembert, aki a százlábúval a metróalagútban találkozhat, de megtudhatja azt is, hogy a titkos hóember a nyarat is átvészeli, sőt együtt az óvodába is ellátogatunk az éjszaka közepén. Az ötletes mesékhez Timkó Bíbor rajzolt csodaszép képeket.

A könyvet itt tudjátok beszerezni.

Czank Lívia: A függöny mögött – A balett titkos világa

a függöny mögött

Corvina Kiadó Kft. 3490 Ft

A táncművészetek szerelmeseinek a legszebb karácsonyi ajándék lehet Czank Lívia új kötete. A szerző egy évadot élt a Magyar Nemzeti Balett együttesével az Operaházban. A könyv bepillantást enged a titokzatos és megközelíthetetlen balerinák mindennapjaiba, akik sikerekről, kudarcokról, karrierről és magánéletről is mesélnek.

A kötetet itt tudjátok megrendelni.

M. Kiss Csaba: Boldogságkönyv

boldogságkönyv

Athenaeum Kiadó 2999 Ft

Könyv azoknak, akik úgy érzik, nem tudják fülön csípni a boldogságot és azoknak, akik azt gondolják, talán nem is létezik ez az állapot. M. Kiss Csaba könyve a bizonyíték arra, hogy igenis létezik. A kötet kétszáz történetet tartalmaz, férfiak és nők, idősebbek és fiatalabbak, hívők és ateisták, gazdagok és szegények mesélnek, anekdotáznak saját boldogságélményeikről, arról, hogyan csinálják ők.

A könyvet itt lehet megrendelni.

Lydia Davis: A történet vége

Magvető Kiadó Kft. 3499 Ft

A rövid történetek mestere, Lydia Davis könyvében egy szakítás sztoriját osztja meg velünk. A főszereplő egy fordítóból lett harmincas egyetemi tanárnő, aki egy korábbi viszonyát próbálja felidézni. Nem tud szabadulni a nála tizenkét évvel fiatalabb férfi emlékétől, nem képes belenyugodni abba, hogy már nincs mellette. Titokban leskelődik utána, és valahol reménykedik abban, hogy az egészet még újrakezdhetik. Az írónő provokatív könyvében érzékletesen mutat be hazug reményeket és női mániákat. De vajon mikor mondhatjuk azt egy szerelmi történetre, hogy vége?

A könyvet itt tudjátok megvásárolni.

Összeállította: D.E.

Nyitókép: Thinkstock