3 csillagjegy, aki hajlamos elrontani a családi ünneplést

Várod már az ünnepeket? Nálatok is úgy van, hogy ilyenkor összesereglenek azok a rokonok is, akikkel év közben kevesebbet találkoztok? És a ti családotokban is van egy-két olyan morgós medve, semminek örülni nem tudó alak, aki megnehezíti, hogy felszabadultan örüljetek?

Nem állítjuk hogy rosszat akarnak, pláne azt, hogy e jegyek szülöttei ne volnának kedves, szeretetteljes emberek. Épp csak az ünnephez kapcsolódó körítés nem fekszik nekik mindig, környezetük pedig értetlenül áll a dolog előtt: miért kell már megint mindenki hangulatát elszúrni? 

Kos

Mivel a Kosok nagyon szeretnek dolgozni (sokukat talán nem túlzás munkamániásnak nevezni), vagy ha nem is épp dolgozni, de legalábbis jönni, menni, csinálni: utálnak mindent, ami késedelmet vagy tétlenséget eredményez, azt pedig pláne, amikor úgy érzik, alig történik valami. Különösen nehéz számukra ezért az ünnepi időszak, amikor szabadságot is „kell” kivenniük, és hosszú távú tétlenségre vannak kárhoztatva. Bár nem ez a szándékuk, rosszkedvűvéségük, morgásuk sajnos sokszor elrontja az ünnepi hangulatot a környezetükben lévők számára, hiszen azt éreztetik velük, bárhol máshol szívesebben lennének, mint velük. Ha szeretnénk kicsit megszelídíteni őket, ne várjuk el tőlük, hogy az ünnepek alatt egyáltalán ne foglalkozzanak munkával, vagy ne hódoljanak sportszenvedélyüknek. Már azzal sokkal beljebb vagyunk, ha reggel vagy este hagyjuk, hadd menjenek, egy-két órát mozogjanak. Segít, ha nem gurulunk dühbe, hogy képesek még 24-én is megnézni az emaileiket, és az is, ha valamilyen munka jellegű tevékenységgel bízzuk meg őket (rokonsági foktól függően munkára foghatjuk a konyhában, de az is jó, ha kinevezzük őket zenefelelőssé). Mind jobban érezzük majd magunkat.

rossz karácsony gyerek

Nem hiszem el, anyu, hogy ezt vettétek. (Fotó: Getty Images)

Szűz

A Szüzek híresek arról, hogy rendkívül kritikusak önmagukkal és másokkal szemben is. Arról, hogy ítélkezzenek, akkor sem tudnak letenni, amikor családjuk körében ülnek az ünnepi asztalnál, vagy éppen ajándékokat bontanak. Annyira szeretnék, hogy minden tökéletes legyen, hogy a legapróbb hiba is frusztrálja őket. Ezért ahelyett, hogy örömmel adnának és kapnának ajándékokat, azon aggódnak, vajon elég jók lesznek-e az ajándékaik, vagy azért szégyellik magukat, mert ők is érzik, nincs rendben, hogy ilyenkor is a hibát, a javítani valót keressék a többiekben. Mivel a Szűz jegyűek sokszor elkötelezettek az egészséges táplálkozási szokások mellett, néha nehezükre esik végignézni azt is, ahogy a szeretteik édességekkel és más egészségtelen ételekkel tömik tele magukat. Kíméletlen szűrőjükön fennakadnak a csámcsogók, azok, akik túl sokat isznak, vagy épp udvariatlanok a másikkal.

Az ünnepek a szokásosnál is jobban stresszelik a Szüzeket, ezért amennyiben lehetőségük van, elkerülik a közös ünneplést. Ha mind szeretnénk jól érezni magunkat úgy, hogy Szűz jegyűek is vannak a társaságban, tudatosítsuk magunkban, hogy a csillagjegy kritikái nem nekünk szólnak, és nekik maguknak is kifejezetten rossz érzés így viselkedni. Próbáljuk humorosan felfogni a dolgot, és ne csináljunk nagy ügyet a megjegyzésekből.

Mérleg

Az ünnepekkel együtt járó nagy vendégeskedések egyszerűen túl sok ingert és zajt jelentenek a sokszor szenzorosan hiperérzékeny Mérlegeknek. A vacsoraasztalnál mindenki egymás feje felett beszél, így a Mérleg nem találja meg azt a békét és harmóniát, amit a mindennapi életében általában élvez. Az ünnepi időszak már csak azért is szorult helyzetbe hozza őket, mivel gyűlölnek mindenféle igazságtalanságot, de a konfrontációt is  nagyon utálják. Amikor viszont sok ember gyűlik össze, nehéz elkerülni, hogy konfliktus legyen, mint ahogy az is törvényszerű, hogy az asztal felett ki nem mondott dolgok vagy régi sérelmek lebegnek. Az ilyen hangulat méreg az érzékeny, harmóniára törekvő Mérleg számára. Ha nem szeretnénk egész este azt nézni, hogy szegény a sírás határán áll, engedjünk neki nagyobb teret, és ahelyett, hogy kínos csendben ülnénk az asztalnál, vacsora után kapjunk elő egy nyugis társasjátékot, hogy minőségi időt tudjunk eltölteni, vagy kapjon könyvet, aminek evés után rögtön neki is eshet egy nyugodalmas sarokban. 

Arra is kíváncsi vagy, melyik az a három csillagjegy, aminek a szülöttei szeretnek füllenteni? 

Kiemelt kép: Getty Images