15 dolog, amit a nők szeretnének megkapni a férfiaktól

Nőként mindannyian szeretjük, ha odafigyelnek ránk és törődnek velünk, ezért például azt is fontosnak tartjuk, hogy romantikus élményeket és barátságot is kapjunk a párkapcsolatunkban. Vajon ezen kívül mit akarunk még? Egy nemrég készült kutatás eredménye szerint az alábbiakat.

Kölcsönös tisztelet

Talán a legfontosabb a kölcsönös tisztelet a párkapcsolatban, ami mindennek az alapja. Ha a nő és a férfi nem tiszteli egymást, vagy időközben elveszik a tisztelet, az a kapcsolat végét is jelentheti.

Nyílt kommunikáció

A nyílt kommunikáció az egészséges kapcsolatok része. Elkerülhetőek vele azok a játszmák, amik szakításhoz is vezethetnek. Mindemellett a jó kommunikáció beavat minket párunk lényébe, gondolkodásába.

Őszinteség

Az őszinteség (is) minden kapcsolat alapja. Gondolhatunk a szüleinkkel, testvéreinkkel, barátainkkal fennálló kapcsolatunkra, de a párunktól kapott szavahihetőség és becsületesség alapvető eleme a közös életünknek.

Bizalom és megbízhatóság

A kapcsolatok elmélyüléséhez a bizalom kialakulása és annak állandó ápolása is elengedhetetlen. Kulcsfontosságú, hogy meg tudjunk bízni a partnerünkben, hiszen ezen is múlik a boldog, kiegyensúlyozott és jól működő kapcsolat.

Felelősség

Fontos az életben, hogy a nők és férfiak egyaránt tudjanak felelősséget vállalni a tetteikért és viselkedésükért. A hosszú távú és egészséges kapcsolatokban elsődleges, hogy a felek érettsége megfelelő szinten legyen. E nélkül sokkal több konfliktusunk és veszélyes játszmáink is lehetnek.

Kedvesség, türelem, empátia

A nőknek szükségük van arra, hogy életük p0rája kedves legyen, de ugyanígy türelemre, megértésre, empatikus hozzáállásra és együttérzésre is. Fontos, hogy egymás érzelmeit figyelembe vegyük, és észrevegyük, ha szerelmünk nehézségekkel küzd.

Barátság

A férfiak és nők közötti barátság a párkapcsolatban is nagyon fontos, hiszen egy szerelmi viszonyban nemcsak a szerelem és a szeretet, de a baráti beszélgetések is helyet kell, hogy kapjanak.

Érzelmi érettség

Az érzelmi érettség is lényeges, mert bár szeretjük a viccelődést és olykor a gyermeki mókázást, de az is kell, hogy mindketten felnőttként viselkedjünk a fontos helyzetekben, átgondoljuk a lépéseinket és megfontoltan döntsünk.

Érzelmi támogatás

Az érzelmi támogatás a nőknek néha szó szerint a világot jelenti. Fontos, hogy a férfi maximálisan mellettünk álljon, meghallgasson, és ha szükség van rá, segítsen a döntések meghozatalában. Legyen szó a gyermekkel kapcsolatos – tehát közös – dolgokról vagy bármi másról.

Érzékenység

A nemi szerepek megléte alapja lehet a párkapcsolatnak. A nők szeretnek egy erős és határozott férfi mellett létezni, de szükségük van arra is, hogy párjuk érzelmes és olykor érzékeny legyen.

Kaland és izgalom

Az új tapasztalatok, a nyitottság a világ felé, esetleg egy újfajta gondolkodásmód mind hozzájárulhat ahhoz, hogy eddig meg nem élt eseményekben legyen részünk.

Jó társaság

Pótolhatatlan a beszélgetés, a közös programok és az, hogy úgy érezzük magunkat a nagy ő-vel, mint senki mással. A minőségi idő energiával látja el mindkét felet, ez pedig a hosszú kapcsolatok alapja.

A szeretet kimutatása

Nem könnyű kimondani a bűvös „szeretlek” szót, ezt jól tudjuk. Sokan nem mernek nyílt lapokkal játszani, mert félnek, hogy lelkileg sérülnek. A párkapcsolatban viszont nincs mit titkolni, mindkét fél megérdemli, hogy tisztában legyen szerelme érzéseivel és megerősítést kapjon felőlük.

Romantika a szexben

A nők általában nem szeretik, ha a férfiak gondolatai csak a szex körül forognak. Fontosabb, hogy megteremtsék nekik a romantikus és harmonikus hangulatot, amiben nem az érzik, hogy kötelességük az együttlét.

Szexuális aktivitás

A szex jó esetben egy szórakoztató kaland, amiben mindkét fél ki tud teljesedni és fel tud szabadulni. Egy jó párkapcsolatban a partnerek nyitottak, és fontos nekik az új dolgok felfedezése, a közös élmények megteremtése.

 

Szöveg: L. J.

Nyitókép: Pexels