A komoly tervek és a nagy változások időszaka lesz minden csillagjegy számára a közelgő Vénusz éve. De vajon milyen testmozgást érdemes végezni, hogyan célszerű táplálkozni és kikapcsolódni 2018-ban? Állatövi jegyünk elárulja.

wellness

Kos

Szeretnél mindenkinél szebben tündökölni az új évben, ezért nagy erőbedobással látsz neki a külsőd átalakításának. De bármennyire is céltudatos vagy, muszáj, hogy jobban odafigyelj a jövőben a táplálkozásodra és a megfelelő folyadékbevitelre. Hajlamos lehetsz az elhízásra, ezért nem árt valamilyen diétát is elkezdeni.

Bika

Számodra 2018 a nagy változások éve lesz, a mozgalmas időszakokban sokkal hajlamosabb leszel a stresszre. Éppen ezért nem árt majd jobban ügyelni az egészségedre: érdemes beszerezni egy szuper életmódtervezőt. A zsúfolt hétköznapok nem kímélnek majd, ezért nem meglepő, ha egy masszőr segítségét is igénybe veszed. A szépségápolás a Vénusz évében a figyelmed középpontjába kerül.

Ikrek

2018-ban sokkal jobban koncentrálsz magadra, mint korábban. Nyitottá válsz az új kezelések kipróbálására, amik elsősorban az ízületeidnek fognak kedvezni. Előfordulhat, hogy nagyobb érdeklődést mutatsz majd a spiritualitás iránt, az önismeret-fejlesztő technikák, agykontroll vagy meditáció rendszeres gyakorlója lehetsz. Egyszerűen mindent megteszel azért, hogy továbblépj a fejtörést okozó dolgokon.

Rák

A Vénusz évében sokkal nagyobb figyelmet kell szentelned az étkezésnek és a testmozgásnak! Ezzel egy nagyobb betegséget is megúszhatsz. Építs több zöldséget és gyümölcsöt az étrendedbe, és kezdj el rendszeresen sportolni! Ideális lehet számodra valamilyen csoportos foglalkozás: például egy jó kis zumba órán észre sem veszed, de extra gyorsasággal szaladhatnak le rólad a kilók, miközben fergetegesen érzed majd magad.

Oroszlán

2018-ban mindennél fontosabbá válik számodra a harmonikus élet kialakítása. A belső egyensúlyod megteremtéséhez szívesen választod a meditációt vagy a jógát. A diétákkal csak óvatosan, néha nyugodtan megengedhetsz magadnak egy kis szénhidrátot! Nyaralások alkalmával előfordulhat, hogy olyan sportot is kipróbálsz, amiért később is rajongsz majd.

Szűz

A Szűz jegy számára ez az év a termékenység éve lesz. Remekül érzed majd magad a bőrödben, energikus leszel és a jókedved nagyon gyorsan átragad a környezetedre is. Imádod a szabadtéri tevékenységeket, előfordulhat, hogy a baráti társaságodnak még erdei túrákat is szervezel. Pároddal wellnesshotelek látogatását is tervezitek, és könnyen lehet, hogy beteljesül régi vágyad, és a párod utóddal ajándékoz meg.

Mérleg

Szeretnéd a legjobb formában indítani az újévet, ezért itt az ideje, hogy ellátogass a fodrászhoz, felkeresd a kozmetikusodat és valósággal újjászüless. De azért a külsőd mellett ügyelj az immunrendszeredre is! Nem ártana valamilyen vitaminkészítmény szedését elkezdeni, és rendszeresen sportolni. Iratkozz be egy tánciskolába vagy kezdj el jógázni!

Skorpió

2018-ban mindent megteszel azért, hogy visszanyerd a régi formádat. Most jobb lenne, ha az extrém sportok kipróbálása mellett az étkezésedre is több időt fordítanál. Egy különleges vagy újszerű terápiának köszönhetően viszonylag hamar olvadhatnak le rólad a kilók. A belső egyensúly megtalálásához ne felejts el relaxálni! Lehet, hogy rendszeres meditációba is kezdesz.

Nyilas

A Vénusz évében sokkal jobban kellene figyelni önmagadra, megérdemled a kényeztetést és ezt az új évben sajnos senki nem fogja helyetted megtenni. Meg kell találnod a megfelelő fizikai aktivitást, amivel levezetheted a feszültséget. Mindegy, hogy mi az, számodra egy kikötés van: a szabadban legyen. Ezért nem meglepő, ha rendszeresen gyalogolni vagy futni szeretnél majd. Akár még egy maratonon is elindulhatsz…

Bak

2018-ban olyan új sportolási formát találhatsz, ami napfényre hozza a soha nem sejtett képességeidet. Egy új hobbid is lehet, ami nagyon jó hatással lesz az erőnlétedre. Az egészségmegőrzés mellett a szépségápolási technikák is érdekelnek, olyan ismeretekre is szert teszel ezen a területen, melyeket szívesen ki is próbálsz. A nyugalom és kiegyensúlyozottság fog jellemezni az új évben.

Vízöntő

Az energikusság lesz rád jellemző jövőre. Izgalmas időszakot élhetsz meg, a személyes fejlődésed és önmagad felfedezése terén hallatlanul nagy tapasztalatokra tehetsz szert. Nem ártana a lelkiállapotod mellett a testeddel is foglalkoznod, fejleszt lépésről lépésre az erőnlétedet: kezdj egy kellemes sétával, majd fokozatosan térj át a futásra például – sokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben.

Halak

Nyitott leszel az új dolgokra, és sikerül úgy zsonglőrködni az időddel, hogy a napi rutinod része lesz a preferált testmozgás, ami a Vénusz évében lehet akár a jóga, a pilates vagy az úszás. 2018-ban sokkal jobban kellene fókuszálnod a bőrápolásra is: válassz egy új hatékony módszert (akár elektromos kezelést) a külsőd karbantartására. Utóbbit a lelked is meghálálja majd.

(astrology-zodiac-signs.com)

Fotó: Thinkstock