5 remek mozgásforma, amivel a nőiességünket erősíthetjük

Nőként úgy érezzük, hogy rengeteg kimondott és ki nem mondott kritériumnak kell megfelelnünk, épp ezért különösen fontos arra figyelni, hogyan érezhetjük jól magunkat a bőrünkben. A következő mozgásformák kipróbálásával mindenképpen, amik ráadásul még a nőiességünket is erősítik.

Luna jóga

A női léthez hozzátartozik a menstruáció is, ami nagyon sok nőt megvisel. Fájdalmak közepette pedig nem csoda, hogy nem tudunk harmóniába kerülni a testünkkel, a nőiségünkkel. A Luna jóga során épp a női ciklusra ható gyakorlatsort ötvözik termékenységi táncok és menstruációs rituálék elemeivel. A módszer a holdról kapta a nevét, nem hiába, hiszen nagy hatással van a menstruációs ciklusra. A feladatsorok lassú légző és érzékelési gyakorlatokból épülnek fel, de a táncos mozdulatok is helyet kapnak benne.

Hastánc

Az 1001 éjszaka egzotikus, fülledt hangulata éled újjá egy-egy hastánc órán, ami a nőiességet, a női csáberőt és kisugárzást hivatott előcsalogatni. Nem csoda, hogy az edzésen résztvevőknek nagyobb önbizalmat, magabiztosságot nyújt. Segít, hogy megismerjük a testünket, és azokat a fantasztikus dolgokat, amiket vele véghez tudunk vinni. A táncos koreográfia által pedig a mozgáskoordinációnkon is javítani tudunk.

Rúdtánc

Napjainkban az egyik legelterjedtebb női mozgásforma a rúdtánc. Hatékony alakformáló, hiszen az edzés során az egész testsúlyunkat használjuk ellenállásként. De nemcsak az általános erőnlétre és állóképességre helyezi a hangsúlyt, hanem az önbizalmunkat is növeli – nagyon szépen követhetjük végig ugyanis általa a fejlődésünket. A szépen kimunkált, szexi mozdulatok pedig hihetetlenül jót tesznek a nőiességünknek. Sokkal szabadabbnak és magabiztosabbnak fogjuk magunkat érezni általa.

Nia fitnesz

A Nia kilenc mozgásforma elemeit ötvözi : három harcművészet (Tai Chi, Aikido, Taekwando), három táncforma (modern tánc, dzsessztánc, Duncan dance) és három gyógyító technika (Alexander Technika, Feldenkrais Módszer, Jóga) olvad benne össze. Nemcsak a testünket formálhatjuk vele, hanem harmóniába kerülhetünk önmagunkkal és a testünket is jobban megismerhetjük általa.

Légtorna

A légies és hihetetlenül nőies mozdulatokat elnézve eszünkbe se jut, hogy mennyi erőkifejtésre van szükség a légtornához. A rendszeres edzések pedig nemcsak az izmainkat formálják, hanem magabiztosságot is adnak. Egy-egy sikeres gyakorlat elvégzése után tényleg elhisszük, hogy bármire képesek vagyunk, és nem csak a levegőben.

 

Összeállította: F.R.

Fotó: ftempo.com

(gaia.com, nianow.com)