Vannak, akik egy párkapcsolatban szinte elvárják a romantikus hozzáállást, mások számára ez a legkevésbé sem fontos. Zodiákusotok elárulja, nektek mennyire számítanak az efféle figyelmes gesztusok.

Kos

Nem éred be kevesebbel, mint az Igazival. Ha a potenciális jelölt nem felel meg az összes általad támasztott elvárásnak, akkor esélyt sem adsz neki, hogy közelebbről megismerjen. Ha viszont sikerül megugrania a mércét, akkor olyan szenvedéllyel és szeretettel fordulsz felé, ami legendássá teheti a kapcsolatotokat. Így nem is kérdés, hogy a romantika mekkora szerepet játszik az életedben.

Bika

Számodra a romantika elengedhetetlen része egy párkapcsolatnak. Nemcsak elvárod, hogy a partnered figyelmes gesztusokkal halmozzon el, de te is folyton azon vagy, hogy az ő kedvében járj. Ez a hozzáállás jelenti a szemedben azt a biztonságot és érzelmi stabilitást, ami egy hosszú távú kapcsolathoz elengedhetetlen.

Ikrek

Ha szerelemről van szó, a kíváncsiság vezérel, a kapcsolataidban is folyton a megújulásra törekszel. Pont ezért a romantika csak addig játszik szerepet az életedben, amíg újdonsággal tud kecsegtetni. Amint nem találod elég izgalmasnak és kalandosnak a másik igyekezetét, máris elfeledkezel róla.

Rák

Az érzékenységed messze földön híres, így nem meglepő, hogy a romantikának is fontos szerep jut az életedben. Te vagy az, aki hajlamos rózsaszín szemüvegen át nézni a világot, illetve az is, aki mindent megtesz azért, hogy a szeretetét a másik felé kimutassa. Ugyanakkor ember legyen a talpán, akinek sikerül a szíved közelébe férkőznie, mert nehezedre esik elköteleződni.

Oroszlán

A varázsod nem kétséges, laza természetednek és kedves humorodnak köszönhetően nagyon könnyen az ujjad köré csavarsz bárkit – sokszor anélkül, hogy egyáltalán feltűnne. Ám hiába vagy érzelmes, számodra a szenvedély sokkal fontosabb egy kapcsolatban, mint a nagy, mindent elsöprő romantikus gesztusok.

Szűz

Hűséges típus vagy, aki a nagy Őt keresi, de sokszor nehezedre esik kapcsolatokat kialakítani másokkal. Mindez annak köszönhető, hogy az álmaidat követed a szerelem és a romantika terén, márpedig egy álomképpel nagyon nehéz versenyeznie egy hús-vér embernek. Ha valakinek mégis sikerül áttörnie az álmokon, attól elvárod, hogy a tenyerén hordozzon.

Mérleg

Szereted a romantikát, de sajnos nehezen tudod kifejezni az érzéseidet és a vágyaidat, ezért sokszor nem lehet kiigazodni rajtad. Többek között ezért is esik nehezedre hosszú párkapcsolatot kialakítani: nem tudod megfogalmazni, milyen embert keresel magad mellé. Az már jó kiindulási alap lenne, ha azt mondanád, az elsődleges szempont a romantika. ;)

Skorpió

Skorpióként a fizikai és lelki szükségletekre is nagy hangsúlyt helyezel egy kapcsolatban. Legalább annyira fontos számodra, hogy a párod szenvedéllyel forduljon feléd, mint az, hogy romantikus cselekedetekben fejezze ki odaadását. A tökéletes kapcsolat neked az, amelyik minden szempontból maximális lángon ég.

Nyilas

Hajlandó vagy mindent megtenni a kedvesedért, számodra ő az első az életben. Ezt gyakran hangoztatod és bizonyítod is szeretetteljes megnyilvánulások formájában, de cserébe te is elvárod, hogy a párod apró, romantikus gesztusokkal bizonyítsa, mennyire fontos vagy a számára. Amíg ez az egyensúly jól működik, addig nem lehet baj közöttetek.

Bak

Az életedben a párkapcsolatok nem játszanak kiemelkedő szerepet, vagyis akkor is boldog vagy, ha éppen egyedülállóként tengeted a mindennapjaidat. Azonban, ha valakinek sikerül elnyernie a szívedet és megolvad a jég, akkor nagyon figyelmesen bánsz a pároddal. Persze a romantikus oldaladat ilyenkor sem feded fel, mert gyengeségnek tartod.

Vízöntő

Nehezen tudsz érzelmi kapcsolatot kiépíteni a környezeteddel, de ha sikerül, akkor állandóan tartogatsz kedves meglepetéseket a partnerednek. Egyébként nem kifejezetten vagy romantikus alkat, egy mély beszélgetést sokkal többre értékelsz, mint egy olyan gesztust, ami a szeretetet hivatott kifejezni. Számodra ezek jelentik az érzelmes pillanatokat.

Halak

Romantikus fantáziáid messze földön híresek, te mindig a föld felett néhány lépéssel lebegsz – különösen akkor, ha szerelemről van szó. Fontos számodra, hogy a párod ugyanilyen mély érzésekkel forduljon feléd, ezért csak amellett tudsz hosszú távra tervezni, aki képes a szerelemhez való hozzáállásodat megérteni és támogatni.

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock

(thetalko.com)