Hogyan viszonyulsz a takarításhoz? Csillagjegyed elárulja!

Nemrég ünnepeltük a takarítási világnapot, melynek apropóján megnéztük a csillagjegyek hozzáállását a témához. Nem maradhat titokban semmi. ;)

Kos

Az élet minden területén nagyon alapos vagy, ez a takarításra is igaz. Csak akkor kezdesz bele a tisztogatásba vagy pakolásba, ha a teljes figyelmedet erre tudod fordítani, addig ugyanis nem szeretsz leállni, amíg minden katonásra rendben nem áll.

Bika

Számodra a takarítás is egy olyan feladat, ami tervszerű megoldást kíván. Te vagy az, aki listával, sőt, időbeosztással áll neki a hétvégi rendrakásnak és szorgalmasan tartod is magad a leírtakhoz. Persze azért a szünet lehetőségét nem veted meg, szívesen iktatsz be pihenőket – természetesen csak előre ütemezett módon.

Ikrek

Amikor takarításba kezdesz, az egész lakás úgy néz ki, mint egy bombatámadás helyszíne. Belekezdesz valamibe, amit aztán félbehagysz, mert közben eszedbe jut valami más, és ez így folytatódik egészen addig, amíg akad egy tenyérnyi üres hely a kirámolt holmiknak. Legtöbbször az a dolog vége, hogy megunod a pakolást és csak azokat a helyiségeket rendszerezed és portalanítod, amiket feltétlenül muszáj.

Rák

Nagy figyelmet szentelsz azoknak az élettereknek, amiket mások is láthatnak, például a nappalinak, a fürdőszobának vagy a konyhának – ezekben mindig rend és tisztaság van. Ellenben a kevésbé látható helyeket, például a gardróbot, a kamraszekrényt vagy esetleg a dolgozószobát hajlamos vagy hanyagolni. Az lehetne a mottód, hogy amit mások nem láthatnak, az nem kíván akkora odafigyelést.

Oroszlán

Ha az életedről van szó, tökéletes rendet követelsz meg a környezetedtől, viszont ha a saját lakásodról, akkor kevésbé vagy igényes. A takarítás nem erős oldalad, sokszor gondolkodsz azon, hogy milyen jó lenne egy házvezetőnő, aki rendet és tisztaságot tart az otthonodban. Téged nem zavar, ha kupi van, sőt, az őskáoszban érzed magad a legotthonosabban.

Szűz

Ritka különlegesség vagy a csillagjegyek között, ugyanis számodra örömet okoz, ha a lakást tisztán tarthatod. Rutinosan felcsavarod a hangerőt a CD-lejátszón, aztán a már bevált tisztítószerekkel, szobáról szobára haladva átrágod magad az egész lakáson. Egy porszem nem maradhat észrevétlen, ha a kezedbe veszed az irányítást.

Mérleg

Jól ismert megfontoltságod a takarítás menetére is kihat: sokat hezitálsz azon, mi az, amit érdemes megtartani, és mi az, amit nem. Pont ezért egy nap alatt jó, ha egy szobával végzel, hiszen mindemellett a szervezés nem erősséged. Akár többször is képes vagy ugyanazt a felületet átpakolni, áttörölgetni, mert sosem vagy elégedett.

Skorpió

Úgy tekintesz a takarításra, a mosásra vagy épp az ablakpucolásra, mint egy büntetésre. Addig halasztod, hogy nekikezdj, ameddig csak a lehetőségeid engedik és akkor is úgy kezdesz bele, mintha a fogadat húznák. Ennek ellenére hősiesen megcsinálod az „előírt” feladatot, és utána próbálsz úgy élni, hogy a rend sokáig fennmaradjon.

Nyilas

Akkor érzed jól magad, ha a közvetlen környezetedben rend uralkodik. Nálad általában nincsenek mosatlan tányérok vagy poros polcok, mindig odafigyelsz arra, hogy tisztaság legyen a lakásban. Mivel minden nap rászánsz 10-15 percet, hogy elrendezd a dolgaid, ezért ritkán kell a hétvégén nagytakarításra pazarolni az idődet.

Bak

Bár a legtöbb dologban régimódi nézeteket vallasz, a házimunka nem tartozik ezek közé. Szerinted mindenkinek illik kivennie a részét a takarításból, ezért konkrét tervvel és beosztással ösztönzöd a többieket a munkára. Ha mégsem állnak rendelkezésre, akkor csak azt a részt takarítod ki, ami téged érint, remélve, hogy ezzel motiválod a többieket.

Vízöntő

Amennyire szabad szellem vagy a mindennapokban, annyira határozott elképzelésed van a rendről. Ragaszkodsz a jól bevált tisztítószerekhez és a rutinhoz is, azaz mindig ugyanott kezded el a takarítást és ugyanabban a sorrendben haladsz. Számodra ez garantálja a rend érzetét.

Halak

A Skorpióhoz hasonlóan addig húzod halasztod a takarítással kapcsolatos teendőket, ameddig csak lehet, az egészet időpocsékolásnak érzed. Pont ezért, még ha sikerül is rávenned magad a porcicák eltávolítására, minimalizálod az ezzel töltött időt, úgy is mondhatnánk, hogy csak azt a részt tisztítod meg, ahol a papok táncolnak.

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock

(visual.ly, realitysandwich.com)