Sokan kíváncsiak a különleges család életére, és arra is, hogy vajon hogyan telnek a királyi sarjak napjai. Természetesen az ő életük sem fenékig tejfel, de – akárcsak nálunk, halandó embereknél – mindig akad egy-egy újabb örömhír, ami az ő esetükben az egész világot megmosolyogtatja. Most például az, hogy kiderült, Katalin és Vilmos mikorra várja a harmadik royal babát. Ennek apropóján nosztalgiázunk.

II. Erzsébet királynő

II. Erzsébet

Aki ugyan nem született trónörökösnek, mégis uralkodásával új korszakot hozott a brit polgárok életébe. Valóságos ikon, egy jelkép, aki óriási hatással van nemcsak a saját népére, hanem az egész világra is. 92 évvel ezelőtt, április 21-én hajnalban császármetszéssel jött a világra – ezen a képen kétéves.

Károly herceg

Károly herceg

A kis Károly 1948. november 14-én látta meg a napvilágot a Buckingham Palotában. Teljes neve Charles Philip Arthur George. Kezdetben két skót dadus és egy nevelőnő gondoskodott róla.

Lady Diana

Lady Diana

1961. július elsején negyedik gyermekként jött a világra a kis Diana. Anyai nagyanyja, Ruth Roche, aki Lady Fermoy néven vált ismertté, állítólag bizalmasa volt az akkoriban uralkodó Erzsébet királynőnek. Egyes pletykák szerint ő erőltette Diana és Charles házasságát, de épp ellenkezőleg, a nagymama inkább ellenezte azt.

Harry herceg

Harry herceg

A kicsi Harryt anyukája, Diana csak úgy hívta, “Én kicsi Spencerem”, mivel a kisfiú vörös tincseit anyai ágról örökölte. Egyébként a testvérpár közül állítólag Harry volt a szófogadóbb gyermek.

Meghan Markle

meghan markle

Bár hivatalosan még nem a királyi família tagja, de ő sem maradhat ki a sorból. Harry menyasszonya 1981. augusztus 4-én született Los Angelesben. A gyönyörű kislány 13 éves volt, amikor az első munkahelyén elkezdett dolgozni. Egy joghurtot áruló üzletben volt edényszedő.

Vilmos herceg

Vilmos herceg

Vilmos 1982. június 21-én született a St. Mary’s Hospitalban. Különös jelentőséggel bír ez a hely azóta is a királyi család életében, mivel itt adott életet 31 évvel később Katalin hercegné közös fiuknak, György hercegnek.

Katalin hercegné

Katalin hercegné

A gyermekeit tudatosan és szeretetteljesen nevelő Katalin 1982-ben Michael és Carole Middleton gyermekeként született Londonban. Az édesapja ekkor pilóta volt, édesanyja stewardessként dolgozott.

A kis György herceg

György herceg

A most 5 éves György herceg nagyon hasonlít az apukájára. Egy alkalommal édesanyja, Katalin megjegyezte, hogy sokszor elképesztően csintalan, Vilmos pedig azt is elmondta, hogy ha a kisfiú valami rosszat csinál, mindig a gyermekkori csibész önmaga jut az eszébe.

Sarolta hercegnő

Sarolta

A most kétéves kis Sarolta teljes neve: Charlotte Elizabeth Diana. Második nevét dédnagymamájáról, harmadik nevét pedig nagymamájáról, Lady Dianáról kapta.

Katalin és Vilmos harmadik gyermeke

A Kensington-palota április 23-án délután 2 után közölte, hogy londoni idő szerint 11 óra 1 perckor megszületett a harmadik royal baby, aki kisfiú. A baba 3827 grammal jött a világra és a büszke apuka, Vilmos herceg is jelen volt a születésnél. A nevét napokon belül közlik majd.

 

Összeállította: D.E.

Fotók: Pinterest, Thinkstock, Getty Images