Katalin minden egyes lépését milliók figyelik, és sokan követni is próbálják az élet különféle területein. A bájos és végtelenül kedves hercegné rendkívül jó kapcsolatot ápol a családjával, és példásan neveli az ifjú György herceget és Saroltát, így van mit ellesni tőle. A Huffpost cikke alapján például a következő kilenc dolgot.

1. Legyünk gyakorlatiasak!

Visszautasítva a királyi család gyerekneveléssel kapcsolatos hagyományait, Katalin mindkét terhességekor ragaszkodott ahhoz, hogy Vilmossal közösen oldják meg az anyasággal kapcsolatos előkészületeket. Szerette volna saját maga kézben tartani ezt az időszakot. Ez továbbra sem változott, a szépséges hercegné mindent megtesz azért, hogy a lehető legtöbb minőségi időt tölthesse a gyermekeivel.

Katalin hercegné

2. Fontos megvédeni a gyerekek magánéletét

A világ legnépszerűbb családját fotósok hada igyekszik nap mint nap megkörnyékezni, ennek ellenére Katalin sohasem goromba és elutasító. Fontosnak tartja a kisemberek magánéletének védelmét, de Sarolta születése után csak szolidan figyelmeztette a paparazzikat, hogy hagyjanak nekik egy picit teret. Lehet ezt szépen is csinálni!

Katalin hercegné

3. Megörökíteni és megosztani

Katalin bebizonyította, hogy nagyon tehetséges a fényképezésben, ugyanis saját maga készítette azokat a fotókat, amelyeken a kis Sarolta elindul az első iskolai napjára. Egyébként ez nem az első eset volt, hogy ő örökítette meg a gyerekek egy-egy nagy pillanatát.  A hercegné készítette a kislány első hivatalos portfólióját is.

 Katalin hercegné

4. Megbecsülni az esti közös órákat

A gyereknevelés mellett néha tudni kell kikapcsolódni a párunkkal is a családi béke érdekében. Katalin például rendszeresen jár Vilmossal kosárlabdameccsre, kettesben, a gyerekek nélkül.

Katalin hercegné

5. Móka csakis együtt

A kis György hercegről már kétévesen kiderült, hogy apukájához hasonlóan nagyon tehetséges a síelésben. A család a hobbijait kizárólag közösen űzi.

Katalin hercegné

6. Hétköznapi családként élni

Katalin egy dolgot az anyasággal kapcsolatban nagyon korán világossá tett: az anyai szerep sokkal előbbre való számára, mint a királyi protokoll. György herceg születése után pontosan ugyanúgy mentek haza a kórházból, mint bármelyik másik család, a hivatásos sofőr helyett férje ült a kormánynál. A szentestét a hercegné családjával töltötték, ahelyett hogy a királynő hivatalos eseményén vettek volna részt. Sőt, még egy újszülöttköszöntőt is tartott.

Katalin hercegné

7. Bízni abban, aki felnevelt

Bármikor kétségei támadtak a gyerekneveléssel kapcsolatban, Katalin azonnal felhívta az édesanyját. Hiszen ő az, aki nála sokkal jobban tudja, hogy mire van szüksége a korai időszakban egy kisbabának.

Katalin hercegné

8. Megszüntetni a testvérek közötti rivalizálást

A hercegné egyik legfontosabb „titka”, hogy próbál ugyanúgy odafigyelni a gyermekeire, és ugyanannyi időt tölteni mindkettőjükkel.

Katalin hercegné

9. Ne féljünk szigorúnak lenni!

Katalin 2017-ben testvére, Pippa esküvőjén figyelmeztette a gyerekeit, valamint a többi kis koszorúslányt és -fiút is, hogy legyenek csendesebbek. Néha eljön az ideje a fegyelmezésnek.

Katalin hercegné

Még több gyerekneveléssel kapcsolatos témáról olvashattok a Nők Lapja Gyerek különszámaiban.

Szöveg: D. E.

Képek: huffingtonpost.com