Kevés olyan herceg volt a történelemben, aki ennyire belopta volna magát az emberek szívébe, mint a mosolygós és életrevaló György. Diana hercegné unokája ma 4 éves, ebből az alkalomból pedig kevésbé ismert érdekességekkel készültünk róla.

Ebben (is) hasonlít Diana hercegnére

A kis György július 22-én, 14 óra 44 perckor született, így csillagjegye szerint még a Rákok közé tartozik, akárcsak nagyanyja, az egykori Diana hercegné, aki július elsején született.

A György-effektus

György herceg édes öltözékét, ami általában egy sortból és egy ingből – illetve hideg idő esetén pulcsiból – áll, millió anyuka utánozza a Földön. A piros-fehér ruhájából, amiben Sarolta hercegnő keresztelőjére érkezett, rekordmennyiségű darabot adtak el az esemény után. A jelenséget György-effektusnak nevezték el.

Imádja a repülőket…és a traktorokat

Mint minden korabeli kisfiú, ő is rajong a repülőkért. Csakhogy a többi gyerekkel ellentétben ő rendszeresen utazik a járművön. Sőt, sokan már azt találgatják, hogy apjához hasonlóan, a királyi légierőnél vállal majd munkát. Nem elhanyagolandó megemlíteni azt sem, hogy a traktorokat is szereti…

Ez a kedvenc meséje

Katalin hercegné egy könyvet vásárolt Györgynek, amikor egy gyerekek számára létrehozott hospice intézetet nyitott meg Norfolkban. A személyzetnek elárulta a választás okát is: a Tűzoltó Sam György kedvence.

Fejlett kisfiú

Korához képest már nagyon hamar elkezdett beszélni. György herceg a hírek szerint okos és jól nevelt kisfiú – éppen olyan, amilyen egy leendő trónörökösnek lennie kell.

Nincs még meg a helye a hivatalos érkezési sorrendben

Ha a királyi család együtt egy hivatalos eseményre látogat, meg van adva, hogy milyen sorrenden érkezhetnek a helyszínre. Az elsőnek mindig II. Erzsébet királynőnek kell lennie, utána férje, Fülöp herceg léphet be, és így tovább. György azonban olyan kicsi még, hogy nincs meghatározott helye a sorban.

Montessori nevelésben részesül

Apjához, Vilmoshoz hasonlóan György is Montessori oktatásban részesül, aminek lényege, hogy a vegyes korú gyerekekből összerakott csoportokat arra ösztönzik, hogy szabadon játszhassanak, és a különböző tevékenységeken keresztül sajátítsák el a szükséges készségeket.

Úttörő

György volt az első baba a királyi családban, akinek születését egy sajtóközleményben tudatták a világgal, és talán az első olyan csemete is, akit szinte fogantatása óta ekkora médiaérdeklődés vesz körül.

A harmadik a sorban

A kis herceg a harmadik a trónöröklési sorban nagyapja, Károly herceg és édesapja, Vilmos herceg után.

Nincs családneve

Vilmos Cambridge hercege, de mivel a területi hercegi cím nem öröklődik, ezért a kis György nem Cambridge hercege, csak cambridge-i herceg. Ha nagyapját megkoronázzák, akkor édesapja kapja meg várhatóan a leendő trónörökösöket megillető Wales hercege címet, így György családneve wales-i hercegre változik és ez így megy egészen addig, amíg saját hercegséget, vagy más néven dukátust nem kap.

Összeállította: F.R.

Fotók: Pinterest

(theculturetrip.com, mirror.co.uk)