5 dolog, amiben Katalin hercegné kitartóan követi Lady Dianát

Diana hercegnő óta nem szimpatizáltak ennyire az emberek a királyi család egy-egy tagjával, mint a Nők Lapja legújabb címlapsztárjával, Katalin hercegnével. Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy a fiatal uralkodó mérhetetlenül tiszteli egykori anyósát, ennek pedig lépten-nyomon jelét is adja - legutóbb egy hivatalos eseményen.

Diana kedvenc ékszereit viseli különleges alkalmakkor

Katalin hercegné szemmel láthatóan szerette Diana stílusát: öltözködésében követi anyósa egyszerű, kifinomult ízlését, és előszeretettel viseli az ékszereit is. Legutóbb csütörtökön, a királyi család éves diplomáciai fogadásán viselte kedvenc tiaráját, amiben egyébként már tavaly is tiszteletét tette az eseményen. Diana a világszerte ismert darabot – ami Katalin hercegnének is remekül áll – 1981-ben házassági ajándékként kapta II. Erzsébettől.

Nagyon fontos számára a jótékonykodás

Diana a szegények és az elesettek védelmezője volt: nemcsak az aknamezők felszámolásáért harcolt, hanem a bántalmazott és beteg gyerekeket is segítette. Utóbbit Katalin hercegné szintén szívügyének tartja, rengetegszer látogat gyermekkorházakat és gyermek hospice alapítványokat, amiknek rendszeresen szervez gyűjtéseket. Ezen felül aktívan részt vesz a kis betegek mindennapjaiban is, meséket olvas fel nekik, és sokat játszik velük – így varázsol egy kis vidámságot a mindennapjaikba.

A Szívek királynője után nevezte el kislányát

Katalin hercegné és Vilmos herceg második gyermekük születésekor egy megható gesztussal tisztelegtek a néhai Diana előtt, aki sosem láthatta unokáit. Kislányukat a Szívek királynője után nevezték el Sarolta Erzsébet Dianának. Sőt, gyermeküket abban a sandringhami templomban keresztelték meg, ahol egykor Vilmos herceg édesanyját is, 1961 augusztusában.

Gyermekei nevelésében és öltöztetésében is a hagyományos dolgokat kedveli

Look who’s turning two tomorrow! #HappyBirthdayPrinceGeorge

Kensington Palace (@kensingtonroyal) által közzétett fénykép,

Semmi fényűzés – akár ez is lehetne Katalin hercegné jelmondata, aki Dianához hasonlóan a gyereknevelésben is az egyszerűségre törekszik. Anyósa nyomdokaiba lépve fontosnak tartotta, hogy elsőszülöttét a palota falain kívül oktassa. Így György herceget abba a Montessori óvodába íratta, ahová Vilmos herceg is járt. De számtalan hasonlóságot fedezni fel abban is, ahogyan Diana egykor Vilmos herceget öltöztette, és ahogyan most Katalin hercegné a fiát ruháztatja. A hároméves György herceg például szinte teljesen ugyanolyan öltözékben jelent meg húga keresztelőjén, mint amilyet annak idején Vilmos herceg gyerekként viselt.

Katalin hercegné visszatért Diana egykori kedvenc fotósához

The Duchess of Cambridge holds Princess Charlotte in the Drawing Room at Sandringham House

Kensington Palace (@kensingtonroyal) által közzétett fénykép,

Annak idején Mario Testino készítette Dianáról azt a kultikus fotóanyagot, ami a Vanity Fair magazinban jelent meg. Anyósához hasonlóan pedig Katalin hercegné is bízik a perui származású művészben, aki azóta számtalan jeles eseményt örökített meg a hercegi pár életéből, így például az eljegyzésüket és Sarolta hercegnő keresztelőjét is.

Szöveg: F.R.

Fotó: Instagram, Pinterest