5 alkalom, amikor Meghan Markle emberségből jelesre vizsgázott

Harry herceg gyönyörű menyasszonya, a 36 éves Meghan Markle már kislányként odaállt a számára fontos társadalmi ügyek mellé. A színésznő nagyon elkötelezett a humanitárius munkával kapcsolatban, egy alkalommal így fogalmazott: „Ez az a munka, amely táplálja a lelkemet”. Összegyűjtöttünk öt nőjogi kezdeményezést, amelyekben oroszlánrészt vállalt.

A kitaszítottság ellen

Meghan a World Vision nevű nemzetközi civil szervezet nemzetközi nagykövete. A Time-nak írt cikkében beszámol arról, hogy a világ számos pontján hátrányos megkülönböztetés, elutasítás éri a nőket a havivérzésük idején. „Amikor Indiába utaztam, találkoztam azzal a szörnyű stigmatizációval, amelyet az indiai lányoknak és asszonyoknak kell elszenvedniük a menstruációjuk idején.” 2016-ban Meghan szintén a World Visionnel részt vett Ruandában a Tiszta vizet programban is.

One Young World

A One Young World misszió küldetése, hogy „összegyűjtse a világ fiatal vezetőit a közös munka és kapcsolat reményében”. A színésznő tanácsadóként volt jelen a szervezet csúcstalálkozóján, Dublinban (2014) és Ottawában (2016).

Nőket a politikai vezetésbe!

2016 novemberében az ENSZ munkájában szerzett tapasztalatairól így számolt be az angol Elle-nek: „Amikor Ruandában, Kigaliban voltam, az ott élők ünnepelték, hogy a ruandai kormányban 64%-os lett a nők aránya, ez az első kormány a világon, ahol a nők vannak többségben.”

Kislányként kezdte

A nők mellett először 11 évesen állt ki, amikor egy szexista reklám hatására levelet írt az akkori First Ladynek, Hillary Clintonnak, egy ügyvédnek és a hirdetésért felelős cégnek. Meghan legnagyobb meglepetésére választ is kapott, a cég pedig megváltoztatta a reklám szövegét. „Alsó tagozatos koromban az iskolában láttam egy műsort, amelyben volt egy mosogatószer-reklám, azzal a szlogennel, hogy »A nők egész Amerikában küzdenek a zsíros fazekakkal és serpenyőkkel«. Két fiú osztálytársam azt mondta: »Igen, itt a nők helye, a konyhában.« Emlékszem, mennyire megrázott, és milyen dühös voltam. Emellett megbántva is éreztem magam, mert nem volt igazságos, valamit tennem kellett.”

A nők is hallassák a hangjukat!

„Használd a szavazati jogodat, mert a világon nem mindenki élhet ezzel a joggal. Ha már neked megadatott, akkor hallasd a hangod.”  Mielőtt törölte összes közösségimédia-profilját, Instagramján arra buzdította a nőket, hogy szólaljanak fel, és vállaljanak részt a politikában.

 

Meghan Markle családjáról a Nők Lapja 2018/2. lapszámában olvashattok. A magazin január 10-étől kapható az

újságosoknál.

Szöveg: M. M.

(www.harpersbazar.com)

Fotó: Pinterest