5 Jennifer Lopez-film, amit a legjobban szeretünk

5 Jennifer Lopez-film, amit legalább egyszer mindenkinek látnia kell

Szubjektív listánkon JLo legemlékezetesebb alakításai!

Magánélete miatt napjainkig kap hideget meleget, de a szakma sem kímélte, ha művészi erőfeszítéseiről volt szó. Jennifer Lopez azonban mindezek ellenére is képes volt mindig 200%-ot nyújtani, és talán épp ebben rejlik töretlen sikere.

A világ legbefolyásosabb hírességei között számon tartott JLo messziről indult, keményen dolgozó bronxi lányként debütált Janet Jackson háttértáncosaként, majd

színészi szárnypróbálgatásai után zenei karrierje is felívelt: fülbemászó dalaiért jelölték Grammy-, illetve Golden Globe-díjra egyaránt.

Ma már világhírű énekesnő, színésznő, táncos, divattervező és producer, úgy tűnik, alig van olyan terület, ahol ne kamatoztatná tehetségét, s bár nem minden választása bizonyult sikeresnek, Jennifer Lopez mindig kész volt felülemelkedni a nehézségeken és erőt meríteni a következő nagy dobáshoz.

Ezt bizonyítja Félidő című 2022-es dokumentumfilmje is, mely az akkor 52 éves sztár életét követi nyomon, nagy hangsúlyt fektetve a Super Bowl félidei show-jában nyújtott elképesztő teljesítményére és A Wall Street pillangói című filmjére, mely valódi szerelemprojekt volt a számára. 

5 Jennifer Lopez-film, amit a legjobban szeretünk

Jennifer Lopez (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Akárki akármit mond, Jennifer Lopez sokunk számára valódi self-made példakép lehet. Kitartásból, állhatatosságból és szorgalomból legalábbis van mit tanulnunk tőle, arról nem is beszélve, hogy legtöbbünk kamasz- és fiatal felnőttkorát végig kísérték olyan megkerülhetetlen filmjei, mint az Anyád napja, az Álmomban már láttalak vagy a Gengszter románc. Az alábbiakban a mi kedvenc Jennifer Lopez-filmjeinket gyűjtöttük össze – megjelenésük szerint időrendben.

Jennifer Lopez 5 filmje, amit muszáj látnod

Jennifer Lopez rengeteg filmben nyújtott emlékezetes alakítást és formált meg szerethető, erős és pozitív női karaktereket. Mi most a személyes kedvenceinket gyűjtöttük egy csokorba. Íme, 5 Jennifer Lopez-film, amit szerintünk mindenkinek látnia kellene!

Dalok szárnyán (Selena)

A profi táncosként dolgozó Jennifer már egészen korán megpróbálkozott a színészettel, ám igazán átütő sikert csak a Selena Quintanilla Pérez texasi énekesnő életét és munkásságát bemutató életrajzi alkotással ért el, melyben már főszerepet kapott. Az 1997-ben bemutatott egész estés életrajzi filmdráma mögé a Warner Bros. produkciós cég állt be, a márciusi premier után pedig Lopezt – aki végig spanyolul énekel a filmben – Golden Globe-díjra jelölték a legjobb musical és vígjáték kategóriában. 

A biográfia Selena Quintanilla, a Grammy-díjas mexikói-amerikai énekesnő tragikus életét meséli el, aki miután anyanyelvén világhírnévre tett szert, lányok ezrei számára testesítette meg az amerikai álmot. Ám Selena beleszeretett együttesének gitárosába, kapcsolatukat pedig ellenezte a lány konzervatív családja.

A konfliktusok egyre csak súlyosbodtak, ennek ellenére úgy tűnt, a pár házasságával Selena élete végre egyenesbe jön, és első angol nyelvű albumának készítése is megkezdődött. Ám a sors, mint ahogy azt a való életből tudjuk, közbeszólt, ugyanis Selenát 1995-ben máig tisztázatlan okok miatt megölték egy szállodában. 

Mint a kámfor (Out of Sight)

Steven Soderbergh Oscar-díjra jelölt bűnügyi vígjátékában, melyet Elmore Leonard azonos című, 1996-os regényéből adaptáltak, Lopez George Clooney oldalán tűnik fel. A Mint a kámfor óriási sikert aratott mind a kritikusok, mind a nézők körében, ezt bizonyítja a megannyi jelölés és díj, valamint az a tény is, hogy sokan ezt az alkotást tartják a legjobbnak JLo filmográfiájából.

A The New York Times kritikusa például dicsérte a színésznő komplex alakítását, és azt írta, ez „Lopez kiasszony legjobb filmszerepe, egyszerre hozta benne a csábítást és a keménységet.”

A történet szerint Jack Foley (George Clooney) több bankot rabolt ki fegyver nélkül, mint bárki más. Háromszor már elkapták menekülés közben, ezért épp börtönbüntetését tölti, de minden nap a szökéséről fantáziál. És persze egy utolsó nagy balhéról. Szökése pillanatában egy nyomozónő kerül a férfi és társa, Buddy (Ving Rhames) útjába, ezért túszként magukkal viszik.

Karen Sisco (Jennifer Lopez) becsületes nyomozócsaládból való, és minden alkalmat megragad fogvatartói terveinek meghiúsítására. Ám Karen arra nem számít, hogy Jack a banki zsákmány után még az ő szívét is rabul ejti.

Szeretném, ha szeretnél (The Wedding Planner)

Az én személyes kedvencem ez a szívmelengető romantikus vígjáték még azokból az időkből, amikor Hollywood eredeti romkomokkal kényeztette nézőközönségét – bár valljuk be, a legtöbbet Matthew McConaughey miatt néztük.

A Szeretném, ha szeretnél már a nyitóhétvégén (amikor épp Super Bowl- hétvége is volt) 13 510 293 dollár bevételt hozott, és az első helyen nyitott a mozipénztáraknál.

Jennifer Lopez ráadásul ekkorra időzítette albuma megjelenését is, ami szintén felkerült a a Billboard 200-as listájának élére. Egyébként a mai napig ő az első művész, aki valaha is elérte ezt a bravúrt.

A film cselekménye Mary Fiore (Jennifer Lopez) esküvőszervező körül forog, aki amellett, hogy okos és gyönyörű, épp pályája csúcsán van, ám az összképet némileg beárnyékolják a csillogó lakodalmak utáni magányos éjszakák. A megoldás egy elszabadult szemetes konténer képében érkezik, amely elgázolná Maryt, ha a jóképű gyermekorvos, Steve (Matthew McConaughey) nem menti meg az utolsó pillanatban. A találkozás varázsütésként éri, Mary fülig beleszeret megmentőjébe, csakhogy hamarosan kiderül, esküvőszervezőként épp Steve menyegzőjét kell megszerveznie. 

Hölgyválasz (Shall We Dance?)

A másik legkedvesebb JLo-filmünk nem is lehetne más, mint a Richard Gere és Susan Sarandon főszereplésével készült Hölgyválasz, az 1996-os, azonos című japán film remake-je, melyet az amerikai közönség is élvezetesnek talált. A remek castingon, a bájos történeten és a vérpezsdítő mozdulatokon túl a film zenéje is fülbemászó, különösen a Sway című dal a Pussycat Dolls előadásában, mely azóta számtalan cha-cha-cha koreográfiát ihletett. Nem mellesleg itt Jennifer Lopez is megcsillogtathatta kivételes tánctudását.

A chicagói ügyvéd, John Clark (Richard Gere) élete kívülről tökéletesnek tűnik. Szerető feleség és két gyerek várja haza, karrierje irigylésre méltó, mégsem találja magát. Úgy érzi, élete nagy része egyhangúan telik, mígnem egy napon, a vonaton ülve figyelmes nem lesz egy fiatal nőre, aki a lerobbant Miss Mitzi’s stúdióból bámul rá vissza az éjszakában. 

A pillantás szinte kísérti a férfit, mígnem bátorságot gyűjt és bemegy a stúdióba, hogy beiratkozzon egy kezdő tánctanfolyamra. A mozgás, a zene és a szenvedély új színeket ad John szürke hétköznapjainak. 

Anya (The Mother)

Jennifer Lopez napjainkban sem pihen, évente legalább két-három új filmmel jelentkezik. Bár ezek között akadnak kevésbé szerencsés forgatókönyvek is, a szupersztár olyan címeket tett le az asztalra az utóbbi időben, mint A Wall Street pillangói, a Piszkos zsaruk vagy A szomszéd fiú, melyek zömében pozitív fogadtatásban részesültek.

Legújabb választásai között egyre gyakrabban tűnik fel akcióhős karakterben,

például a május 24-én debütáló, a mesterséges intelligencia kérdésével foglalkozó Atlas című filmben is, ahol egy bátor adatelemzőt alakít. 

A Netflix és JLo másik közös akciófilmje, a 2023-as Az Anya ugyancsak eseménydús történet, melyben Lopez egy profi bérgyilkost alakít, aki arra kényszerült, hogy veszélyes élete miatt lemondjon kislányáról. Ám tizenkét évvel később a sors újra összehozza őket. Amikor az egykori katonai ügynököt profi gyilkosok veszik üldözőbe, rá kell jönnie, lánya is a rosszfiúk kereszttüzébe került, ezért bosszúhadjáratba kezd, hogy megvédje a rég nem látott Zoe életét. 

Meryl Streep filmjeit is szereted? Akkor mutatunk 5 kihagyhatatlan filmet a legendás színésznőtől.

Kiemelt kép: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue