Szerelmük közel húsz éve kezdődött és most újra fellángolt. Vagy soha nem is hűlt ki?

Még mielőtt egyáltalán feltűnt volna Marc Anthony és Alex Rodriguez, valamint Jennifer Garner és Ana de Armas, ott volt egymásnak Jennifer Lopez és Ben Affleck, akik tulajdonképpen soha nem engedték el egymás kezét.

2001: Megismerkednek

A két színész a 2003-ban bemutatott Gengszter románc (eredeti nevén Gigli) című romantikus vígjáték forgatásán ismerték meg közelebbről egymást. A film ugyan megbukott, de született egy szerelem. Igaz, akkor J.Lo még Cris Judd felesége volt, akivel ezután gyorsan el is váltak, majd a színésznő büszkén vállalta kapcsolatát Bennel.

Jen és Ben a Gigli című film forgatásán Los Angelesben (Fotó: Mel Bouzad/Getty Images)

2002: Közös klipben szerepelnek

Az immár ikonikus szám, a Jenny from the Block videoklipjében a párocska sok közös pillanatát ismerhettük meg, ami egyfajta fricskaként is szolgált a bulvárlapoknak, hiszen Jen többször is utalt arra, mennyire nyomasztóan hatott a szerelmükre a világ figyelme. 2010-ben J.Lo a Graham Norton Show-ban azt mondta: „Mindkettőnknek nagyon sok volt, hogy két éven keresztül minden bulvár magazin címlapján mi szerepeltünk. Nem pont ezért mentünk szét, de sok csorba esett a kapcsolatunkon emiatt.”

2002. november: Eljegyzés

J.Lo boldogan erősítette meg a hírt, miszerint a barátja valóban megkérte a kezét. „Ez a legcsodásabb dolog, amit valaha láttam” – mondta a 6,1 karátos rózsaszín gyémántgyűrűről, amelyet széles mosollyal mutatott meg a rajongóknak. A gyémánt állítólag 2,5 millió dollárjába került Afflecknek.

Jennifer büszkén mutatja gyűrűjét a közönségnek (Fotó: Kevin Winter/Getty Images)

2003: Újra együtt játszanak

J.Lo az Affleck által alakított karakter halott feleségét játszotta az Apja lánya (eredeti nevén Jersey Girl) című filmben, amit nálunk 2004-ben mutattak be. A film végül igencsak alulteljesített, mindössze 36 millió dolláros bevételt hozott, de a két sztár szerelmén ez mit sem változtatott. 

2003. szeptember: Elhalasztják az esküvőjüket

Napokkal azelőtt, hogy hivatalosan is összekötötték volna az életüket, közös nyilatkozatban tudatták a nyilvánossággal, hogy lefújják a nagy napot. „Az esküvőnk körüli túlzott médiafigyelem miatt úgy döntöttünk, hogy elhalasztjuk a ceremóniát. Amikor komolyan elgondolkodtunk azon, hogy három „csali menyasszonyt” alkalmazunk három különböző helyszínen, rájöttünk, hogy nagy baj van. Azt éreztük, hogy a sajtó elronthatná életünk legboldogabb pillanatát” – állt a közleményben. Az esküvőre eredetileg szeptember 14-én került volna sor Santa Barbarában.

2004. január: Szakítanak

Január 22-én robbant a hír, miszerint felbontották a jegyességet, amit J.Lo a szóvivőjén keresztül is megerősített. „Mindenkit arra kérünk ebben a nehéz időszakban, hogy tartsák tiszteletben a magánéletünket” – kérte a sajtó képviselőit az énekesnő.

2004. június: J.Lo továbblép

Csupán fél év telt el a szakítás óta, és Jennifer máris kimondja az igent Marc Anthony-nak, majd 2008-ban megszületnek az ikrek: Emme Maribel Muñiz és Maximilian David Muñiz. Hat év múlva lett vége ennek a kapcsolatnak, és beadták a válókeresetet. J.Lo a saját könyvében, a True Love-ban így emlékszik vissza ezekre az évekre. „Akkor szakítottunk Bennel, amikor azt hittem, örökre elkötelezzük magunkat egymás mellett. Úgy éreztem, mintha a szívem kiszakadna a mellkasomból. Azután a biztonságot kerestem egy másik embernél, megpróbáltam találni valakit, aki a legmagányosabb órámban is érezteti velem, hogy szeret. Marc három nappal azután lépett be az életembe, hogy férjhez mentem volna Benhez.”

Marc Anthony, Jennifer Lopez és az ikrek New Yorkban (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images)

2005: Ben feleségül veszi Jennifer Garnert

Affleck is hamarosan továbblép és összeházasodik a Hirtelen 30 színésznőjével. Az új hollywoodi álompárnak három közös gyerekük is születik: Violet Affleck, Seraphina Affleck, valamint Samuel Affleck. A pár 2018-ban ment szét Ben állítólagos hűtlensége és alkoholizmusa miatt.

Ben Affleck, Jennifer Garner, Violet Affleck és Samuel Affleck 2013 augusztusában (Fotó: JB Lacroix/WireImage/Getty Images)

2021. április: A Bennifer-páros újraegyesül

Miután J.Lo visszaadja eljegyzési gyűrűjét Alex Rodrigueznek és Affleck is szakít Ana de Armas-szal, a két sztár között újra fellángol a szerelem. Több közös kép is készült róluk, amelyek arról tanúskodnak, hogy nem csak egy hollywoodi pletykáról van szó.

2021 május: Együtt nyaralnak

Közel két évtizeddel azután, hogy szakítanak, Lopez és Affleck vakációra indulnak Montanába. „Az elmúlt évek során is tartották azért a kapcsolatot” – árulta el az E! News-nak egy közeli forrás. „Ben többször megkereste Lopezt, hogy mi van vele, és az elmúlt hónapokban többször is együtt vacsoráztak. Még mindig működik köztük a kémia. Ott folytatták, ahol abbahagyták, és élvezik egymás társaságát.” Az InTouchWeekly arról is beszámolt, hogy közösen járnak edzeni és a teremben bizony néha el is csattan egy-egy csók közöttük. Úgy tűnik, egyre kevésbé próbálják titkolni, hogy újra egymásra találtak.

Ez egy régi kép a párosról, de most is ugyanúgy szeretik egymást, mint húsz évvel ezelőtt (Fotó: James Devaney/Getty Images)

Forrás: Harper’s Bazaar, Kiemelt kép: Getty Images