Szeretsz itthon barangolni, és a térképet is bőszen lapozgattad a suliban? Akkor mai kvízünket neked találtuk ki!

Viszonylag aprócska mérete ellenére Magyarország méltán népszerű turisztikai célpont. Az idelátogatók Budapestet a világ egyik legszebb nagyvárosaként emlegetik, ha pedig vidék felé vesszük az irányt, pezsgő kisvárosokra és bájos falvakra, pazar főúri kastélyokra, világörökségi helyszínekre, tíz nemzeti parkra, vadregényes erdei utakra, gazdag élővilágra és páratlan karsztvidékekre bukkanhatunk.

A legkedveltebb célpontok egyike többek között Hortobágy, Európa legnagyobb egybefüggő természetes gyepterülete, a Zempléni-hegység lábánál a Tokaj-hegyaljai borvidék, Dunántúlon pedig Közép-Európa legnagyobb tava, a Balaton, illetve a gyógyhatású Hévízi-tó festői látványa tárul elénk. De természeti kincsein kívül hazánk kulturális örökségéről és páratlan, változatos építészetéről is ismert – kicsiny országunk tényleg egy valóságos ékszerdoboz (és nem, egyáltalán nem vagyunk elfogultak).

Szerencsére mindjárt itt van az idei első hosszú hétvége március 15-én, és a húsvét is négynapos munkaszüneti nappal indul (hogy milyen szezonális ünnepek és egyéb fontos napok várnak még ránk tavasszal, arról a linkre kattintva olvashatsz), így nem is csoda, hogy a szallas.hu legfrissebb adatai szerint a tavalyi évhez képest megnőtt hazánkban az utazási kedv, és egyre többen vennék nyakukba az országot belföldön is. 

Az eredmények szerint a 10 legnépszerűbb 2024-es úti cél Magyarországon:

  1. Budapest
  2. Eger
  3. Pécs
  4. Gyula
  5. Hévíz
  6. Debrecen
  7. Hajdúszoboszló
  8. Szeged
  9. Zalakaros
  10. Visegrád

Nők Lapja kvíz: Mennyi tudsz Magyarország földrajzáról?

Nos, ha nem áll távol tőled a túrázás, és szívesen veszed a nyakadba a hazai városokat, vizes élőhelyeket, dimbes-dombos tájakat, hegyvidékeket, és ha a földrajzi atlaszt sem felejtetted el lapozgatni a suliban, mai Nők Lapja kvízünkben máris előnnyel indulsz!

Kvíz: Magyarország földrajzával mennyire vagy tisztában?

Mátra

Derítsd ki, mennyi mindent tudsz Magyarországról!

Jöhet egy kvíz a hungarikumokról?

Kiemelt kép: Dunakanyar hajnalban (Getty Images)
Tesztfotó: Mátra (Getty Images)