- A rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételek hosszabb ideig teltségérzetet biztosítanak.
- A keserű vegyületeket tartalmazó alapanyagok segíthetnek csökkenteni az édesség utáni vágyat.
- Galériánkban olyan élelmiszereket mutatunk, amelyek amellett, hogy finomak, az emésztést és a fogyást is támogatják.
Amikor két étkezés között hirtelen tör ránk az éhség, különösen nehéz ellenállni bárminek, ami könnyen, gyorsan elérhető kalóriabombát jelent. Semmi kétség, mindenki imádja a finom falatokat, azonban amilyen gyorsan elönt bennünket az élvezet, épp olyan hamar el is illan, átadva a helyet a bosszantó bűntudatnak.
A hó hír viszont az, hogy vannak olyan természetes, étvágycsökkentő hatással bíró élelmiszerek, amelyek hosszabb ideig teltségérzetet biztosítanak, vagyis segíthetnek elkerülni a felesleges nassolást – ráadásul telis-tele vannak fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
Kapcsolódó: Felejtsd el a diétát, ez az étkezési módszer javítja a vércukorszintet és segíti a fogyást
Sok természetes étvágycsökkentő úgynevezett keserű anyagokat tartalmaz. Ezek a növényekben megtalálható kémiai vegyületek valójában méreganyagok, amelyek a kártevők elriasztását szolgálják. Ránk, emberekre nézve szerencsére nem veszélyesek. Sőt, kifejezetten előnyösek lehetnek: segítik az emésztést, csökkentik az édesség utáni vágyat, és még a fogyást is támogatják. Ilyen keserű ízt találunk például a kávéban, a cikóriában, a karalábéban, az articsókában, a borsmentában vagy a zöld teában. De ez még nem minden.
10 természetes étvágycsökkentő, ami segíti a fogyást
Az egészséges életmód térhódításával ma már vagyunk annyira szerencsések, hogy nemcsak feldolgozott, de számtalan egészséges, természetes élelmiszer közül is válogathatunk a boltokban. Ennek kapcsán fontos leszögeznünk, hogy a természetes étvágycsökkentők nem csodaszerek, hanem olyan mindennapi alapanyagok, amelyek tudatosan beépítve az étrendbe szervezetünk számos aspektusát támogathatják.
A zöldségek, gyümölcsök, teljes értékű gabonák, magvak és hüvelyesek rostokkal, vitaminokkal, különféle tápanyagokkal látnak el bennünket, támogatják az emésztést és csökkentik a falásrohamokat. Az pedig már csak hab a tortán, hogy finomak, és még a zsírégetésben is nagyszerű társaink lehetnek.
Mit érdemes gyakrabban fogyasztani, ha nem szeretnénk a túlzott nassolás hibájába esni? Tuti tippjeinkért lapozd fel a galériát!




Ez is érdekelhet: 3 apró pszichológiai trükk, amivel legyőzhető az egészségtelen ételek iránti sóvárgás
Kiemelt kép: Getty Images