Aktuális
Isteni és látványos desszert a marcipános keksztojás
Hozzávalók 40 darabhoz: 10 dkg cukor | 20 dkg vaj/margarin | 30 dkg liszt + a nyújtáshoz 1 rúd vanília kikapart magjai | 1 tojás | 15 dkg lekvár | többféle színes marcipán (összesen 15-20 dkg) 1. A cukrot a vajjal/margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a vaníliamagokat és a tojást. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a […]
Nők Lapja Konyha1 perc
Húsvéti sonka fűszeres morzsakéregben, az ünnepi reggeli
Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg füstölt comb | 1 evőkanál mustár | 10 dkg zsemlemorzsa | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja | 1 csokor petrezselyem | 3 evőkanál olívaolaj 1. A sonkát tegyük lábosba, tiszta vízben főzzük puhára, hagyjuk kihűlni a főzővízben. Vegyük ki a léből, csepegtessük le. Kenjük meg vékonyan a mustárral. 2. A […]
Nők Lapja Konyha1 perc
Fedezd fel a Pannonhalmi Főapátság titkait! (x)
Akárhonnan érkezünk Pannonhalmára, a helyiek által csak Várként emlegetett Főapátság épülete már messziről felhívja magára a figyelmet közel 50 méteres, impozáns tornyával. A környék erdőjének közepén, a dombtetőre épült monostort 996-ban alapították, egyik érdekessége, hogy a mai napig bencés szerzetesek lakóhelyéül szolgál, az apátság azonban sokkal több ennél.
Nők Lapja2 perc