Nem szokott pletykálkodni, törődő férj és barát, nem mellesleg ő lehetne a próbababa egy frakk-kölcsönzőben. Akinek nem elég ennyi indok arra, hogy miért rajongunk érte, feltétlenül olvasson tovább.

Felőlünk akár a világot is megmentheti a gonosztól, vagy egy frakkban szürcsölheti az eszpresszót, esetleg farmerban kutyát sétáltat, a lényeg, hogy ne hagyja abba. Bármit is csinál ugyanis, George Clooney minden mércével nézve képes menő maradni, és ebben nagyjából egyetért minden férfi és nő.

A Vészhelyzet című sorozatban való berobbanása után nem volt megállás a népszerűségi listán, Ross doki beférkőzött a nappalinkba és a szívünkbe. Maradhatott volna sorozatszár, de szerencsére másképp döntött, és az elmúlt évtizedek szerepei és rendezései bebizonyították, hogy neki főszerep jár a hollywoodi álomgyárban.

A filmjeinél jobban csak magánéletét követtük alaposabban, és kíváncsian figyeltük, vajon létezik-e nő a Földön, aki képes igába hajtani a világ egyik legsármosabb nőtlen férfijának a fejét.

Minden próbálkozást pimasz mosollyal nyugtáztunk, majd amikor megtörtént a lehetetlen, megadóan felsóhajtottunk.

5 dolog amiért mindenki szereti George Clooney-z

A Vészhelyzet gyermekorvosába, Doug Rossba, vagyis George Clooney-ba a fél világ bele volt zúgva (Fotó: Sven Arnstein/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images)

Öt ok, amiért George Clooney mindkét nem körében népszerű

A közelgő, Brad Pitt-tel való új filmje kapcsán feltettük maguknak a kérdést: miért is imádjuk ezt az ezüstös halántékú amerikai színészt, aki májusban töltötte be a 63. évét? Hosszasan sorolhatnánk érdemeit, de most emeljük ki a legnyilvánvalóbbakat.

1. A felesége miatt

Nők millióiban tört össze a remény, amikor George Clooney egy velencei álomesküvő keretében feleségül vette a brit-libanoni származású Amal Alamuddint. Hamar elmúlt azonban a bánat, amikor kiderült, hogy a színész választottja a bolygó népességének kisebbségébe tartozik. Azon kívül, hogy ragyogó szépségű, természetes stílusikon is, aki mindig tudja, hogy mit, mivel és hogyan kell viselni.

Amal Clooney-t szépségénél jobban valószínűleg az eszéért szereti a férje, hiszen nemzetközi hírű emberi jogi ügyvéd, aki számos esetben emelte fel szavát az igazságtalanság ellen.

Igazi álompárnak számítanak, de nem csupán díjátadókon vonulnak fel kézen fogva, hanem jótékonysági eseményeken, ENSZ üléseken, hiszen mindkettőjüknek szívügyük, hogy a világ jobb hely legyen.

És persze a játszótéren is láthatjuk őket, ahol elbűvölő ikreikkel és kutyájukkal a mesebeli tökéletes családot testesítik meg.

2. Briliáns alakításai miatt

Akár a földön, akár az űrben van, George Clooney pontosan tudja, hogy kell magával ragadni a közönséget, legyen szó bármelyik nemről. Jó, lehet, hogy a Vészhelyzet című sorozatban csak a női szíveket taposta, a későbbi filmjei azonban kitermelték a cool férfihőst, akire úgy akarnak hasonlítani, hogy nincs szükség szétpattanó bicepszre vagy macsó szövegekre.

A Sziriána szerepéért aligha véletlenül kapta meg az Oscar-díjat, de ugyanígy megemlíthetnénk az Utódokban vagy a Gravitációban nyújtott drámai alakítását. A mozinézők legnagyobb kedvence természetesen Danny figurája az Ocean’s eleven szériából, ahol játéka egyszerre képes drámai és vígjátéki síkon mozogni.

george clooney ezért imádjuk

A mindig stílusos George és Amal Clooney (Fotó: James Devaney/GC Images)

3. A humora miatt

Ha a tréfákért vagy csínytevésekért is járna Oscar-díj,  George Clooney joggal pályázhatna akár az életműdíjra is. Pályatársak hosszasan tudnák ecsetelni, milyen válogatott trükkökkel dobja fel a színész a forgatások hangulatát. Előfordult már, hogy kecskékkel töltötte meg a stábtagok lakókocsiját, Meryl Streep forgatókönyvét pedig kicserélte a Dumb és Dumber egyik példányával.

Brad Pitt – akivel egyékbként közösen kaphatnák meg ezt a díjat – méltó társa az ugratásban, de bizonyára ő is sokáig fog emlékezni arra, amikor az Ocean’s eleven egyik forgatási napja után az autóját rózsaszín szalagok sűrűjében és konfettierdőben találta meg.

4. A sármja miatt

Az ezüst róka kategória abszolút győztese George Clooney. Amíg a nőknek rémálom, a férfiaknak egy új korszak kezdete az őszülő haj, sőt van olyan, akinek ekkor nő meg igazán a rajongótábora. Clooney könnyed eleganciával viseli a szürkülő tincseket, pont úgy, mintha ez lenne a legfrissebb frizuradivat. Nem tudni, hogy genetika, a szike vagy a jó bőrápolási rutin miatt, de a színész jó pár évet letagadhatna. A mákos szakáll pedig üzenet a férfitársaknak: az élet hatvan felett sem áll meg. 

5. A nagy szíve miatt

Családja és munkája mellett George Clooney elkötelezett abban is, hogy lehetőségeihez mérten jobbá tegye a világot. Az ENSZ-szel való együttműködése mellett saját projekteket is finanszíroz, amelyek a világ különböző válsággócaira próbálják felhívni a figyelmet. Baráti és kollegiális kapcsolatai ugyancsak legendásak. Rendezők, színésztársak sora dicséri a színészt nem csupán tehetsége, hanem nagylelkűsége miatt. Forgatásai alatt valódi emberi közösségek, barátai kapcsolatok alakulnak ki, melyeknek Clooney a motorja.

Ezek után nem lehet kérdés, hogy még az is kávét akar kortyolgatni vele, aki amúgy ki nem állhatja az eszpresszó illatát.

George Clooney mindent elárult arról a bizonyos csókjelenetről. 

Kiemelt kép: Dia Dipasupil/Getty Images

Szeretnél találkozni a Nők Lapja újságíróival és szakértőivel? Szeretettel várunk a Példakép Díj átadóján! Jegyek már kaphatók!

Nők Lapja Példakép Díj