George Clooney: „Elmúltam 60 éves, szeretném kiélvezni a következő időszakot”

A színész azt is elárulta, hogy nem kíván politikai pályára lépni, és mind a mai napig aktív kosaras. 

Tehát, aki esetleg azt várta az Amerikai Egyesült Államokban, hogy a következő választáson a kedvenc színészére szavaz, annak csalódnia kell, ugyanis Clooney-nak egészen más tervei vannak. Amikor a The Andrew Marr Show házigazdája, Andrew Marr megkérdezte tőle, hogy fontolóra veszi-e a politikai pályát, az Oscar-díjas színész szinte habozás nélkül vágta rá: „Nem, mert valójában egy szép életre vágyom. Idén lettem 60 éves, és a feleségemmel pont arról beszélgettünk, hogy nagyon sokat dolgoztunk az életünk során, és szívesen emlékszünk vissza ezekre az évekre. Örülünk, hogy egészségesek vagyunk, és annak, hogy még mindig azt csináljuk, amit szeretünk. 60 évesen még kosárlabdázom, de 20 év múlva, 80 éves leszek.

Mindegy, hogy mennyit edzem, vagy mit eszem, 80 éves leszek.

Ezért mondtam a feleségemnek, hogy ki kell élveznünk a következő éveinket” – vallotta be a színész, akinek új rendezése, a The Tender Bar december 17-én debütál a közönség előtt Amerikában. A film főszereplője Ben Affleck, és többek közt Christopher Lloyd is látható benne. 

Szívesen játszik a gyerekeivel

A sármos színész és Amal Clooney 2014 szeptemberében kötött házasságot, két gyerekük van, Alexander és Ella idén nyáron lett négyéves. Viszonylag ritkán beszélnek az ikerpárról, de az Entertainment Tonight-nak elárulták, hogy igazi csínytevők a kicsik, amiben apukájuk is partner. „Jó volt velük otthon, annak ellenére, hogy sajnálom, ami a világban történik. A gyerekeink  négyévesek, két és fél évesek voltak, amikor megjelent a vírus, ezért, hogy ne maradjanak le sok mindenről, otthon kell tanítani őket” – mondta a színész, amire a felesége viccesen így szólt:

„Egyelőre főleg csínytevéseket tanít nekik!”

George és Amal Clooney a The Tender Bar című film vörös szőnyeges premierjén Londonban (Fotó: Mike Marsland/WireImage)

Így látja a jelent

Jól ismert, hogy Clooney mindig is hangos ellenzője volt Donald Trumpnak, így természetesen a volt elnökről is szó esett a The Andrew Marr Show-ban. „Még azelőtt ismertem, mielőtt megválasztották volna, és csak egy férfi volt, aki üldözi a lányokat. Akárhányszor találkoztunk, csupán ennyit tudott kérdezni: Hogy hívják azt a nőt?” A színész úgy érzi, az amerikai társadalom még mindig az előző korszakból igyekszik felgyógyulni, és jó barátja, a mostani elnök, Joe Biden is ezen dolgozik.

„Sok mindent ki kell javítani, meg kell gyógyítani, és erre a gyógyulásra bizony időt kell szánni.”

Clooney szívesen száll harcba fontos ügyek érdekében, rengeteg pénzt áldoz jótékony célokra, és mindenkit arra buzdít: karolja fel az elesetteket és óvja a Földet, mert ez az, ami előreviszi az emberiséget.

Kiemelt kép: Getty Images