George Clooney és Julia Roberts csókjelenetét 80-szor kellett elpróbálni

Az Ocean's Eleven után újra szerelmespárt alakít a két szupersztár – akik nem mellesleg barátok is. De mit szól mindehhez Amal Clooney?

Többször is írtunk már George Clooney és Julia Roberts legújabb közös filmjéről, amely októberben kerül majd a mozikba. Ol Parker rendezésében (a Mamma Mia! második része is az ő nevéhez fűződik) két aggódó – egyébként elvált – szülőt alakítanak majd, akik azért utaznak Balira, hogy megakadályozzák lányuk házasságát, nehogy a fiatalok ugyanazokat a hibákat kövessék el, mint ők, sok évvel ezelőtt. A Beugró a Paradicsomba (Ticket to Paradise) című romantikus vígjátékot Ausztráliában forgatták, és a lentebb látható előzetes alapján kihagyhatatlan mozinak ígérkezik

A főszereplők azonban, bármennyire is összeszokott csapatot alkotnak egymással, még ennyi év után is képesek izgulni legújabb szereplésük sikeressége miatt. Erről Roberts így nyilatkozott nemrégiben: „Ez egy romantikus vígjáték – mondta. Ő (George Clooney) játssza az exférjemet. Szerintem ez már önmagában vicces, George is nagyon vicces, és George és én együtt is, úgyhogy valószínűleg borzalmas lesz, mert ez túl nagy ziccer ahhoz, hogy nagyszerű legyen. Magától fog összeomlani. Szerintem azzal kellene reklámozni a filmet, hogy »valószínűleg borzasztó lesz«… Most annyira örülök, hogy a sajtósom éppen egy repülőn ül” – poénkodott akkor.

Teljesen megértjük, hogy izgul a világszerte hónapok óta reklámozott film miatt, és hogy viccel próbálja oldani az ennek okán rá nehezedő nyomást, hiszen Roberts (annak ellenére, hogy anno ő volt ezen műfaj koronázatlan királynője) valójában már húsz éve nem szerepelt romantikus komédiában. Az említett promóturné legutóbbi állomása során pedig ismét bizonyságot nyert, hogy manapság már lámpaláz gyötri a színészt a régen rutinnak számító csókjelenetek okán. 

A The Times-nak adott interjúban éppen arról kérdezték a párost, hogy a Beugró a Paradicsomba kellemetlen táncjelenete koreográfia alapján történt, vagy ők ketten improvizálták az ügyetlen mozdulatokat – mire Clooney elkalandozott. „Emlékszem, a karrierem elején egy csókjelenetet kellett eljátszanom egy lánnyal, mire a rendező azt mondta: »Ne így«. Erre én: »Haver, ez a védjegyem! Így csinálom a való életben is!« Itt is hasonló volt a helyzet, mert mindenkinek voltak elképzelései, hogy hogyan kellene táncolnunk, mi meg előhozakodtunk vele, hogy: »Hát, igazából a való életben is nagyon rosszul táncolunk«” – magyarázta a rögtönzött táncjelenet előzményeit a színész. 

Az ügyes újságíró persze résen volt, és azonnal lecsapott a csókjelenet témájára, ennek köszönhetően pedig kiderült: a Beugró a Paradicsomba egyetlen csókjelenetét hat hónapon keresztül próbálta egymással Roberts és Clooney – a hosszan tartó gyakorláson pedig még Clooney felesége, Amal is megrökönyödött. „Igen. Mondtam a feleségemnek, hogy nyolcvan felvétel kellett hozzá, mire ő: »Mi a fene?«” – emlékezett vissza a színész, mire kollégája azonnal helyesbített állításán: „Hetvenkilenc olyan felvétel volt, amin nevettünk, aztán elkészült az az egy, amikor csókolóztunk” – pontosította Roberts. 

Ezek alapján nevetésből és csókból sem lesz hiány a moziban – mi pedig már alig várjuk, hogy újra együtt láthassuk két nagy kedvencünket a vásznon! 

Kiemelt kép: Julia Roberts, George Clooney és Amal Clooney a Cannes-i Filmfesztiválon 2016. május 12-én – Fotó: Toni Anne Barson/FilmMagic