Julia Roberts borzasztónak nevezte új vígjátékát

Julia Roberts is részt vett az idei, 75. cannes-i filmfesztiválon, ahol új, Ticket to Paradise (Jegy a paradicsomba) című moziját népszerűsítette. Amikor a Variety a filmről kérdezte, Roberts elég furcsán nyilatkozott a rajongók által várva várt vígjátékról, amelyben újra George Clooney-val játszik. 

„Krisztusom. Tudtam, hogy ez elő fog kerülni – mondta Julia Roberts a riporternek az Insider beszámolója szerint. – Nézd, az igazi színészi játék most történik. Készen állsz?” Ezen a ponton Roberts megvillantotta a védjegyévé vált széles mosolyát, majd George Clooney-t kezdte heccelni: „Hát nem nagyszerű George?” – mondta vigyorogva, mintha csak a film promóciója kedvéért dicsérné kollégáját. 

„Ez egy romantikus vígjáték – folytatta Roberts. – Ő játssza az exférjemet. Szerintem ez nagyon vicces, és George is nagyon vicces, és George és én együtt is, úgyhogy valószínűleg borzalmas lesz, mert ez túl nagy ziccer ahhoz, hogy nagyszerű legyen. Magától fog összeomlani. Szerintem azzal kellene reklámozni a filmet, hogy »valószínűleg borzasztó lesz«… Most annyira örülök, hogy a sajtósom éppen egy repülőn ül” – poénkodott tovább Roberts. Érthető, hogy a színésznő izgul az új mozija miatt, és viccel próbálja elütni a film sikerével kapcsolatban rá nehezedő nyomást, hiszen húsz éve nem szerepelt romantikus komédiában.

Julia Roberts és George Clooney jó hangulatban a 69. Cannes-i Filmfesztiválon 2016. május 12-én (Fotó: Toni Anne Barson/FilmMagic/Getty Images)

Visszatérés a romkom műfajhoz

A kilencvenes években Roberts volt a romantikus vígjátékok koronázatlan királynője, olyan klasszikusokban játszott, mint a Micsoda nő, az Álljon meg a nászmenet, vagy a Sztárom a párom. A 2001-es Amerika kedvenceivel azonban megszakadt a széria: a színésznő ezután is sok műfajban brillírozott, de a romkom kimaradt.

Ezzel az új filmmel viszont most hosszú idő után visszatér a műfajhoz. Roberts nemrég tisztázta a romantikus vígjátékhoz fűződő viszonyát egy New York Timesnak adott interjúban: „Szeretek nevetni és viccesnek lenni. Egy csomó endorfin szabadul fel, a közönség pedig örül. Öröm ez a műfaj, de régen volt alkalmam utoljára ilyesmiben játszani. Az emberek tévesen gondolják, hogy azért telt el ennyi idő, mert nem volt kedvem hozzá. Ha olyan forgatókönyv akadt volna a kezembe, mint a Sztárom a páromé vagy az Álljon meg a nászmeneté, megcsináltam volna. De nem találkoztam ilyennel, amíg el nem jött a Ticket to Paradise”.

A színésznő az utóbbi időben hátrébb lépett a reflektorfényből, mert háromgyerekes családanyaként akart kiteljesedni, amiben igazán örömét leli. (A külsejével kapcsolatban sem hajlandó megfelelni a hollywoodi elvárásoknak, és nemrég ősz hajszínre váltott.) Most viszont azért is vállalt el egy romantikus vígjátékot, hogy megmutassa gyerekeinek: buzognak még benne a kreatív energiák.

George Clooney, az örök cimbora

Roberts és Clooney korábban már négy filmben játszott együtt, összeszokottságuk ezen kívül abból is adódik, hogy az életben is nagyon jó barátok, és gyakran ugratják egymást. A 2001-es Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi forgatásán ismerkedtek össze, de barátságuk túlmutat az ilyenkor szokásosan puffogtatott közhelyeken, mint például, hogy „Az egész stáb olyan volt a forgatáson, mint egy nagy család”. Büszkén hangoztatják, hogy az övék nem „hollywoodi barátság”, hanem őszintén kedvelik egymást. Roberts időről-időre megfordul Clooney olaszországi villájában is (a színész tavaly sokat segített a környéken, amikor földcsuszamlás változtatta katasztrófa súlytotta övezetté), ahol többek között gyereknevelési tanácsok is szóba kerülnek: mindkettejüknek ikrei vannak, így közös téma van bőven!

Új filmjükben két aggódó szülőt alakítanak, akik azért utaznak Balira, hogy megakadályozzák lányuk házasságát, nehogy a fiatalok ugyanazokat a hibákat kövessék el, mint ők sok évvel ezelőtt.

Kiemelt kép:  Julia Roberts a 75. Cannes-i Filmfesztiválon 2022. május 19-én (Fotó: Lionel Hahn/Getty Images