George Clooney: „Úgy néz ki, Amallal valamit nagyon elszúrtunk a gyereknevelésben”

Idén nyolc éve hivatalos Hollywood egyik kedvenc párjának románca, és a George és Amal Clooney iránt érzett rokonszenvünk semmit sem csökkent az évek során. Nem csoda, hiszen tényleg igazán szeretnivaló párosról van szó.

Az, hogy nagyon jól néznek ki, tulajdonképpen mellékes, bár nehéz elvonatkoztatni attól, milyen jól festettek a napokban is egy az Alapítványuk által létrehozott díj átadóünnepségén. Szerelmi történetük romantikája pedig – megrögzött agglegény szeret bele egy lenyűgözően okos nőbe, majd kápráztatja el csodás lánykéréssel, esküvővel – megint csak kellemes mellékkörülmény az életük egyéb területein nyújtott teljesítményhez képest. 

Amal Clooney és George Clooney a Clooney Alapítvány Az Igazságért díjátadóján, New Yorkban, 2022. szeptember 29-én. Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images for Albie Awards.

Emberi jogi harcosok 

A páros iránti rajongásunk inkább annak szól ugyanis, hogy George és Amal együtt jobb emberek, mint amilyenek külön-külön voltak. Például mert már nemcsak szakmájukról adódóan karolnak fel jobbára emberi jogi eseteket, de egy ideje saját szervezetükön, a Clooney Alapítvány Az Igazságért elnevezésűn belül is küzdenek globálisan fontos ügyekért. Az pedig, ahogyan a párkapcsolatról és a szülőségről gondolkodnak, igazán csak hab a tortán. A szemléletet, miszerint a gyereknevelésből mindkét félnek ki kell vennie a részét, saját életükre is kötelező érvényűnek tekintik, és láthatóan mindketten élvezik, hogy teljes értékű szülőségük mellett szakmájukban is kiteljesedhetnek.

A koronavírus-járvány miatti lezárások kapcsán több alkalommal meséltek róla, milyen jót tett családi életüknek, hogy több időt tölthettek együtt, miközben tudjuk, hogy jut idejük munkahelyi teendőikre is.  

2017-ben született ikreik, Ella és Alexander neveléséből tehát mindketten jócskán kiveszik a részüket, emellett Amal és George egyetértenek abban is, hogy

gyerekeik magánéletét amennyire lehetséges, védik.

Kínosan ügyelnek arra, hogy ők a lehető legkevesebbet érzékeljenek abból, hogy szüleik ismert emberek: nemcsak, hogy nem „mutogatják” őket, de igyekeznek annak az esélyét is minimalizálni, hogy a gyerekek lesifotósok lencséi elé kerüljenek. 

Akik gyereket nevelnek

George Clooney nemrég, a CBS stúdiójában vendégeskedve mégis beszélt kicsit a családi élet izgalmairól, és itt hangzott el egy egészen meglepő kijelentés is a színész szájából. A riporter arról érdeklődött, hogy mennyire cserfesek a sztárpár gyerekei, Clooney pedig azt felelte, idézzük: „Borzalmas hibát követtünk el velük kapcsolatban, aminek a következtében most olyan nyelven kommunikálnak, amit mi nem beszélünk.”

Clooney persze túlzott: tragédiáról nincs szó, mindössze az a helyzet, hogy – gyerekeik edukációját különösen fontosnak tartó párként – angol anyanyelvük mellett franciául és olaszul is taníttatják a kicsiket, akik az olaszt állítólag már olyan folyékonyan beszélik, hogy ezen a nyelven beszélgetve teljesen palira tudják venni a szüleiket is.

Clooney a beszélgetés során egyébként többször viccelt saját – állítólag hiányos – nyelvtudásával, elhangzott például, hogy „Kentuckyból jöttem, a második nyelvem az angol” –, így könnyen lehet, hogy túlzásba esett akkor is, amikor saját olasztudását akarta alábecsülni. Mindenesetre kedves a történet, az pedig kifejezetten érdekes, hogy az ötéves ikerpár már három nyelven (angolul, franciául, és ezek szerint olaszul) beszélget többé-kevésbé folyékonyan. Clooney ennek kapcsán azt is megjegyezte, hogy egyáltalán nem félti gyerekeit attól, hogy állnak majd helyt az életben, hiszen lám, már most sokkal okosabbak, mint ő.

Azt biztos, hogy alaposan át kell gondolnia, mivel nyűgözze le a gyerekeit, hiszen arról is mesélt, hogy ehhez már szuperhős előélete sem mindig elég. Hiába alakította korábban ugyanis Batmant is a sármos színész, és hiába a denevérember fia kedvence, otthon ennek semmi jelentősége nincs. Ahogy állítólag Alexander fogalmazott: „Bocs, de te csak voltál Batman, apa…” Clooney becsületére legyen mondva, hogy mindezt nevetve csak az epés „Nem is tudja, hogy mennyire igaza van” mondattal kommentálta a stúdióban. 

Dolce vita 

Clooney-ék egyébként nyelvtudásuk szintjétől függetlenül is rajonganak az olasz kultúráért, nemcsak ingatlanunk van Olaszországban – a nyarakat például rendszeresen a Comói-tónál töltik – , de nagyszabású esküvőjüket is Velencében tartották, így biztosan számtalanszor volt alkalom rá, hogy rájuk is ragadjon valami ebből a meseszép nyelvből. Amalnál biztosan nem hiányzik a nyelvérzék, hiszen arabul, angolul és franciául is folyékonyan beszél, és biztosan felszedett már némi olaszt is. Clooney állítólag hiányos olasztudásáról pedig csak annyit, hogy már 2016-ban, tehát gyerekei születése előtt számot adott róla: egy pápai látogatáshoz kapcsolódó rendezvényen elnézést kért hiányos olasztudása miatt – természetesen olaszul.

Úgy látszik, neki sem kell mindent elhinni. 

Kiemelt kép: Gotham/GC Images