Senki sem olyan sikkes az üzleti életben, mint a sztárügyvéd, akitől könnyedén elleshetünk néhány divattrükköt.

Bár a világ George Clooney feleségeként, gyerekei anyjaként ismerte meg őt, a saját területén régóta szupersztárnak számít: a nemzetközi jogra és emberi jogokra szakosodott 44 éves jogász napjaink egyik legsikeresebb védőügyvédje. Amal Clooney ügyfelei között találjuk a WikiLeakset alapító Julian Assange-ot és Ukraja volt miniszterelnökét, Julija Timosenkót is, jelenleg pedig tagja egy olyan csoportnak, amely jogi tanácsokkal látja el a háború sújtotta Ukrajna vezetését, az ország helyzetének javítása érdekében pedig az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) Gazdasági és Szociális Tanácsának gyűlésén is felszólalt. Nem csoda, hogy idén a TIME magazin Women of the Year listáján is szerepelt.

Amal Clooney a professzionalizmusát kiváló stílusérzékkel összeválogatott szettjeivel is aláhúzza: megjelenése mindig kifogástalan, elegáns és a szigorú üzleti dress code ellenére sem unalmas, köszönhetően annak, hogy ügyesen játszik a különböző anyagokkal, mintákkal és szabásokkal. Érdemes tőle ellesni egy-két öltözködési praktikát!

Ő hordja a nadrágot

Fotó: Leon Neal/Getty Images

Az alapvetően férfiak uralta jogi szférában nőként még mindig nem egyszerű érvényesülni, talán Amal Clooney is azért szeret sokszor nadrágot viselni, hogy megmutassa, a tárgyalóasztalnál ő is egyenrangú fél. Még a 2018-as Met-gálára is egy nem mindennapi nadrágban ment.

Fotó: Dia Dipasupil/WireImage

A maszkulin nadrágokat szereti feminin darabokkal (például nude árnyalatú, a lábat optikailag hosszító magas sarkúval) lágyítani, így az összhatás igazán sikkes és harmonikus lesz.

Galéria | 2 kép

Mutatja a mintát

Szürke, fehér, fekete, sötétkék – nagyjából ezeket a színeket illik viselni irodai környezetben, az emberi jogi sztárügyvéd azonban a business casual dress code-ban is megtalálja a kiskapukat.

Fotó: Robert Kamau/GC Images)

Fotó: MEGA/GC Images)

Szoknyája fekete és térd alá ér, ahogy annak lennie kell, csak éppen virágok díszítik, egyszerű szabású ruháját pedig bézs pöttyök dobják fel.

Galéria | 2 kép

Az erő vele van

Az 1988-as Dolgozó lány című, Melanie Griffith főszereplésével készült film óta tudjuk, hogy a nadrágkosztümnek ereje van (angolul ezért is szokás power suitként emlegetni), és ezzel a lehetőséggel Amal Clooney is gyakran él.

Fotó: Raymond Hall/GC Images)

Fotó: Neil Mockford/Alex Huckle/GC Images)

Ha összeszedettnek akarunk tűnni, a kétrészes viselet a legjobb választás – persze csak úgy működik a dolog, ha se nem túl szűk, se nem túl bő a blézer és a nadrág.

Galéria | 2 kép

Mindent bele!

Hacsak nem egy vörös szőnyeges rendezvényről vagy egy estélyről van szó, a minitáskák szóba sem jöhetnek a sztárügyvédél. A mindennapokban azokra a fazonokra esküszik, amelyek praktikusak, kézben és vállon is viselhetőek és visszafogott árnyalatuk miatt mindenhez illenek.

Fotó: Raymond Hall/GC Images

Fotó: Robert Kamau/GC Images

Az ilyen jól strukturált, méretes táskákba belefér a laptop, az iratok, egy neszesszer, hogy nap közben is felfrissíthessük a sminkünket és a frizuránkat, és minden egyéb, mégsem kelt olyan érzetet, mintha a fél házat magunkkal cipelnénk.

Galéria | 2 kép

Kiemelt kép: Getty Images