Minden csillagjegynek megvan a maga kapcsolata a csillagokkal, és bizony vannak olyan jegyek, amelyek szkeptikusabban állnak az asztrológiához. Kik is ők?

Vannak, akik számára az asztrológia több mint puszta szórakozási lehetőség. Hisznek az eklipsz-időszak és Merkúr retrográd furcsa hatásaiban, figyelik és beépítik életükbe az egyes asztrológiai elemzéseket. Ezek az emberek azonosulnak a csillagjegyükkel, talán még asztrológiai tetoválást is készíttetnek, de hogy a társkereső profiljukon is feltüntetik a nap-, holdjegyüket, illetve aszcendensüket, az biztos.

Az asztrológusok szerint minden csillagjegynek megvan a maga egyedi kapcsolata a csillagokkal, és bizony (és itt van a csavar az egészben) vannak olyan jegyek, amelyek szkeptikusabban állnak az égitestekhez és ahhoz, amit azok jelenthetnek. Vannak, akik nevetnek rajta, vannak, akik forgatják a szemüket, mások pedig fel is csattannak, ha szóba kerül az asztrológia témája.

Lássuk, mely csillagjegyekre hat úgy csillagjegyük, hogy nem hisznek benne!

3 csillagjegy nem hisz asztrologia

Szinte biztos, hogy őket nem fogjuk ilyen ábrákkal látni – 3 csillagjegy, aki nem hisz az asztrológiában (Fotó: Canva)

1. Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

Bár a Szűz egy változékony jegy, ami azt jelenti, hogy szülöttei nagyon is alkalmazkodóképesek, mégis inkább a lehető legpraktikusabbak abban, ahogyan az életüket élik. Emiatt aztán a misztikus, mágikus témák, mint például az asztrológia, ritkán kerülnek a radarjukra.

Míg ennek a földi jegynek általában sok olyan barátja van, aki tarot kártyát vet vagy zsályát éget a lakásban, hogy megtisztítsa a teret. Egy Szűz sokkal inkább azzal tölti a szabadidejét, hogy takarít, teendőlistákat ír és ételt készít elő a hétre.

A Szüzeknek se energiájuk, se türelmük nincs arra, hogy a születési horoszkópjuk különböző rétegeivel bajlódjanak, vagy leüljenek és a napfogyatkozás spirituális jelentéséről fecsegjenek. Bár vannak Szűz jegyűek, akik élvezi a meditációt és más, spirituális jellegű gyakorlatokat, de azokat általában stresszoldásra vagy a fizikai egészség javítására csinálják.
És ha kérdezed, valószínűleg azt mondják, nem hisznek az asztrológiában, mert ők igazi szkeptikusok.

Ha hisz benne, ha nem, íme 3 csillagjegy, aki kegyetlenül bosszúálló.

2. Bak (december 22. – január 19.)

A Szaturnusz által uralt csillagjegyként a Bakok a gyakorlatiasabb témák felé vonzódnak és élvezik a hosszú távú terveket, a világos, elérhető célokat. Így aztán az olyan obskúrus, elvont témák, mint az asztrológia, nem igazán hatják meg őket. Föld jegyűként inkább az olyan dolgok érdeklik őket, mint a pénzügyek vagy tudományok.

A Bak csillagjegy szülöttei ráadásul jól érzik magukat a hierarchikus környezetben, ahol világos felelősségi körökkel rendelkeznek – mégpedig azért, mert ez a strukturáltabb, pragmatikusabb életszemléletnek kedvez. Nem ők lesznek azok, akikkel egy találkozó során a csillagenergiák kerülnek majd szóba – a munkájukról viszont biztos, hogy szabadidejükben is szívesen beszélnek.

3. Vízöntő (január 20. – február 18.)

Noha a Vízöntő uralkodó bolygója az Uránusz, amely a megvilágosodást jelképezi, sok Vízöntő érdeklődése mégis inkább a tudományok és a technológia felé húz. Határozott véleménnyel vannak nemcsak az életről, de úgy általában mindenről. Szinte biztos, hogy nem a Vízöntő lesz az, aki örömében koincidenciákról és sorsszerűségről áradozik majd nekünk.

A Vízöntő csillagjegyben születettek tartózkodók és távolságtartók, és ez azt is jelenti, hogy természetüknél fogva nem vonzódnak az érzelmes vagy intuitív témákhoz, mint például az asztrológia. Persze ez nem jelenti azt, hogy nincsenek aha-élményeik, amelyek alapjában rázzák meg és inspirálják őket.
Szóval akár el is érhetik azt a pontot, amikor egyszer csak hátat fordítanak korábbi racionalitásuknak, és mélyen elkezdenek hinni a spiritualitásban.

Ha természetesen nem is vonalvezetőként szolgál az asztrológia a gyereknevelésben, érdemes lehet elolvasni, hogy egyes csillagjegyeknek mely tehetségét érdemes már kiskorában is fejleszteni, kamatoztatni.

Kiemelt kép: Getty Images/Canva/nőklapja.hu