motiváció

Inspiráló gondolatok, amelyek az egyes csillagjegyek mottói is lehetnek

A jó mottó magába foglalja mindazt, amit fontosnak vélünk, és ami szerintünk jellemez bennünket. De mely csillagjegy milyen életigazságokat tart fontosnak?

A csillagjegyek sokat elárulnak személyiségünkről, illetve azokról az értékekről, amelyek az életszemléletünket is befolyásolják. Jól jöhet, ha ezekhez az értékekhez inspiráló gondolatokat is társítunk, amelyeket bármikor előhúzhatunk a tarsolyunkból egy-egy nehezebb időszak során.

A jó mottó lényegre törő, könnyen megjegyezhető, magába foglalja mindazt, amit fontosnak vélünk, és ami szerintünk jellemez bennünket. Mutatjuk, hogy az asztrológia szerint mi lehet életed mottója, és milyen életigazságokat tartsz igazán fontosnak!

Kos (március 21. – április 20.)

„Az élet vagy vakmerő kaland, vagy semmi” – mondta annak idején Helen Keller aktivista és írónő, aki tényleg pontosan tudta, hogy miről beszél, hiszen ő volt az első siketvak diák, aki egyetemi diplomát szerzett. Sőt, meg sem áll a világhírig!

Mindez pedig tökéletesen igaz a vakmerő Kosra is, aki az élet nehézségeire inkább izgalmas kalandként és lehetőségként, mintsem akadályként tekint.

Bika (április 21. – május 20.)

„Csak az győz, aki tudja, miért harcol és szilárdan hisz is az ügyben” – írja Mihail Alekszandrovics Solohov a Csendes Don című regényben.

A Bika hisz az álmok, a hűség és az elszántság erejében, Solohov gondolatai pedig tökéletes összhangot alkotnak a földjegy képviselőivel, akik lassan, átgondoltan és módszeresen közelítik meg az életet.

Ikrek (május 21. – június 21.) 

„Játékosság, felfedezés, kíváncsiság…– ezek mind meggyógyítják az embereket” – vallja Esther Perel belga-amerikai kapcsolatterapeuta.

Gondolatai tökéletesen rímelnek a kíváncsi és játékos Ikrek természetére, hiszen e jegy szülötte nem fél a változástól, alkalmazkodóképessége pedig sosem hagyja cserben. Elfogadja az élet kiszámíthatatlanságát, és gyermekien kíváncsi – ám közel sem naiv – lélekkel szemléli az őt körülvevő világot. 

Rák (június 22. – július 22.) 

„Ott vagy otthon, ahol a szíved lakozik” – írja Audrey Niffenegger, az Időutazó felesége című romantikus sci-fi regény szerzője.

A Rák az állatöv leggondoskodóbb jegye, mottója pedig megtestesíti mindazt, amit igazán fontosnak tart az életben: az otthon melegét, a szerettei társaságát, a szeretet és a közösség erejét.

Oroszlán (július 23. – augusztus 23.) 

Carpe diem – sokszor hallották már ezt a latin kifejezést, amit állítólag Quintus Horatius római költő írt le először Thaliarchushoz című versében.

A gondolatot többféle módon fordíthatjuk. Legyen akár „Ragadd meg a napot!” vagy „Élj a mának!”, az Oroszlán személyiségére tökéletesen rímel mindkettő, hiszen rendíthetetlen bátorsága és magabiztossága nem ismer határokat. E jegy szülötte hisz a jelen erejében, és nem fecsérli az idejét arra, hogy a múlton keseregjen.

Szűz (augusztus 24. – szeptember 23.) 

„Soha ne érd be kevesebbel, mint amit valójában akarsz!” – írta Claudia Gray, a Star Wars-regények szerzője.

És kire illene mindez jobban, mint az állatöv egyik legambiciózusabb csillagjegyére? A Szűz aprólékosan szemléli a világot, és csak nagyon ritkán vét hibát. Az életre pedig úgy tekint, mint egy lehetőségre, amiből a legtöbbet és a legjobbat kell kihoznia. 

motiváció, siker

Fotó: Getty Images

Mérleg (szeptember 24. – október 23.)

„A háborúnak csakis a béke vethet véget” – írja Philippa Gregory angol történelmi regényíró Az állhatatos hercegnő című könyvében.

Az örökké egyensúlyra törekvő Mérleg pedig könnyen azonosulhat az írónő gondolataival, hiszen – legyen szó a nagyvilágban zajló eseményekről vagy a közvetlen környezetében dúló viszályokról – a béke és a harmónia mindennél fontosabb számára.

Skorpió (október 24. – november 22.)

Memento mori, vagyis emlékezz a halálra.

A Skorpió az állatöv főnixmadara, mottója pedig tökéletesen jelképezi azt, ahogyan az életét éli. Nem fél átadni magát az intenzív érzelmeknek, és hisz az itt és most erejében. A jegy szülötte vallja, hogy az életünk nemcsak véges, de értékes is, ezért minden nehézségből képes megerősödve, végül győztesként kikerülni.

Nyilas (november 23. – december 21.) 

„Az élet egy izgalmas kaland. A cél: túlélni és élvezni” – szól az idézet Hozleiter Fanny kerekesszékes író-bloggertől, azaz Mosolykától.

Mindez pedig tökéletesen igaz a kalandvágyó Nyilasra is, aki az élményeket és a tudást fontosabbnak tartja, mint az anyagiakat, és akit örökmozgó, vibráló személyisége mindig arra sarkall, hogy a megannyi izgalmat és újdonságot tartogató jövőbe tekintsen.

Bak (december 22. – január 20.) 

„Amikor egy ajtó bezárul előttünk, egy másik mindig ki szokott nyílni” – Alexander Graham Bell skót-amerikai fizikus örök érvényű gondolatait megannyiszor hallottuk már.

Elcsépelt vagy sem, az elszánt és kitartó Bak egészen biztos, hogy könnyen azonosul Bell igazságával. A Bak céltudatosságának nincsen párja, és mivel imád komoly és nagy terveket megvalósítani, azzal is tisztában van, hogyan fordíthatja előnyére az időközben vétett hibákat.  

Vízöntő (január 21. – február 19.)  

„Légy önmagad, mindenki más már foglalt!” Hogy ki lehet az idézet szülőatyja, arról sokan találgatnak az interneten. De akár Gilbert S. Perreira, akár Oscar Wilde volt az elkövető, keresve sem találhatnánk frappánsabb mottót egy Vízöntőnek!

Semmi kétség, a különc és független Vízöntő az eredetiség bajnoka, aki olyan világban szeretne élni, ahol mindenki önmaga lehet. A korlátozásokat ki nem állhatja, soha nem fél kiállni az igazáért, és minden vágya, hogy jobb hellyé tegye a világot, ami körülvesz bennünket.

Halak (február 20. – március 20.)  

„A képzelet sokkal fontosabb, mint a tudás” – vallotta Albert Einstein.

Az álmodozásra hajlamos Halak szeret mélyre merülni a képzelet tengerében – de téved, aki úgy gondolja, hogy komolytalan jellem. Ha a Halak támogató és szerető közegre talál, semmi sem akadályozhatja abban, hogy inspiráló ábrándjait végül valósággá változtassa.

Rendszeresen olvasol horoszkópokat, sőt, nemcsak a saját csillagjegyed, de mások jellemzése is érdekel? Tedd próbára tudásodat: teszteld, felismered-e jellemzés alapján a csillagjegyeket

Kiemelt kép: Getty Images