ötvenes_nő_középkorú_nő

Mint a jó bor: 7 okból vonzó az ötvenes nő

Egyre több az olyan ötvenes nő, aki magabiztos, dögös, bölcs, nyugodt és bizony nem hiszi el, hogy egy bizonyos életkor után itt az ideje lehúzni a randirolót. Jól teszik, hiszen több minden is az ötvenes nők malmára hajtja a vizet, ha párkeresésről van szó
  • Az utóbbi évtizedekben egyre több ötvenes nő érzi úgy, hogy korai lenne még lehúzni a rolót. 
  • Az ötven feletti emberek nyitottak a párkapcsolatra, de nem akarnak mindenáron partnert. 
  • Az ötvenes nők pontosan tudják, mit szeretnének, és világosan is kommunikálnak vágyaikról. 

Az utóbbi évtizedekben fenekestől felfordult körülöttünk a világ, és alapjaiban alakult át mindaz, amit nőkről és férfiakról, na meg párkapcsolatról gondoltunk. Rengeteg nemi sztereotípia dőlt meg, formálódtak a szerepek, megváltoztak az elvárásaink az egyes életkorokban (vagy épp egyik vagy másik nem esetében) normálisnak tekinthető viselkedésformákkal kapcsolatban, és gyökeresen átalakult a randizás piaca is. Nemcsak, mert az online térben egészen mások az ismerekedés alapszabályai, de azért is, mert a párkeresők közt korábban soha nem látott tömegben jelentek meg olyan ötvenes nők, akik joggal érzik úgy, bizony tartogat még nekik kellemes meglepetéseket az élet.

Ötvenes nők és ismerkedés

Míg 30-40 évvel ezelőtt az ötvenes nőkre úgy tekintett a közvélemény, mint akik túl vannak virágkorukon, akiknél a B-oldal pörög, és akiket partnereik épp ez idő tájt cserélnek le két fele olyan idős másikra, ma már egészen más a helyzet. Nemcsak a munkaerőpiacon, de a párkapcsolatok tekintetében is egyre inkább felértékelődik ennek a korosztálynak jelentősége, és nemcsak egyre több ötvenes nő van tudatában saját értékeinek, de emelkedik az olyan, szintén ötvenes-hatvanas férfiak száma is, akik felismerik, hogy messze nem csak a húszas-harmincas korosztályban teremnek vonzó nők.

ötvenes nő vonzó randevű

Több minden is az ötvenes nők malmára hajtja a vizet, ha párkeresésről van szó (Fotó: Getty Images)

Jó példával már nemcsak a sztárvilág jár elől, bár kétség kívül leesik az ember álla, ha azt látja, milyen formában van, és hogy lesz évről-évre önazonosabb és magabiztosabb Jennifer Lopez, Heidi Klum vagy Halle Berry. A dögös, érett és bölcs, ugyanakkor hétköznapi ötvenesek köztünk járnak, és bár többségük már nem a húsz évvel korábbi dresszeiben hódít, és a ragyogásra csak munkaidőn túl tud sort keríteni, nem lehet megállítani őket. Lássuk, mi az a hét előny, ami az ötvenes nők malmára hajtja a vizet, ha párkeresésről van szó. 

1. Az ötvenes nő nem görcsöl

Egy ötvenes nő már jó ideje megtanulta, hogy nincs szüksége párkapcsolatra ahhoz, hogy boldog legyen. Teljes élete van, ami azt jelenti, hogy képes kiteljesedni a munkájában, a hobbijában, barátai, családja, szerettei körében, és azt is, hogy idejét csak és kizárólag olyan dolgokra, és olyan minőségi kapcsolatokra áldozza, amelyek hozzáadnak az életéhez, ahelyett, hogy elszívnák az energiáit.

Ez nemcsak azzal jár, hogy nem mennek bele méltatlan kompromisszumokba, és nem rabolják feleslegesen a másik ember idejét, de azzal is, hogy ha valóban ismerkedni szeretnének, akkor a folyamatból nem sajnálják sem az időt, sem az energiát.

2. Az ötvenes nő elmondja, mit szeretne

Egy 50-es éveiben járó nő pontosan tudja, mit szeretne az élettől, és hogy mit vár el a párkapcsolataitól. Emiatt sokkal érettebben tud párt választani, mint néhány évtizeddel korábban. Az érettség azt is jelenti, hogy az ötvenes nő könnyedén tudja kommunikálni az igényeit (legyenek azok akár a szülinapi ajándékára, akár a szabadidő eltöltésére, vagy épp a szexre vonatkozók), emellett világosan és egyértelműen fogalmaz. Egy ötvenes nővel randizva nem kell találgatni, nem kell játszmáktól tartani, viszont jó észben tartani, hogy ő sem tűri a nem egyenes helyzeteket.

menopauza gyakorlatok

Egy ötvenes éveiben járó nő pontosan tudja, mit szeretne az élettől (Fotó: Getty Images)

3. Az ötvenes nő jobban néz ki, mint valaha

Egy ötvenes nő tudja, hogy mennyire fontos, hogy vigyázzon magára, hogy megőrizze egészségét, ezért sokszor minden korábbinál több időt és energiát fektet a testébe. Egyre több ötvenes nő sportol rendszeresen, figyel oda az egészségére, és egyre többen utasítják el azt a feltételezést, hogy a menopauza véget vetne az életüknek.

Emellett egy ötvenes nő többnyire már pontosan tudja, mi áll jól neki, tudja, mit viseljen, hogy vágassa a haját, ez pedig olyan újdonsült magabiztosságot kölcsönöz neki, amitől akkor is ragyog és vonzó, ha nem Michelle Pfeiffernek vagy épp Cindy Crawfordnak született. Sőt: sok nő éppen azért ragyog jobban ötvenes éveiben, mert egyszerűen utoléri őt a kora: ami egy fiatalabb arcon esetleg túl markáns volt, ötven felett kifejezetten szexi tud lenni.

4. Egy ötvenes nő nem rohan

Több mint valószínű, hogy egy 50-es éveiben járó nőnek (ha vágyott rá) már vannak gyerekei, és az is, hogy mostanra felnőttek, hamarosan kirepülnek, de legalábbis nem igényelnek már olyan szoros felügyeletet. Az ötvenes nő időbeosztását ezért már nem köti le, hogy különóráról sportfoglalkozásra, onnan pedig a gyermekorvoshoz rohanjon, és nem nyomasztja az sem, hogy minél előbb megtalálja az igazit, akivel családot alapíthat.

Egy ötvenes nő megérti, ha párjának (szintén) vannak gyerekei, és támogatja partnerét abban, hogy kellő időt szánjon rájuk. Szabadon élvezheti az ismerkedést, ami így nem élet-halál kérdése a számára, viszont ha sikerül valaki olyat találnia, aki megérdemli, minden figyelmét neki szentelheti. 

5. Egy ötvenes nő jó beszélgetőpartner

Egy ötvenes nővel élmény a társalgás. Egy ötvenes nőben ugyanis már nyoma sincs a fiatalkori félénkségnek, bizonytalanságnak és tájékozatlanságnak, ellenben annál több bölcsesség és humor kap helyet a vele való beszélgetésekben. Nemcsak társalogni tud, de irányítani is képes a beszélgetést, gondoskodva róla, hogy ő is és a másik fél is egyenlő szerephez jusson.

Egy ötvenes nő magabiztossága abban is megmutatkozik, hogy nem fél sebezhetőnek lenni, és mer nevetni önmagán, emiatt remek társaság, aki mellett a másik fél is könnyedén feloldódik.

Egy ötvenes nővel élmény a társalgás (Fotó: Getty Images)

6. Egy ötvenes nő túl van az exein

Több mint valószínű, hogy egy nő, aki az 50-es éveiben randizik, túl van az exén, exein. Nincs ideje és kedve a múlt sérelmein rágódni, azon tűnődni, megbánta-e a szakítást, és nem érez kényszert arra sem, hogy negatívan beszéljen korábbi partnereiről, vagy sebeit nyalogassa egy új kapcsolat kezdetén. Ez azzal is jár, hogy partnere múltjában sem akar vájkálni, nem akar versenyezni senkivel.

7. Egy ötvenes nő boldogabb, mint valaha

Egy ötvenes nő boldogabb, mint valaha, mert még sosem volt ennyire közel ahhoz, hogy teljesen megértse, elfogadja és szeresse magát. Már nem gyötri a 20-as és 30-as éveinek szorongása és bizonytalansága. Értékeli az életet annak minden nehézségével és örömével együtt, és feltett szándéka, hogy a következő ötven évből a lehető legtöbbet hozza ki. A boldogságnál, magabiztosságnál és életigenlésnél nem kell jobb szépítőszer.

Kedves ötvenes nő olvasónk! Ha a szöveg olvasása közben helyeslően bólogattál, örülünk! Ha kétkedően csóváltad a fejed: megértünk. A mindennapi rohanásban valóban könnyű elfeledkezni értékeinkről, és azzal is tudunk azonosulni, ha úgy érzed, az elmúlt 20-30 év harcaiban, strapáiban, rengeteg munkában, a gyereknevelés nehézségeiben vagy egy csúnya válásban elfáradtál kicsit. De ha így is van, fontos, hogy tudatosítsd, hosszú idő után most végre több időd lehet magadra, és ha nem félsz tényleg önismeretre vagy önfejlesztésre szánni belőle, újra megtalálhatod azt, ami élettel tölti meg a lelked és kívül-belül megújít!

Újrakezdésben vagy? Olvasd el ezt az inspiráló cikket, amiben 4 olyan emberről írtunk, akik a nehéz helyzetekből erősebben jöttek ki. 

Kiemelt kép: Getty Images