szemkörnyékápolás 50 felett

Érett bőrre – 50 felett: A szemkörnyékápolás legfontosabb lépése

40, 50 felett a bőr struktúrája megváltozik. Az érettebb bőr több és másfajta törődést igényel.

Hiába kutatják hosszú évek óta az örök fiatalság titkát, sajnos mind a mai napig nem sikerült rájönni, hogyan akadályozzuk meg az időt abban, hogy látható jeleket hagyjon a testünkön – kívül, belül egyaránt. Jelen állás szerint törekvéseink célja az lehet, hogy igyekezzünk saját magunk legjobb formáját hozni 40 felett, 50 felett, bármilyen életkorban.

A bőr ápolásának elsődleges funkciója is az lenne, hogy a lehető legegészségesebb formában tartsuk, megőrizzük vitalitását, fényét, ragyogását – ráncok ide vagy oda. Mert a ráncok előbb-utóbb megjelennek: erőteljes arcmimikánknak és a bőr sajátosságainak köszönhetően leghamarabb a száj körül és a szemkörnyéken jelentkeznek.

A szemkörnyék az egyik legvékonyabb, legérzékenyebb terület a testünkön.

Miért? Mivel a szemkörnyéki bőr vékonyabb, mint arcunk többi részén, nincs benne annyi faggyúmirigy és a bőr „tartóállványát” adó kollagén is kevesebb itt, mint az arc és a test többi részén, így hajlamosabb a szárazságra, a petyhüdtségre, a ráncokra, szarkalábakra. Ráadásul ahogy öregszünk, egyre többször jelentkeznek a szem alatti táskák is, amelyekkel úgy vehetjük fel a harcot, ha mindent elkövetünk a szemkörnyéki nyirokkeringés fokozásáért. És ezzel el is érkeztünk a szemkörnyéki bőr ápolásának legfontosabb lépéséhez 50 felett.

A szemkörnyékápolás legfontosabb lépése

Ha szemünk környéke hajlamos az ödémásodásra, felső szemhéjunk pedig elkezdett megereszkedni, minden trükköt be kell vetnünk annak érdekében, hogy javítsuk a terület bőrének vér- és ezáltal oxigénellátását, valamint serkentsük a nyirokkeringést. Ezt a leghatékonyabban masszázzsal tudjuk elérni. Masszírozhatunk az ujjainkkal is, de könnyebb és hatékonyabb, ha beszerzünk egy gua sha masszázseszközt, és megtanuljuk a használatát, például ebből a Youtube-videóból:

(A guasha masszázsköveknek van gomba alakú verziójuk is, amelyek szintén nagyon jók szemkörnyéki masszázsra, azok használatát ebből a videóból ajánlott ellesni.)

A legfontosabb tudnivalók a szemkörnyéki masszázsról:

  • Masszázs előtt mindig használjunk szemkörnyékápoló szérumot vagy krémet, hogy az eszköz megfelelően csússzon a bőrön.
  • Nem kell erősen odanyomni, legyünk gyengédek, de határozottak.
  • Az ödémák lehúzása gyorsabb lesz, ha hideg az eszköz – tartsuk hűtőszekrényben.
  • Használat után mindig alaposan mossuk meg langyos szappanos vízzel a masszázseszközt, és fújjuk is át fertőtlenítővel.

További tippek a szemkörnyékápolásra 50 felett

Az éveink számának gyarapodásával arányosan nő az az időmennyiség is, amit bőrápolásra kell fordítanunk. Érdemes figyelembe venni az alábbi tanácsokat ahhoz, hogy a lehető legfrissebb, ápoltabb és üdébb legyen a bőr a szemkörnyékünkön – minden életkorban.

  • Az általunk használt termékek közül amit csak tudunk, cseréljünk le érzékeny bőrre valóra. Már nem csupán szemfestéklemosót, szemránckrémet kaphatunk érzékeny bőrre, de szempillaspirált és szemhéjpúdert is.
  • Gondoskodjunk a hatóanyagokban gazdag ápolókról. Rétegezzünk egymás fölé egy könnyebb szemkörnyékápoló szérumot, és egy gazdagabb, zsírosabb textúrájú szemkörnyékápolót. Ez utóbbit ne vigyük fel a mozgó szemhéjunkra, mert ott nem tud megfelelően hasznosulni. Erre a területre csak a szérumokat érdemes kenni.
  • Napközben többször is krémezzük újra a szem alatti területet. Erre használhatjuk a szemkörnyékápoló stifteket is, amiket egyetlen mozdulattal végighúzhatunk a problémás területen. Nyugodtan alkalmazhatjuk őket a smink fölött is – a hatóanyagok így is felszívódnak, és nem teszik tönkre a sminket.
  • Ha érzékeny a szemünk és a körülötte levő bőr, előfordulhat, hogy nem bírjuk a fényvédőkrémeket ezen a területen. Ez esetben viseljünk jó minőségű szűrőkkel ellátott napszemüveget kültéren.

Kedvenc termékeink a szemkörnyék ápolására

szemkörnyékápolás 50 felett krémek

1. Nuxe Super Serum hialuronsavas szemkörnyékápoló szérum – tökéletes masszázsalap, 17 899 Ft, dermo.hu; 2. essence Hydro Hero szemkörnyékápoló stift aloe verával és niacinamiddal, 1139 Ft, lovebrands.hu; 3. Zoe Alaya jáde guasha masszázseszköz, 3430 Ft, notino.hu; 4. Lancôme Advanced Génifique Yeux Light-Pearl ödémalehúzó és ránctalanító szemkörnyékápoló szérum, 31 200 Ft, lancome.hu; 5. Marionnaud Bőrápolás, Smoothing Eye Gel, simító, hűsítő és hidratáló szemkörnyékápoló, 8400 Ft, marionnaud.hu; 6. natics Expert Yeux intenzív szemkörnyékápoló fluid botox és lifting hatású peptiddel, 12 990 Ft, natics.hu (Fotó: Canva)

Kiemelt kép: Canva