katalin-hercegne-korhaz

Először mutatkozott Katalin hercegné a kórházi kezelése óta

Egy autóban ülve kapták lencsevégre.

A TMZ fotósai készítették azokat a képeket, amelyeken kórházi kezelése óta először láthatjuk Katalin walesi hercegnét. A link alatt elérhető fotók 2024. március 4-én, hétfőn készültek a Windsor kastély közelében. A szóban forgó képeken Katalin hercegnét egy autóban ülve láthatjuk – a járművet édesanyja, Carole vezette.

Az, hogy a hercegnét újra láthatjuk, igen nagy dolog, tekintve, hogy december óta alig tudni róla valamit. Januárban derült ki, hogy komoly hasi műtéten esett át – ennek részleteit azonban nem hozta nyilvánosságra a palota. A beavatkozást követően a hercegnét 2 hétig kórházban tartották, ennek hallatán pedig rengetegen kezdtek el aggódni Katalin állapota miatt.

Később az is kiderült, hogy húsvét előtt már nem fog dolgozni, de férje, Vilmos herceg szintén több megjelenését lemondta. Ekkor, a tömegek megnyugtatására, a palota annyit elárult: a hercegné állapota sokat javult, gyógyulóban van.

De miért került Katalin hercegné kórházba?

Ahogy azonban az lenni szokott, találgatások kaptak szárnyra azt illetően, mégis milyen betegség gyötörheti Katalin hercegnét. Nemrég egy TikTok-felhasználó azzal rukkolt elő, hogy ő tudni véli: Katalin vagy fekélyes vastagbélgyulladással, vagy Crohn-betegséggel küzd. A videós azt is hozzátette, ő az utóbbit valószínűbbnek tartja.

Az egészségügyi dolgozó saját szakmai tudására hivatkozva azt mondta, a hirtelen fogyás tipikus tünete a Crohn-betegségnek. Katalin pedig az utóbbi időben, valóban, még a megszokottnál is karcsúbbnak tűnt… Még azt is megkockáztatta a videós, hogy szerinte Katalin hercegné kolosztómián esett át, azaz a vastagbelét kivezethették a hasfalán kívülre. A TikTokker szerint a hercegné emiatt a sztómazsák miatt nem mutatkozik nyilvánosan. Szerinte majd csak akkor láthatjuk őt újra dolgozni, ha már elvégezték rajta a helyreállító műtétet.

@youforgotaboutdre It makes the most sense! #katemiddleton #princess #thebritishmonarchy #kingcharles #kingofengland #catherine #thebritisharecoming #monarchs ♬ original sound - Youforgotaboutdre

De mások is találgattak a kórházi kezelés részleteiről. Egy spanyol újságíró például azt lengette be, hogy a műtét során minden bizonnyal komplikációk léphettek fel, és ezek miatt akár mesterséges kómába is helyezhették a hercegnét. Többen viszont azt gondolják, a hercegné méheltávolításon esett át. A teljes igazságot természetesen csak Katalin hercegné és családja tudhatja.

Katalin hercegné mindig feltűnően karcsú volt

Régóta pedzegették egyébként a brit sajtóban, hogy az aggasztóan sovány Katalin hercegné valamilyen betegséggel küzdhet. Bár Kate Middleton mindig is igen karcsú volt, úgy tudni, az utóbbi években stabilan tartotta 175 centis magassága mellé 53 kilós súlyát. Ez viszont még a BMI-kalkulátor szerint is túl kevés.

katalin-hercegne-korhaz

Katalin hercegné – még Kate Middletonként – 2006-ban. (Fotó: Pool Photograph/Corbis/Corbis via Getty Images)

Persze a hercegné testalkatát genetikai tényezőkön túl a stressz is befolyásolhatja. A fentebb idézett TikTok-felhasználó szerint Katalin egészségi gondjait az is okozhatja, hogy az utóbbi időben még nagyobb nyomás nehezedik rá és családjára apósa betegsége okán. Károly királyról nemrég kiderült, hogy prosztatarákkal küzd, emiatt pedig meglehet, hogy Vilmosnak a vártnál hamarabb kell majd trónra lépnie…

Bármi is legyen a gond, mihamarabbi gyógyulást kívánunk a hercegnének – és a királynak egyaránt!

Kiemelt kép: Katalin hercegné 2023. december 25-én – Fotó: Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images