A testbeszéd-szakértő szerint Katalin hercegné díjátadós szereplése árulkodó

Darren Stanton testbeszéd-szakértőnek érdekes meglátásai vannak a walesi hercegné viselkedéséről.

Az elmúlt hétvégén Katalin és Vilmos is megjelent a 2023-as BAFTA-díjátadó vörös szőnyegén. A hercegné jó szokásához híven mindenkit lenyűgözött megjelenésével (hogy mi lehet a Katalin titka, arról itt írtunk korábban) – egy fehér, aszimmetrikus Alexander McQueen ruhát, egy Cornelia James által tervezett fekete operakesztyűt, valamint egy gyönyörű Zara fülbevalót viselt. A legfrissebb vörös szőnyeges megjelenésükről készült fotók elemzése után Darren Stanton testbeszéd-szakértő arra a megállapításra jutott, hogy a hercegné talán még soha nem volt annyira önazonos és laza, mint mostanában. A szakértő szerint Katalin teljesen másképp viselkedett, mint 2017-ben, amikor először jelentek meg férjével a díjátadón. „Kate akkor nem tűnt olyan magabiztosnak, idegessége és zárkózottsága pedig a ruhaválasztásán is meglátszódott. Manapság viszont láthatóan nem fél attól, hogy merészebb darabokat is viseljen.

Elegánsan és őszintén kommunikál, a testbeszéde összhangban van azzal a magabiztos emberrel, akivé az évek során vált.

Gyakran láthattuk egyedül, Vilmos nélkül sétálni, ami szintén nem okozott gondot a számára, és közszereplőként is egyre lazább és magabiztosabb. A királyi család egyik legjelentősebb tagjává vált, és érezhetően sokat fejlődött a személyisége” – magyarázta a szakértő a PureWow-nak.  

De Vilmossal is nagy az összhang

A királyi házaspár energikusnak és boldognak tűnt a nagyszabású eseményen, Stanton szerint a testbeszédük kiegyensúlyozott és mély kapcsolatra utal. Láthatóan élvezték egymás társaságát, amit mi sem bizonyít jobban, mint az est egyik kulcspillanata: „Katalin a kamerák kereszttüzében sem félt finoman hozzáérni Vilmos fenekéhez, pedig nyilvánvalóan tudta, hogy a gesztus azonnal a címlapokra kerül. Látszik, hogy jó a humorérzékük, tudnak együtt szórakozni, többet engedik láttatni a kevésbé hivatalos, visszafogott oldalukat, és nem félnek a huncutságoktól.” Bár Vilmost és Katalint nem a lázadó fajtából faragták, ezek szerint néha azért ők is szeretnek letérni a kitaposott ösvényről

Láthatóan valóban nagy az összhang a királyi házaspár között. (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

Korábban Karen Donaldson testbeszéd-szakértő is megállapította, hogy Katalin és Vilmos nem csak szerelmesek, de barátok is. Nyilvános gesztusaik maximális bizalomról árulkodnak – idén már 12 éve –, és évről évre egyre természetesebben viselkednek a nyilvánosság előtt. Töretlen szerelmüket az is bizonyítja, hogy a mai napig sokat nevetnek együtt, és gyakran megérintik egymást. Pedig sok minden történt a királyi családban, ami okot adhatna a feszültségre (Vilmos öccse, Harry őket sem kímélte Tartalék című önéletrajzi könyvében), de nagyon úgy fest, hogy Katalin és Vilmos kapcsolatát még a nehézségek sem képesek kikezdeni – sőt, épp ellenkezőleg.

Kiemelt kép: Katalin és Vilmos a BAFTA-díjátadóján 2023. február 19-én Londonban, Angliában (Chris Jackson/Getty Images)