Meglepő fordulat: ezúttal Katalin és Vilmos szakítanak egy régi hagyománnyal

Ha valamire, erre nem számítottunk!

Ha a brit királyi családról és hagyományokkal való szakításról van szó, egyből Harry és Meghan jut eszünkbe, igaz? Bár Vilmost és Kate-et nem a lázadó fajtából faragták, néha azért ők is letérnek a kitaposott ösvényről, és megmutatják lazább arcukat is.  

A walesi hercegné legújabb, gyerekekkel foglalkozó kampánya kapcsán látogatott el Leedsbe. Az edukációs kampány keretében arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy életünk első öt évének milyen óriási hatása lehet felnőtt életünkre, testi és lelki egészségünkre. Bár a projekt állt látogatása központjában, a hercegné természetesen felkereste a város nevezetességeit is.

A Kirkgate Marketben tett látogatása során pedig azzal viccelődött, hogy szerinte férje, a walesi herceg idén szakítani fog egy régi hagyománnyal.

Middleton a piac bejárása során egyszer csak megállt Neil Ashcroft virágárus üzleténél, és hosszasan végigcsodálta a férfi portékáját. Mivel Valentin-napig már csak két hét van hátra, a 32 éve eladóként dolgozó férfi le is csapott az alkalomra, és Middletonnak szegezte a kérdést, miszerint férjétől kap-e idén rózsát az ünnep alkalmából. Ashcroft a sajtónak így mesélt az esetről: „Felvetettem, hogy Vilmos fog-e rózsát venni neki, mire ő azt mondta: »Nem hiszem, hogy fog«”. Ashcroft tapasztalt virágboltosként azonnal kedvezményt ajánlott arra az esetre, ha Vilmos mégis beruházna, valamint egy csokor jácinttal is megajándékozta hercegnét. „Kedvezményt ajánlottam neki: azt mondtam, hogy adok neki egy kupont, és még az áfát is levonom az árból” – viccelődött az árus.

A hercegné már korábban elárulta, hogy a Valentin-napjaik nem mindig sikerülnek idillien. 2011 áprilisában házasodtak össze, és a legelső, friss házasként átélt Valentin-napjukon Vilmos épp a Királyi Légierő helikopterpilótájaként bevetésen volt, így erre az alkalomra Kate mindössze virágot és képeslapot kapott férjétől. A virágárus beszámolója alapján idén még ez is elmaradhat. Vagy talán ennél nagyobb volumenű ajándékra számíthat a hercegné?

Middleton leedsi látogatása egyébként nem telt teljesen zökkenőmentesen: helyi beszámolók szerint miközben a piacon sétálgatott, valaki hangosan utánafüttyentett – de a hercegné igazi profihoz méltó módon reakcióra sem méltatta az esetet.

A hercegné látogatása során egy olyan csoporttal is találkozott, akik részt vettek a 2012-ben indult Child Friendly Leeds nevű kezdeményezésben, amelynek célja, hogy a város a lehető legbarátságosabb hely legyen a gyermekek számára, és a legideálisabb a gyereknevelésre. Middleton ezután még a Leedsi Egyetemre is ellátogatott, ahol néhány hallgatóval a világjárvány iskolákra és családokra gyakorolt hatásáról beszélgetett.

A hercegnének személyes kötődése is van a városhoz, itt született ugyanis édesapja, Michael Middleton, valamint a mai napig laknak felmenői Yorkshire megyében. Arról pedig, hogy milyen neves amerikai felmenőkkel is rendelkezik, ebben a cikkünkben tettünk említést. 

Kiemelt kép: David Rowland – Pool/Getty Images