Kate Middleton jól tudja, milyen érzés gyermekei egészségéért aggódni

Katalin hercegné idegtépő gyermekkórházi látogatásairól mesélt.

A tízéves György herceg, a nyolcéves Sarolta hercegnő és az ötéves Lajos herceg édesanyja a héten nyitotta meg a londoni Evelina Gyermekkórház egyik új sebészeti osztályát, látogatása során pedig saját tapasztalatait is megosztotta a központ látogatóival és munkatársaival – számolt be róla a Hello.

Saját bevallása szerint a hercegné is épp ugyanazon ment keresztül egykoron, mint az ott kezelt beteg gyerekek szülei. „Szülőként mindig idegtépő az ilyesmi, én is sokszor vittem kórházba az enyéimet különböző dolgok miatt. Az ember mindig szörnyen aggódik, de itt szerencsére egy igen nagyszerű csapat dolgozik” – nyugtatta végtelen empátiával a családokat.

Később a lábadozóban a négy és fél éves Saya Stephensont is meglátogatta, aki aznap reggeli műtéte után pihent kórházi ágyában. Beszámolók szerint, miután a hercegné melegen megölelte az aggódó édesanyát, Miwa Stephensont, a nő megosztotta vele, hogy ő is rettenetesen izgult kislánya műtéte miatt – annak ellenére, hogy egy viszonylag kisebb, a gyerek fülén lévő bőrt érintő beavatkozásról volt szó.

„Egy szülő számára mindig rémisztő az ilyesmi, de meg kell őriznünk a nyugalmunkat. Nagyon nehéz ügy”

– fogalmazott a hercegné.

A brit királyi család néhány tagja 2022-ben; előtérben Katalin és Vilmos három gyermeke. (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

A kórházi osztály átadását természetesen nagy csinnadratta övezte – kétségkívül az uralkodói család egyik legnépszerűbb tagjának látogatása miatt. Pedig Katalint már jól ismerhetik az ottaniak,

a hercegné ugyanis 2018 óta rendszeresen támogatja az Evelina Gyermekkórházat.

„Nagy örömünkre szolgált, hogy királyi védnökünk, a walesi hercegné is csatlakozott hozzánk a gyermeksebészeti egység hivatalos megnyitóján. Minden tevékenységünk középpontjában a gyermekek, a fiatalok és a családok állnak, és ezt különösen érezni lehet, amikor belépünk az új szárnyba. Nagyszerű volt ezt a walesi hercegnével is megosztani” – fogalmazott Gubby Ayida, az Evelina London vezérigazgatója.

Katalin szívéhez egyébként is nagyon közel állnak a gyerekek, gyakran tesz látogatást angol óvodákban és ifjúsági központokban – de nemrég még arról is felrebbentek pletykák, hogy a háromszoros édesanya szívesen vállalna akár még több gyermeket férjével, a brit trónörökössel.

Hogy mi az igazság, azt csak ők ketten tudhatják, mindenesetre sokaknak megdobban a szíve a királyi család tagjait elnézve – no pláne, mikor sorra osztanak meg kedvesebbnél kedvesebb részleteket a mindennapjaikból. Korábban mi is megírtuk például, hogy György herceg hogyan becézgeti édesapját, hogy Sarolta hercegnő látványos grimaszaival rendszeresen megidézi néhai dédijét, vagy hogy a kis trónörököst igen „kemény” nyári munkára fogták királyi szülei.

És te ismered azt a 19 nagyon furcsa szabályt, melyet minden gyereknek be kell tartania a királyi családban? Kattints ide, hogy leteszteld!

Kiemelt kép: Vilmos walesi herceg és családja anno 2019-ben, a néhai királynő születésnapi ünnepségén – Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images