György herceget munkára „fogják” a nyári szünetben

Az biztos, hogy nem fél bekoszolni a kezét a jövendő király.

Katalin és Vilmos idősebb két gyereke, György herceg és a nemrég hetedik születésnapját ünneplő Sarolta hercegnő londoni Battersea városrészben található Thomas’ iskolába jár, a nyári szünetük pedig július 8-án kezdődik. A négyéves Lajos herceg – aki a Willcocks nevű létesítmény ovisa – már két nappal korábban elkezdhet örülni, hiszen neki július 6-án kezdődik a vakáció – így már csak napok kérdése, hogy a királyi testvérek két hónapos szünetre menjenek (és valamilyen korukhoz illő házkörüli munkát végezzenek).

A hercegi pár valószínűleg alig várja, hogy némi nyugodt időt tölthessenek együtt a gyerekeikkel a királynő platinajubileuma alkalmából rendezett eseménysorozat fáradalmai után. Valószínűleg a norfolki otthonukba – Anmer Hallba – mennek majd a brit fővárosból, amiről Vilmos herceg korábban azt mondta az Apple Time to Walk nevű edzésapplikációjának audio epizódjában: „Annyi időt töltünk itt, amennyit csak tudunk, nagyon békés errefele.” Ráadásul ez az a hely, ahol György herceg (akit trónörökösként máris elkezdtek felkészíteni az uralkodásra) egy nem mindennapi – de legalábbis a királyi családhoz képest szokatlan – feladatot kapott a nyárra.

A kiálynő uralkodásának 70. évfordulájra rendezett eseménysorozaton is részt vett az egész hercegi család (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Egy walesi kecskefarmon tett márciusi látogatásuk során Katalin elárulta, hogy a nyolcéves kis herceg hogyan segít a birtokon. Amikor Vilmos herceg Gary és Jess Yeomans farmtulajdonosokat az egyik istállójukban tartott silózó robotgépről kérdezte, Gary elmondta, hogy azt a takarmány mozgatására használják, mire Katalin elárulta: „Györgynek is ez volt a munkája félévi szünetben, a takarmány mozgatása.” Így valószínűleg az idei nyári szünetre is azt tervezik, hogy György besegít a ház körüli teendőkbe, mondjuk gondozza az állatokat, hiszen az is nagyon közel áll a leendő király szívéhez, és szereti is csinálni.

A Hello! brit bulvármagazin felidézi, hogy Vilmos herceg korábban is beszélt már arról, hogy három gyermeküket bevonják a vidéki házuk körüli gazdálkodásba. Vilmos 2020-ban Rhian Roberts általános iskolai tanárnőnek – akinek a családja egy tejgazdaságot üzemeltet – nyilatkozva elmondta, hogy a hercegi csemeték az iskolai szünet alatt segítettek a kisbárányok születésénél. „Egész héten bárányoztunk a gyerekekkel – mondta Vilmos akkor. – Sarolta eleinte nem volt biztos a dolgában, de György rögtön odatette magát. Lajos pedig imádja a traktorokat.”

Ezen a nyáron Cambridge-ék új otthonukba, az Adelaide Cottage-ba költöznek. A II. fokozatú műemléki védettségű ház a királynő tulajdona, és bárkinek felajánlhatja, akinek csak akarja. A négy hálószobás ingatlan a 655 hektáros windsori birtokon található, ami azt is jelenti, hogy a család sokkal közelebb lesz II. Erzsébet rezindenciájához, a windsori kastélyhoz.

Sokkal közelebb lesznek Harry herceg és Meghan Markle brit otthonához, a Frogmore Cottage-hoz is (ahol kislányuk, Lilibet Diana első születésnapját is ünnepelték), így ha azok ismét Nagy-Britanniába látogatnak, akkor talán sikerül elásni a csatabárdot is a két testvérnek, akik állítólag feleségeik viszálykodása miatt nem állnak szóba egymással.

Kiemelt kép: Getty Images