Vilmos cambridge-i herceg és neje, Katalin cambridge-i hercegné szerdán egy skóciai általános iskolát látogatott meg, a hercegné ottani viselkedéséből pedig többen újfent arra következtettek, tervben lehet egy következő royal baby.

Az idén negyvenéves hercegné, úgy tűnik, nem bánná, ha tovább bővülne az uralkodói család létszáma. Legutóbbi nyilvános szereplésük alkalmával ugyanis ismét bizonyította, egyáltalán nem áll tőle távol a további gyermekvállalás gondolata, a glasgow-i St. John’s Általános Iskola tanulóit és különleges tanársegédjüket ugyanis szemmel láthatóan körülrajongta. 

A kisiskolások a hercegi pár látogatása idején éppen az empátiáról tanultak, amelynek során egy csecsemő, bizonyos Saul is segítségükre volt. A kisbaba viselkedésének, mászkálásának, fejlődésének és érzelmeinek megfigyelésével az iskolások az együttérzés és a figyelmesség fontosságáról tanulnak, miközben a tüneményes kisded társaságát is élvezhetik.

Nem csak az iskolásokra volt azonban nagy hatással a kis Saul – a hercegi pár látogatásának utolsó óráiban nem máshol, mint Katalin hercegné ölében foglalt helyet, a hercegnének pedig mindez szemmel láthatóan nem volt ellenére, sőt! A helyzetet csak tetézte, hogy

nagy lelkesedésére még férje, Vilmos herceg is megjegyzést tett, „Kivezetnék, kérem, a feleségemet, mielőtt úgy dönt, hogy kisbabát szeretne?”

– viccelődött. 

Katalin hercegné és a tíz hónapos Saul 2022. május 11-én, Glasgow-ban – Fotó: Jane Barlow – WPA Pool/Getty Images

A család nem először utal rá az utóbbi hónapokban, hogy akár még több gyermeket vállalnának – februárban a hercegné Dániában járt, ahol a Koppenhágai Egyetemen tett látogatása során találkozott több kisgyermekes párral. Nem palástolta, mekkora hatással volt rá a szituáció, úgy nyilatkozott „Teljesen baba-bolond leszek tőle.

Vilmos állandóan aggódik, mikor kisbabákkal találkozom, mert utána mindig úgy megyek haza, hogy »legyen nekünk is még!«”

 – mesélte. 

Korábban januárban viccelődtek hasonlóval, amikor Lancashire-ben jártak, és néhány helyi lakos családi fotót kért tőlük. Amikor Trudi és Alastair Barrie-re és kislányukra, Anastasiára került a sor, Katalin azonnal kezébe vette a csöppséget, a jelenlévők felsóhajtottak, mire Vilmos csak annyit mondott „Ne adjanak ötleteket a feleségemnek!”.

Ezek alapján nem lepődnénk meg, ha a közeljövőben újabb tesója születne az idén kilencéves Györgynek, a hétéves Saroltának és a négyéves Lajosnak. 

Kiemelt kép: Katalin cambridge-i hercegné a St. John’s Általános Iskolában, 2022. május 11-én, Glasgow-ban – Fotó: Jane Barlow – WPA Pool/Getty Images