Amikor Catherine Elisabeth Middleton 1982. január 9-én megszületett, még nem lehetett sejteni, hogy a világ egyszer majd mindent tudni akar róla. Vilmos herceg feleségeként az elmúlt egy évtizedben már hozzászokott, hogy minden lépését árgus szemekkel figyelik, ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy időről-időre megcsillantsa igazi fanyar, angol humorát.

Cambridge hercegnéje főleg akkor van elemében, ha a férjét ugrathatja. Születésnapja alkalmából összegyűjtöttük a legszórakoztatóbb megjegyzéseit.

Vilmos, a (majdnem) plakátfiú

Az eljegyzésük bejelentését követő első interjúban a riporter azt firtatta, igaz-e a hír, miszerint Katalin szobájának falán valaha egy Vilmos herceg-poszter virított. „Csak szeretné! Egy Levi’s reklámfiú volt kitéve a szobámban, nem pedig Vilmos képe. Sajnálom” – hangzott az épphogy csak menyasszonnyá avanzsált Katalin válasza.

Katalin és Vilmos eljegyzésük bejelentésekor 2010. november 16-án (Forrás: Getty Images)

„Mennyire szeretsz?”

Katalin akkor sem volt rest egy kis poénkodásra, amikor a trónörökös élete szó szerint a kezében volt. Egy észak-walesi szabadtéri falmászó központban tett látogatásuk alkalmával Vilmos hercegnek egy 12 méteres fal tetejéről kellett leereszkednie, miközben Katalin tartotta odaföntről egy hegymászó kötél segítségével. „Tartasz?” – kérdezte Vilmos. „Foglak!” –  nyugtatta meg a hercegné, de azért hozzátette: „Igazából ezt most nagyon élvezem – végre egyszer én irányítok”. Miközben férje haladt lefelé, a kötelét tartó Katalin még viccesen fenyegetőzve lekiabált neki a magasból: „Vilmos! Mennyire szeretsz?” A herceg bizonyára jó választ adhatott, hiszen épségben megúszta a kalandot. (Hogy milyen titkokat rejt a páros testbeszéde, arról korábban mi is írtunk.)

Katalin hercegné az észak-walesi Capel Curigban 2015. november 20-án (Forrás: Getty Images)

Vilmos kopaszodása sem tabu

A 2014-es ausztrál körútjuk során Katalin és Vilmos egy birkanyíró bemutatót tekintett meg. Amikor szemléltetésképpen a kezükbe nyomtak egy gyapjúcsomót, Katalin javasolta a férjének, hogy tegye a fejére. „Neked nagyobb szükséged van rá, mint nekem” – mutatott nevetve Vilmos kopasz fejbúbjára. Vilmosnak saját bevallása szerint Katalinéhoz hasonló, csípős humora van, így talán nem vette a szívére ezt a kicsit övön aluli beszólást.

Katalin és Vilmos Sydney-ben, 2014-ben (Fotó: Samir Hussein/WireImage/Getty Images)

Fricska a leendő apának

Katalin harmadik gyermekével, Lajossal volt várandós, amikor egy kampánykörút részeként felkeresett gyermekkórházban az egyik jelenlévőnek azzal viccelődött, hogy Vilmos még nem igazán kapcsolt át háromgyerekes üzemmódra.  „Gratulálok, sok szerencsét a harmadikhoz” – üdvözölte egy bent fekvő kisgyerek édesapja. „Vilmos még tagadási fázisban van” – válaszolta Katalin.

Katalin hercegnő a 2018. február 27-i kampánykörúton egy londoni kórházban (Forrás: Getty Images)

Katalin Pókember-fétise

A 2020-as angliai Covid-lezárások idején egy harcművészet-tanár Pókembernek öltözve szórakoztatta az otthon ragadt gyerekeket, akik a házukból, az ablakon keresztül figyelték az utcai produkciót.  Katalin hercegné telefonon köszönte meg a férfinak a szuper ötletet. A rögzített telefonbeszélgetésben az is elhangzik, hogy Katalin szívesen látná Vilmost egy ilyen jelmezben és talán javasolja a Palotának, hogy vegyék fel a viselendő ruhák listájára, ő pedig beszerez egyet a férjének.

Katalin hercegné egy Pókembernek öltözött futóval pacsizik a Virgin Money londoni maratonon 2017. április 23-án (Forrás: Getty Images)

(Kiemelt kép forrása: Getty Images)