4 érdekesség Vilmos herceg és Katalin hercegné karácsonyi fotóján

Mi lehet olyan érdekes egy egyszerű családi fotón?

Bár egyre kevesebben küldenek már távol élő rokonaiknak és ismerőseiknek képeslapot karácsonykor, a brit királyi családban még mindig tartják ezt a szokást (ez az egyike annak a kilenc elmaradhatatlan karácsonyi tradíciójuknak, amelyről nemrég mi is írtunk itt a nőklapja.hu-n). Vilmos herceg és Katalin hercegné családi képe a legnépszerűbb már évek óta; a leendő királyt, elképesztően népszerű feleségét és tündéri gyerekeiket az egész világ szereti. 

Az idei képüket december 10-én közölték hivatalos Instagram-oldalukon, azóta pedig már majdnem kétmillió lájk érkezett rá. A képen természetesen együtt van a család, a 8 éves György (akit már most elkezdtek felkészíteni arra, hogy egyszer majd átveszi a trónt), a 6 éves Sarolta és a 3 éves Lajos, és szüleik, akik nagyon boldognak tűnnek a képen, amelyet idén készítettek Jordániában tett látogatásukkor. A képet, mint minden évben, alapos vizsgálatnak vetették alá a rajongók, keresve az esetleges rejtett üzeneteket. (Vilmos és Katalin testbeszédét alapjáraton is rengeten elemezik a fotók alapján, a szakértők szerint különösen jó kapcsolatban vannak egymással.) Na de mi az a 4 dolog, amit furcsállnak, vagy legalábbis figyelemre méltónak tartanak az arra fogékonyak?

Vilmos és Katalin igen közvetlen pózban ül

A herceg és a hercegné általában tartózkodik attól, hogy túl egyértelmű jeleit mutassák vonzalmuknak fotókon vagy nyilvános eseményeken, vagy bármikor, amikor hivatalos minőségben képviselik a brit monarchiát, hiszen az egyértelműen ellenkezik a szigorú etikettel. (Ha érdekel, milyen furcsa szabályokat kell betartaniuk, olvasd el ezt a cikkkünket is! Ha inkább tesztelnéd, mennyire ismered a furcsa szokásokat, azt is megteheted!) Az idei családi karácsonyi üdvözlőlapon azonban a kezeiket egymás térdére helyezik, ami alapjáraton nem elfogadható viselkedés. A pár egyébként egy ideje egyre gyakrabban mutat egymás felé gyengédséget a nyilvánosság előtt, egyesek szerint ezt a változást Harry herceg és Meghan Markle inspirálták. Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy Cambridge-éknél nem újdonság ez a lazább hozzállás a karácsonyi üdvözlőlapokon, de eddig ez a legönfeledtebb, leginkább egy átlagos család látszatát keltő fotó.

A fotó a Middleton család előtt tiszteleg

A kép helyszíne ugyanis különleges jelentőséggel bír a Middleton család számára. Katalin gyerekkorában két évet töltött Jordániában, mert édesapja, Michael a British Airwaysnél dolgozott, ami miatt 1984 és 1986 között a családot Ammánba költöztette.

Katalin, testvére, Pippa és apjuk Michael Dzserasban, Jordániában. (Fotó: Getty Images)

A családi karácsonyi üdvözlőlap tehát egyfajta kedves gesztus, egy teljes kör szimbóluma, hiszen Katalin a saját gyerekeivel tért vissza Jordániába.

Vilmos rövidnadrágot visel, ami szokatlanul laza öltözék a leendő királytól

Vilmos korábban is viselt már rövidnadrágot sportos királyi megbízatásokhoz, de ritkán láthatja a nyilvánosság ilyen lazán öltözve, ilyen színekben. A palota sajtóközleménye nem részletezte, hogy a jordániai kirándulásra mikor került sor, és hogy milyen jellegű volt, de a People magazin a Kensington-palota képviselőire hivatkozva azt sugallja, hogy a fotó egy privát családi nyaraláson készült, ami megmagyarázná a herceg laza öltözetét.

Sarolta hercegnő és Lajos herceg cipői 

Hogy ez miért tűnik fontos részletnek, arra nem jöttünk rá, de Sarolta és Lajos hereg látszólag egyforma cipőjét is kiszúrta a nagyérdemű. Ebben elviekben semmi meglepő sincs, hiszen a család mindig összehangolt színekben fotózkodik (nem elvetendő ötlet családi fotók készítésekor!), most sincs másként: a szülők és György az olívazöld átnyalatait viselik, a két kisebb gyerek a kék és fehér komibációját, Vilmos és fiai pólóinget, Katalin és lánya ruhát viselnek. Szóval ezek után az egyforma cipők valójában teljesen logikusak.

Forrás: Insider, Kiemelt kép: A hercegi család 2020 telén / Getty Images