Repül az idő! Cambridge hercegi párja ma ünnepli a 10. házassági évfordulóját.

Hihetetlen, de már tíz éve annak, hogy a Sarah Burton által tervezett Alexander McQueen ruhában Kate Middleton kiszállt az oldtimer Rolls Royce-ból a westminsteri apátság előtt, hogy hozzámenjen Vilmos herceghez. Cambridge hercege és hercegnéje azóta bejárta a világot, három gyerekük született, és megannyi nyilvános megjelenésen bizonyították, hogy tökéletes párost alkotnak. Házasságuk 10. évfordulójának alkalmából felidézzük a legszebb, legromantikusabb és legkedvesebb pillanataikat.

2021. március 18.: Látogatás a newhami mentőállomáson

Fotó: Richard Pohle-WPA Pool/Getty Images

Katalin és Vilmos egy rohammentős családjával videótelefonált a kelet-londoni mentőállomáson. Jahrin Khan Londonban, míg a családja Bangladesben él, ezért a világjárvány kezdete óta nem tudott találkozni velük. Cambridge hercegi párja azért látogatott el a mentőállomásra, hogy lelki támaszt nyújtson az ott dolgozóknak.

2019. február 27.: Sörcsapolás Belfastban

Fotó: Matt Mackey – Pool/Getty Images

Észak-Írországban tett körutazásuk során Katalin és Vilmos arra is szakítottak időt, hogy beálljanak a belfasti Empire Music Hall bárpultja mögé. A hercegnének különösen jól ment a sörcsapolás.

2018. április 23.: Megszületett Lajos herceg

Fotó: Chris Jackson/Getty Images

Április 23-án – néhány nappal a hetedik házassági évfordulójuk előtt – megszületett Katalin és Vilmos harmadik gyereke. A kisfiú, aki az ötödik a trónöröklési sorban, a Lajos Artúr Károly nevet kapta.

2017. július 20.: Barátságos pereckészítő-verseny Heidelbergben

Fotó: Pool/Samir Hussein/WireImage

Vilmos, Katalin és a két gyerekük 2017 júliusában európai körútra indultak, amelynek egyik állomása Németország volt – itt többek között részt vettek egy pereckészítő gyorstalpalón. A nyújtás egyértelműen jobban ment a hercegnének, aki a turné alatt már viccelődött azzal, hogy megajándékozná a világot még egy trónörökössel.

2017. június 20.: Royal Ascot derbi

Fotó: Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage

A jótékonysági lovaspólómeccsen részt vevő hercegi pár épp olyan szerelmesnek tűnt ezen az eseményen is, mint házasságuk első napján. 

2017. március 18.: Hivatalos körút Franciaországban

Fotó: Laurent Vu – SC Pool – Corbis/Corbis via Getty Images

Hát nem romantikus? Cambridge hercege és hercegnéje az Eiffel-torony előtt is pózolt a párizsi látogatásuk alkalmával. 

2017. február 5.: Páros futóverseny

Fotó: Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage

2017 telén nemcsak meglátogatták a londoni maratonra edző futókat, de Katalin és Vilmos egy rögtönzött futóversenyt is tartottak. Szemmel láthatóan mindketten versengő személyiségek.

2016. április 14.: Hivatalos körút Indiában és Bhutánban

Fotó: Samir Hussein/WireImage

Miután bejárták Észak-Amerikát, Délkelet-Ázsiát, Ausztráliát és Új-Zélandot, a herceg és a hercegné Indiát és Bhutánt barangolta be. Egyhetes körútjuk során találkoztak bollywoodi hírességekkel, ellátogattak a Taj Mahalhoz, sőt kipróbálták Bhután nemzeti sportját, a terepíjászatot. És Katalin még eközben is elképesztően sikkesen mutatott.

2016. március 3.: Hócsata a francia Alpokban

Fotó: John Stillwell – WPA Pool/Getty Images

Négytagú családként ez volt az első kiruccanásuk. A francia Alpokban nemcsak György herceg és Sarolta hercegnő élvezték a havat, de a szülők is: Katalin és Vilmos önfeledt hógolyózásba kezdtek.

2015. október 10.: A lelki egészség világnapja

Fotó: Arthur Edwards – WPA Pool /Getty Images

A lelki egészség világnapján a pár helyi jótékonysági szervezetekhez és olyanokhoz is ellátogatott, akik mentális problémákkal küzdenek. Katalin és Vilmos különösen fontosnak tartják, hogy a lelki eredetű betegségekre felhívják a figyelmet.

2015. május 2.: Megszületett Sarolta hercegnő

Fotó: John Stillwell – WPA Pool/Getty Images

Katalin 2016. május 2-án adott életet második gyereküknek. A kislány a Sarolta Erzsébet Diána nevet kapta – ezzel is tisztelegve II. Erzsébet királynő és Lady Diana előtt.

2013. július 23.: Megszületett György herceg

Fotó: Mike Marsland/WireImage

Az egész világ feszülten várta, hogy a hercegi pár megmutassa első gyerekét. Miután kitudódott, hogy Katalin július 22-én világra hozta György Sándor Lajost, mindenki arra fókuszált, milyen szettben fog megjelenni a nyilvánosság előtt az újdonsült anyuka. A hercegné persze nem okozott csalódást: kék alapon fehér pöttyös Jenny Packham kreációja megszólalásig hasonlított arra a ruhára, amelyet Lady Diana viselt, miután megszülte Vilmos herceget. 

2012: Londoni olimpiai játékok

Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images

Sűrű időszak volt Katalin és Vilmos számára 2012 nyara. A királynő gyémántjubileuma után egy hónappal kezdődtek Londonban a nyári olimpiai játékok, a lelátón pedig ők is gyakran feltűntek. Akik korábban csak a beállított fotókon látták Cambridge hercegi párját, azok ezúttal megbizonyosodhattak róla, hogy Katalin és Vilmos épp úgy viselkednek, mint bármelyik más fiatal házaspár.

2011. április 29.: Az esküvő

Fotó: Peter Slane/Papixs via Getty Images

A fotó a Buckingham-palota erkényén elcsattant szenvedélyes csókról hűen tükrözi, hogy a hercegi pár esküvője tündérmesébe illő volt. Katalin és Vilmos a westminsteri apátságban mondták ki a boldogító igent, de a sajtó nemcsak erről cikkezett aztán hosszasan: jól emlékszünk még Pippa ruhájára, Harry herceg grimaszolására és a felhajtást cseppet sem élvező koszorúslányra (képünk bal alsó sarkában).