farmer

Kényelem, elegancia, játékosság – Farmertrendek 2024-ben

Íme, az idei év legtrendibb farmernadrágjai!

Az 1800-as években aranyásók munkaruhájaként kezdte, az ’50-es években lázadó fiatalok szimbóluma lett, mára pedig mindenki kedvenc örökzöld divatcikkévé vált. Akár sportos és laza, akár alkalmi viseletre vágyunk, a farmer azon időtlen ruhadarabok egyike, amit évről évre szívesen öltünk magunkra.

Ami pedig a nadrágokat illeti, a kifutókat már 2021-ben is ellepték a kényelmet sugárzó darabok. 2023-ra a testhezálló skinny stílus végül az üzletekben is háttérbe szorult, a divatrajongók, a kényelmes viseletek és a retró-vonal képviselői pedig örömmel köszöntötték a nagy zsebeket, lazább formákat, az egyenes szárú, trapéz, szélesen szabott, de mégis karcsúsított derékvonalat követő farmernadrágokat. A lazább stílus szerencsére 2024-ben is velünk marad, van azonban néhány farmertrend, ami a divatszakértők szerint különösen népszerű lesz ebben az évben. Nézzük meg, hogy melyek ezek!

A szürke lesz az év farmerszíne

Ugyan Jacob Davis szabómesternek, illetve Levi Strauss farmergyártó cégtulajdonosnak hála a klasszikus kék farmer sosem megy ki a divatból, néhány kísérletező kedvű divatház mégis újragondolta a trendet 2024-re.

A szürke mégsem annyira szürke, és igenis képes lehet feldobni a szettünket

– legyen szó sportosabb vagy elegánsabb megjelenésről –, hiszen semlegességének köszönhetően sok más színnel is szuperül kombinálható.

Szürke farmernadrág

Jobbra: párizsi divathét 2023. március 3-án (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images), balra: Victoria Federica de Marichalar y Borbón, a spanyol királyi család tagja a Dior divatház 2024-es tavaszi/nyári bemutatóján Párizsban (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Getty Images)

Baggy farmernadrág

A túlméretezett fazonok térhódító útjukra indulnak idén is, és nem kivétel ez alól a ’90-es évek egyik nagy sztárja, a hip-hop és R&B klipekből ismerős, ultrabő és extra kényelmes baggy farmer sem, ami hamar meghódította tavaly a sztárvilágot is. Íme, Emily Ratajkowski, aki bebizonyítja, hogy a bő fazonok is lehetnek nőiesek! 

Emily Ratajkowski

A bő fazon is lehet nőies (Fotó: Gotham/GC Images/Getty Images)

Bootcut farmernadrág

A ’70-es évek divatsztárja, a bővülő szárú bootcut nadrág azok számára lehet szuper választás, akik a skinny és a trapéz közötti átmenetet preferálják jobban. Pólóval, pulcsival és elegánsabb ingekkel is szuperül mutat, miközben laza, pikáns, ám mégis kifinomult megjelenését kölcsönöz viselőjének.

Heidi Klum, Olivia Wilde

Jobbra: Olivia Wild (Fotó: thecelebrityfinder/Bauer-Griffin/GC Images, balra: Heidi Klum (Fotó: Hollywood To You/Star Max/GC Images/Getty Images)

Elő a szegecsekkel, flitterekkel és mintákkal!

Legyen szó virágos hímzésekről vagy csilli-villi díszítésekről, a játékosság és vidámság idén nemcsak a gyerekek kiváltsága lesz. A stílus bizony a farmernadrágokról is visszaköszönhetnek ránk, ami többek között Stella McCartney-t, a Versace divatházat és Isabel Marant divattervezőt sem hagyta hidegen. Hétvégi bulikra tökéletes választás, de a szürke, unalmas és borongós hétköznapokat is feldobhatjuk vele – évszaktól függetlenül. 

hímzett farmer

Jobbra: Victoria Faber-Castell Miamiban 2023. december 7-én (fotó: Jeremy Moeller/Getty Images), balra: 2024/2025-ös őszi/téli divatbemutató Párizsban 2024. január 19-én (fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Egyenes szárú farmer

Az egyenes szárú, világos farmer nemcsak Kate Moss kedvence volt a ’90-es években. Az időtlen és kényelmes stílus évről évre jelen van a divatvilágban, és 2024-ben is hódítani fog a visszafogottság és minimalizmus kedvelőinek legnagyobb örömére. Az egyenes szabásvonal vitathatatlanul sokoldalúvá teszi ezt az igazán egyszerű, de nagyszerű darabot: pólóval, inggel, pulcsival, zakóval, sportcipővel, szandállal, de még magassarkúval is szuperül mutat – egy szó, mint száz: telitalálat. 

farmer

Egyszerű, nagyszerű és nőies. (Fotó: Christian Vierig/Getty Images)

Kimosni vagy nem mosni? Ha te sem tudsz dönteni, hogy hogyan is érdemes tisztítani a farmert, olvasd el korábbi cikkünket, melyben egy híres farmermárka vezérigazgatója tett pontot a (soha véget nem érő) vita végére. 

Kiemelt kép: Unsplash