Kate Moss elárulta, miért tett tanúvallomást Johnny Depp ügyében

A modell elárulta, miért tartotta fontosnak, hogy részt vegyen a bírósági tárgyaláson.

Moss 1994 és 1997 között járt Depp-pel. A férfi hatalmas médiavisszhangot vert rágalmazási pere során exneje, Amber Heard azt állította, hogy úgy tudja, Depp lelökte Moss-t a lépcsőn egy jamaicai nyaralás során az 1990-es években. Az ügyben érintett leghitelesebb forrást, Moss-t ezután keresték meg Depp ügyvédei, hogy tegyen tanúvallomást, és mondja el, pontosan mi történt azon a bizonyos vakáción. 

Moss eleget tett a kérésnek, és videohívásban tett mindössze három perces tanúvallomást.

Amikor Depp ügyvédje, Benjamin Chew a színésszel való kapcsolatáról és a jamaicai nyaralásukról kérdezte, Moss elmesélte, hogy a szóban forgó estén egy felhőszakadás közepette próbáltak távozni a szobájukból. Depp előtte haladt, amikor Moss megcsúszott, leesett a lépcsőn – ennek következtében pedig megsérült a háta. 

„Sikítottam, mert nem tudtam, mi történt velem, és fájt a hátam, ő (azaz Depp) pedig visszarohant, hogy segítsen nekem, bevitt a szobámba, és gondoskodott róla, hogy orvosi ellátást kapjak.” 

Moss elmondta, hogy a kapcsolatuk során sosem lökte le semmilyen lépcsőn a volt partnere – vallomása tehát ellentmondott Heard korábbi állításainak. 

A modell most a BBC Desert Island Discs című műsorában fejtette ki, miért is vállalta akkor, hogy megszólal a történtekkel kapcsolatban. 

„Hiszek az igazságban, hiszek a tisztességben és az igazságosságban. Tudom az igazságot Johnny-val kapcsolatban, tudom, hogy soha nem rúgott le engem a lépcsőn. Ki kellett mondanom ezt az igazságot” – szögezte le a sztár. 

Heard később elvesztette a rágalmazási pert, nemrég pedig az ítélet hatályon kívül helyezését vagy a per újrafelvételét kezdeményezte – Penney Azcarate bíró azonban minden kérését elutasította. 

Kiemelt kép: Kate Moss 2022. július 20-án, Londonban –  fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Diet Coke