Johnny Depp az egész világ által online követhető rágalmazási pere exfeleségével, Amber Hearddel új szintre emeli a valóságshow fogalmát, és, túlmutatva önmagán, arról is látleletet ad, hol tart éppen társadalmunk, mi alapján ítélkezünk, illetve milyen fokig látunk bele és szabadna belelátnunk idegenek magánéletébe.

Hetek óta zajlik, és vélhetően még néhány hétig eltart Johnny Depp és volt felesége, Amber Heard rágalmazási pere. A felperes a színész, aki évekkel a válás, illetve egy elvesztett sajtóper után így próbálja visszanyerni becsületét, tisztázni a nevét.

Exfelesége ugyanis szintén még évekkel ezelőtt a The Washington Post napilapban vallott arról, hogy családon belüli erőszak áldozata. Bár nem nevezte meg Deppet, a napnál is világosabb volt az utalásokból, hogy volt férje az állítólagos bántalmazó. Ráadásul 2016-ban, amikor a színésznő a válópert kezdeményezte, távoltartási kérelmet is benyújtott Depp ellen.

Az idén ötvennyolc éves férfi ezután színészként gyakorlatilag lehúzhatta a rolót, hiszen nincs olyan hollywoodi filmcég, amelyik kockáztatna és szerepet bízna rá. A tárgyalás egyik célja is az, hogy rávilágítson, érte-e, illetve igaztalanul érte-e anyagi kár a vádak miatt.

Tizenöt hónap házasság

Természetesen ez a kálvária is parázsló szerelemmel vette kezdetét. Amber Heard még csak a húszas évei elején járt, amikor először találkozott Depp-pel, és úgy idézi fel, hogy már akkor szikrázott körülöttük a levegő. Akkoriban egyébként még mindketten párkapcsolatban éltek, a színésznek Vanessa Paradis francia énekes-színésznő, a most harminchat éves színésznőnek pedig Tasya Van Ree fotográfus volt a partnere.

Aztán Heard és Depp leforgatták együtt a Rumnapló (2011) című filmet, amiben egyébként a szerepet a férfi osztotta a leendő arára, 2012-ben pedig mindketten szakítottak akkori partnerükkel.

Johnny Depp tizennégy év után hagyta el Vanessa Paradis-t és két gyereküket, mert úgy érezte, Amber a tökéletes számára.

2014-ben aztán el is jegyezte egymást a páros, egy évre rá pedig Depp saját szigetén összeházasodtak. Most már megverhetem, mondta nevetve az újdonsült férj a ceremónia helyszínéről elsétálva a tanújának – derült ki az előző tárgyalás során.    

A válópert Heard mindössze tizenöt hónapnyi házasság után kezdeményezte, mindkét fél közleményben ismerte el, hogy kapcsolatuk mindvégig labilis volt, ám szenvedélyes, szeretettel teli. Depp hétmillió dollárt fizetett exfeleségének.

2018-ban pedig, két évvel a válóper után, megjelent az ominózus véleménycikk. A bulvársajtó felkapta a témát, foglalkoztak az üggyel, így történt, hogy Depp beperelte a brit The Sun magazint rágalmazásért, ugyanis feleségverőként hivatkoztak rá.

A színész elvesztette a pert, de ez nem szegte kedvét, beperelte volt feleségét is, szintén becsületsértés miatt, ötvenmillió dollárra. Állítása szerint ugyanis addig mintegy negyvenmillió dollártól esett el, mert nem adnak neki szerepet a filmstúdiók.

Mellesleg Amber Heard is kilátásba helyezett egy másik, százmillió dolláros pert az őt ért bántalmazások miatt.

A szakítás óta egyébként Amber nem tétlenkedett, először is összejött Elon Muskkal, a világ egyik leggazdagabb emberével – bár Depp szerint már akkor viszonyuk volt, amikor Heard és ő még házasok voltak. A liezon viszonylag rövid ideig tartott, állítólag a színésznő búfelejtőnek tekintette Muskot. Később még egyszer összemelegedtek, de a kapcsolat ismételten rövid életűnek bizonyult. Viszont a jó viszony megmaradt, és Hollywoodban azt suttogják, hogy a színésznő béranya által kihordott gyermekének apja is Musk.

Egy éve tette közhírré ugyanis Amber az Instagramján, hogy világra jött Oonagh Paige, akinek egy személyben ő az anyukája és az apukája. Mint írta, már évekkel ezelőtt eldöntötte, hogy gyereket szeretne, mégpedig a saját feltételei szerint, bármilyen radikálisak is azok. A kislány születésekor egyébként Heard Bianca Butti operatőrrel élt együtt.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .