Nem hittük, hogy ezeket a farmernadrágokat viszontlátjuk még

Nincs új a nap alatt, avagy vissza a kilencvenes évekbe...

A kilencvenes évek szelleme már egy jó ideje itt kísért körülöttünk, és úgy tűnik, 2022-ben sincs szándéka odébbállni. A vezető divatházak tervezői még mindig nem engedték meg az érának, hogy nyugdíjba vonuljon, hisz továbbra is innen merítik inspirációjuk elég jelentős részét – és ez a 2022-es farmertrendekben is megmutatkozik. Irány tehát a padlás, lehet elő- és felrángatni ifjúkorunk kedvenc darabjait, feltéve ha megvannak (ránk jönnek) még. De persze az is teljesen oké, ha mégsem váltunk jegyet a nosztalgiavonatra, és maradunk annál a stílusnál, amit jelen élethelyzetünkben a leginkább a magunkénak érzünk. Elvégre a farmernél egy dolog számít igazán: hogy jól álljon rajtunk.

Íme a legvadabb farmertrendek, erős ’90-es évekbeli életérzéssel:

A trapéz

Platformcipő és trapéznadrág: annak, aki a kilencvenes években volt tinédzser, egészen biztosan elevenen él az emlékeiben ez a kombináció. Persze a trapéznadrágot nem ez az évtized találta fel, hiszen a szabásvonalnak eredetileg praktikus megfontolásai voltak, méghozzá az, hogy könnyen alá lehessen húzni a csizmát. 1996-ban lepte el újra a boltok kínálatait, és a kétezres évek közepéig tartotta is magát. Akkor hirtelenjében bekerült a ciki kategóriába, és úgy tűnt, örökre ott is marad. Nos, nem így lett.

Párizs, street style (Fotó: Getty Images)

A díszített

Szegecselt, hímzett, gyöngyözött, jöhet minden – a strasszokat kivéve (azok továbbra is tiltólistán vannak). Akik a kézimunkában járatosak, minden bizonnyal örülnek a trend visszatértének, hiszen így a régi, kopott darabokat is meg lehet majd menteni egy-egy megfelelően elhelyezett díszítéssel. A trend nem csupán nadrágokon, de farmeringen, -kabáton és -ruhán is visszaköszön.

Philipp Plein kifutóján egy díszes farmer szett, illetve Chrissy Teigen szupermodell New Yorkban (Fotó: Getty Images)

Extrán bő

A rojtos verzió mellett ez volt az a fazon, amit a nagymamám nagyon szeretett volna átalakítani – csak épp soha nem adtam neki oda. Ma már nem biztos, hogy szívesen hordanám, mivel – visszagondolva – nem volt túlságosan praktikus. Nehéz volt közlekedni benne, és fura hanghatással is járt, ahogy a nadrágszárak egymásnak csapódtak járás közben.

A Chanel és a Valentino kifutóján (Fotó: Getty Images)

Tetőtől talpig farmer

A kombináció gyönyörűen kilőtt, és a kilencvenes évek fiúbandáinak szekrényéből egyenesen a 2022-es tavasz-nyári trendeket felvonultató kifutókra masírozott. Annak a korábbi aranyszabálynak, hogy a farmerfelső és a farmernadrág színe üssön el egymástól, mára már nyoma sincs.

A dán divathéten és Berlin utcáin (Fotó: Getty Images)

És ha már 90-es évek: emlékszel még az évtized ikonikus parfümjeire? Sotto Voce, Gabriela Sabatini és Priscilla Presley parfümjei, Exclamation… Kattints, és gyere velünk egy kis időutazásra!

(Kiemelt kép: Getty Images)