Főszerepben a természetesség – Íme, az idei ősz legtrendibb hajszínei

Az új évszak, új hajszín szellemében kedvenc idei színslágereink közül szemezgettünk.

Ami a meleget illeti, a szeptember nem spórol a napsütéssel. Bár a hőség utáni enyhülés még várat magára, az igazi ősz már az ajtón kopogtat – amit ha máshogyan egyelőre nem is, a divatvilágban mindenképp érezhetünk.

A blézerek, poncsók és csizmák csak néhány módja annak, hogy fejest ugorjunk a szezonba, és miközben magunkba szívjuk a szeptemberi napsütést, az őszi frizuránkon is elkezdhetünk gondolkodni. Akár teljes átalakításra, akár egy kis nyár utáni frissítésre vágysz, a 2023-as őszi hajszíntrendek a csendes luxusból merítve alkalmazkodnak az évszakhoz, és ha szereted a meleg, klasszikus és izgalmas árnyalatokat, biztosan találsz majd kedvedre valót. 

Egyszerű, de nagyszerű – gesztenyebarna 

A meleg tónusok játszi könnyedséggel kölcsönöznek őszi hangulatot a megjelenésünknek. Ha a föld és levelek ihlette árnyalatokról van szó, a klasszikus és buja gesztenyebarnával nem lőhetünk mellé, ami joggal foglalja el évről évre a legnépszerűbb őszi hajszínek első helyét. Ráadásul szinte minden bőrtónushoz passzol, és egyszerre képes élénk, de mégis természetes megjelenést nyújtani.

Finom kakaóbarna

A kakaóbarna szuperül illik a természetes közép- és sötétbarna hajhoz és középbarna bőrszínhez. Ilyenkor az alaphajszínt néhány árnyalattal világosabbá, melegebbé teszik, az eredmény pedig egy többszínű, szőkésbarnás, kakaóvaj-szerű árnyalat lesz – ami szerencsére minimális karbantartást igényel, és tökéletesen illik az őszhöz.

Natúr csokibarna

A természetes barna hajnak idén nagy keletje van, a sötétebb, kávésabb-csokisabb árnyalatok pedig egyre népszerűbbek, különösen a tél színtípus képviselői körében. A népszerűség oka pedig az, hogy egy jól megválasztott árnyalat szinte bárki számára bombabiztos választás lehet, illetve elérni, fenntartani is könnyű – különösen a természetes barna hajszínnel rendelkezők számára.

Fényes mézes

Ha egy kis színfrissítésre vágynánk, nem pedig teljes változtatásra, érdemes megfontolni a balayage technikát. A mézes szőke ugyanis nemcsak természetes fényt kölcsönöz a hajnak, de akár több árnyalatból is kikeverhető a végleges hajszín, ami szuperül passzol a sárguló őszi falevelek hangulatához.

Látványos, de visszafogott bambusz-szőke

A természetesebb, visszafogottabb, de mégis látványos árnyalatokat kedvelők legjobb választása lehet. Minket a tavalyi szezon egyik nagy slágerére, a tweed szőkére emlékeztet, bár ebben az árnyalatban egyértelműen természetesebb, bézsesebb, ráadásul szőke és barna hajszínhez is tökéletesen igazítható.

Dögös szőkés-vörös vagy rézvörös

Hamisítatlan és nőies őszi árnyalat, amivel nem lehet mellélőni. Semleges, illetve melegebb bőrtónusokhoz tökéletesen passzol, főként a szőkés-vöröses árnyalatok. Elérni, megfelelően karbantartani azonban némiképp időigényesebb, így érdemes olyan szakembert választani, aki kifejezetten jártas a hajfestési technikákban.

Meseszép korall

Ha nehezen veszel búcsút a nyártól, adj még egy kis időt magadnak ezzel a hajszínnel – pontosan úgy, ahogyan Eva Mendes is teszi (akinek nem mellesleg a pólóválasztását is imádjuk). Az izgalmas hajszín bármelyik árnyalata illik az őszhöz, és ha bevállalós vagy, de mégis szereted a természetesebb árnyalatokat, a korallvörös még éppen beleférhet a választásba.

Ha őszre váltanál

Ha pedig úgy döntenél, hogy mit nektek társadalmi konvenciók, és igenis hagyod őszülni fürtjeid (ahogyan azt egyre többen teszik, és szerencsére egyre inkább elfogadottabb – bár nemrég még Salma Hayek is megkapta a magáét, amiért ősz hajat merészelt villantani – csak arra figyelj, hogy ápold úgy, amitől igazán gyönyörű lesz. Az ősz haj ápolásáról itt írtunk bővebben.

Kiemelt kép: Getty Images