hajas

Ilyen az ideális frizura a csillagjegyünk alapján

Bár nincs tudományos (de még asztrológiai sem) bizonyíték arra, hogy csillagjegyünk meghatározná, pontosan milyen frizura illik hozzánk, bátran használhatjuk az asztrológiát arra, hogy akár a szépségápolás terén is inspirációt szerezzünk belőle.

Az, hogy milyen hajjal járunk-kelünk természetesen kevésbé csillagjegyünktől, mint inkább személyes preferenciánktól, hajszerkezetünktől, életkorunktól (50 év fölött például ezzel a fazonnal nem lőhetünk mellé), ízlésünktől és nemünktől függ. Sokat számít az is, mi a divat épp, hiszen is hiába állna nagyon jól a klasszikus diszkós tupírozás, ha egyelőre semmi esély nincs arra, hogy újra divatba jöjjön, és azzal mászkálva inkább feltűnést, mint sikert aratnánk. (Ha érdekel a hajvágás története, érdemes ellátogatnod a Kiscelli Múzeum tematikus kiállítására, amiről nemrégiben mi is írtunk.)

Ha épp azon gondolkodsz, hogy frizurát váltanál, de nem jutsz dűlőre a dologgal, érdemes lehet a fentiek mellett a csillagjegyedre vonatkozó ajánlásokat is figyelembe venni, ha másért nem is, legalább azért, hogy ötleteket meríts, merre indulj el. Lássuk, milyen frizurákat érdemes kipróbálniuk az egyes csillagjegyek szülötteinek!

Kos

A Kosok merész és kalandvágyó természetükről ismertek, tűz jegyűként pedig jól tudják viselni a vagány és merész frizurákat is. Magabiztos és energikus személyiségükhöz a rövid pixie vágások, és a szinte mindig trendi aszimmetrikus bobok is jól illenek. Emellett bátran kísérletezhetnek vibráló hajszínekkel is: például tüzes vörössel vagy egyéb merész árnyalatokkal.

Bika

A Bika praktikus és szereti a kényelmet. Nagyra értékeli a klasszikus és időtlen megjelenést és az olyan frizurát, amivel nincs sok fakszni. A hosszú, dús hullámok vagy egy egyszerű, elegáns bubifrizura jól illik két lábbal a földön cövekelő természetükhöz. Színben legtöbbször a meleg, természetes hajszínek egészítik ki jól arcuk karakterét.

frizura 50 felett hajhossz, hajvágás fodrász

Fodrászunktól is bátran kérhetünk tanácsot. (Fotó: Getty Images)

Ikrek

Az Ikrek jegy szülöttei sokoldalúak, és ezért legtöbbször nyitottak a különböző frizurák iránt is. A vállig érő, lépcsőzetesre vágott haj vagy a játékos fürtök nagy valószínűséggel illeszkednek alkalmazkodó és kíváncsi jellemükhöz. Kísérletezhetnek emellett különböző stílusokkal és színekkel is, hogy megfeleljenek állandóan változó hangulatuknak.

Rák

A Rák gondoskodó és érzékeny, ezért sokszor vonzódik a lágy és romantikus frizurákhoz. A laza, gyengéd fürtök vagy az oldalra simított frizura jól kiegészíti gondoskodó és intuitív személyiségüket. A természetes, nem túl élénk színek állnak nekik a legjobban, kiemelve finomságukat és szeretetteli karakterület.

Oroszlán

Az Oroszlán imádja a figyelmet, és szeret feltűnést kelteni. Nem fél a drámai frizuráktól, például a volumenes, elbűvölő fürtöktől vagy a sikkes, elegáns lófaroktól. A meleg és élénk hajszínek, (mint például az aranyszőke vagy a gazdag rézszín), jól illenek merész és magabiztos természetükhöz.

Szűz

A Szűz nagyra értékeli a precizitást és az egyszerűséget. Egy kifinomult és ápolt frizura, például egy elegáns bob, vagy egy takaros feltűzött konty jól illik ehhez a vonásukhoz. A legtöbben közülük a természetes hajszíneket, vagy legfeljebb a finom kiemeléseket, melírt kedvelik, amelyek kiemelik klasszikus megjelenésüket.

Mérleg

A Mérlegnél minden az egyensúlyról és a harmóniáról szól. Gyakran vonzódnak ezért az elegáns, decens és szimmetrikus frizurákhoz. A lágy hullámok vagy egy elegáns, réteges frizura jól kiegészíti diplomatikus természetüket. Gyakran előfordul, hogy a mérlegek olyan hajszíneket választanak, amelyek (természetességüknél fogva) kiemelik natúr szépségüket.

Skorpió

A Skorpió mindig szenvedélyt és titokzatosságot sugároz. Kedveli a merész és szexi frizurákat, például a hosszú, hullámos fürtöket vagy elegáns, szögletes bobot. Varázslatosan vonzó kisugárzásához a mély és gazdag hajszínek, mint például a sötétbarna vagy a fekete illenek a legjobban.

Az is fontos, hogy otthon jól bánjunk a hajunkkal. (Fotó: Getty Images)

Nyilas

A Nyilas kalandvágyó és szeret felfedezni. Szabad szellemű személyiségéhez illően olyan vidám és játékos frizurákat érdemes választania, mint a lazán feltűzött konty vagy a bohém copfok. Kísérletezhet emellett élénk és bevállalós hajszínekkel, amelyek tükrözik extrovertált természetét is.

Bak

A Bak fegyelmezett, és nagyra értékeli a praktikumot. Jobban kedveli az elegáns és kifinomult frizurákat, emellett az időtlen és hagyományos hajszínek, mint például a természetes barna vagy más a sötét árnyalatok illenek hozzájuk a legjobban.

Vízöntő

A Vízöntő izgalmas személyiség, aki szeret is egyedi lenni. Szívesen kísérletezik ezért furcsa és kreatív frizurákkal, például vagány frufruval vagy akár felnyírt frizurával. Független és leleményes természetükhöz a szokatlan hajszínek, például a pasztellek vagy akár a merész kékek is remekül illenek.

Halak

A Halak álmodozó és romantikus csillagjegy, mely karakteréből adódóan, hajlik az éteri és szeszélyes frizurák felé. A lágy, laza fürtök vagy egy bohém ihletésű halszálkafonat illeszkedik legjobban együttérző és művészi személyiségéhez. A legtöbbször lágy és természetes hajszínt választ, ami kiemeli szelíd kisugárzását.

Nos? Találónak érezted az ajánlást? Akár igen, akár nem, egy biztos: a szép és ápolt frizura a jó megjelenés egyik legfontosabb összetevője, így akármilyenre is vágatod a tiéd, fontos, hogy a hajtípusodnak megfelelő szerekkel ápold, hogy kíméletesen száríts, és rendszeresen vágass kicsit a végéből, hogy minél egészségesebbre nőhessen!

Kiemelt kép: Getty Images