Eva Mendes számára az anyaság fontosabb a karriernél

48 éves kubai-amerikai színésznő elérzékenyülve mesélt édesanyjáról és a családjáról.

Az Így neveld az anyádat sztárja 2012-ben, a Túl a fenyvesen című filmdráma forgatásán találkozott először Ryan Goslinggal. Munkakapcsolatból barátság, majd barátságból szerelem szövődött közöttük, és a szakításaikról felröppenő pletykák ellenére mai napig ők Hollywood egyik legirigyeltebb sztárpárja – amit mi sem bizonyít jobban, mint a színésznő legújabban napvilágra látott nyilatkozata.

Mendes a negyvenes éveiben vált édesanyává, és a karrierjével is felhagyott, hogy a családjának szentelhesse minden idejét. Párjával és gyermekei apjával, Ryan Goslinggal kerülik a reflektorfényt, azonban a Today with Hoda and Jenna című talkshow anyák napi műsorában (az Amerikai Egyesült Államokban ezt tegnap ünnepelték) szívszorító részleteket osztott meg a nyilvánossággal a kétgyerekes színésznő. Mendes szeme könnybe lábadt, amikor Hoda Kotb műsorvezető boldog anyák napját kívánt Eva Pere Suareznek, a színésznő édesanyjának. A Randiguru színésznője elmondta, hogy nincs jó állapotban az édesanyja, de nem részletezte annak okait.

„Most nincs túl jól az anyukám. De nagyon sokat jelent nekem, ő minden tekintetben egy igazi túlélő, szóval köszönöm”

– mondta.

Hoda átölelte Evát, majd a színésznő a gyermekeiről, a hétéves Esmeralda Amada Goslingról és a hatéves Amada Lee Goslingról kezdett mesélni: „Őrületes dolog történt velem, amire egyáltalán nem számítottam:

találkoztam Ryan Goslinggal, beleszerettem Ryan Goslingba, és gyerekeket akartam Ryan Goslingtól.

Korábban nem terveztem családot, a lehető legmesszebb állt tőlem az anyaság gondolata, előtte egyszerűen nem éreztem, hogy itt lenne az ideje. Aztán minden megváltozott, amikor egymásba szerettünk. Amikor terhes lettem, mindig volt miért aggódni, de szerencsére egészséges volt mindkét várandósságom. Nagyon boldog vagyok, hogy vártam vele, és hogy nekik szentelhetem az életemet.”

Ryan Gosling és Eva Mendes a Tao étteremben 2017. szeptember 30-án New Yorkban. (Fotó: Robert Kamau/GC Images)

Mendes arról is beszélt, hogy egyedülálló szülő lányaként nőtt fel, és édesanyja hősies helytállása az, amiből erőt merít az anyaság nehéz pillanataiban: „El sem hiszem, hogy mire édesanyám 24 éves lett, már három négy év alatti gyereke volt. Kubában élt teljesen egyedül. Szóval amikor az éjszaka közepén kimerültnek és stresszesnek érzem magam, mindig rájövök, hogy igazából nincs is okom panaszkodni.”

Gosling a 2017-es Golden Globe-díjátadón a La La Land című filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb színésznek járó díjat. Beszédében Mendesnek is köszönetet mondott az önfeláldozásáért: „Amíg énekeltem, táncoltam és zongoráztam – ami számomra az egyik legélvezetesebb filmélmény volt –, addig ő a lányunkat nevelte, terhes volt a második gyermekünkkel, és a súlyos beteg testvérének is megpróbált segíteni. Ha ő nem vállalja mindezt, akkor egészen biztos, hogy ma más állna itt a helyemen.” 

Kiemelt kép: Getty Images