Szerelem a vásznon és azon túl, avagy sztárok, akik forgatásokon találtak egymásra

Nem ritka, hogy két színész között szenvedélyes szerelem lobbanjon lángra egy-egy munka során. Legutóbb a Csillagok háborújában Leia hercegnőt alakító Carrie Fischer árulta el, hogy gyengéd szálak fűzték filmbéli partneréhez, Harrison Fordhoz. A lista azonban korántsem ér véget velük.

Carrie Fischer és Harrison Ford

han-and-leia

A Csillagok háborúja hőseinek galaxisokon átívelő, mindent elsöprő szerelmét a valóságban nem is volt olyan nehéz eljátszania a két színésznek, hiszen Carrie Fischer és Harrison Ford tényleg egy párt alkottak egy rövid ideig. Három hónapos románcuk, ami a kultikus film forgatása közben bontakozott ki, a színésznő leírása szerint nagyon intenzív volt. Negyven évig tartották titokban, hogy gyengéd szálak fűzték őket egymáshoz, kárászéletű kapcsolatukról pedig nemrég Carrie Fischer tálalt ki.

Eva Mendes és Ryan Gosling

e4ed978c55628deac974e4cce0fbc0f8

A Túl a fenyvesen című alkotás nemcsak a filmrajongók körében aratott hatalmas sikert, hanem a két főszereplő, Eva Mendes és Ryan Gosling életét is gyökeresen megváltoztatta. A színészek a forgatásokat követően kezdtek el randevúzni, ma pedig két gyönyörű gyermeket nevelnek. Esmeralda Amanda már két éves, Amanda Lee pedig idén áprilisban született. A pár néhány hónapja, teljes titokban mondta ki egymásnak a boldogító igent.

Elizabeth Taylor és Richard Burton

013-elizabeth-taylor-and-richard-burton-theredlist

A Kleopátra forgatásán jöttek össze, amiből hatalmas botrány kerekedett, hiszen mindketten házasok voltak. A kultikus film alkotói a kezdetektől tartottak tőle, hogy a mindenki szeme láttára kibontakozó szerelem rosszat tesz majd a filmnek, de a nézők csak úgy özönlöttek a mozikba, hogy megnézzék a „házasságtörőket” a vásznon. Elizabeth Taylor és Richard Burton mindent elsöprő, szenvedélyes szerelméről legendák szóltak, kétszer is kimondták egymásnak a boldogító igent, mire végül belátták, hogy nem működik a dolog kettejük között.

Humphrey Bogart és Lauren Bacall

012-lauren-bacall-humphrey-bogart-theredlist

Az 1944-es sikerfilm, a Szegények és gazdagok forgatásán találkoztak. Nemcsak fizikai vonzalom, hanem valódi lelki-szellemi síkokon mozgó, igaz szerelem volt az övék. 1945-ben házasodtak össze és Bogart 1957-ben bekövetkezett haláláig együtt voltak.

Kit Harington és Rose Leslie

131d5624698a809dbeb96e5a19291fed

A nagy sikerű Trónok harca sorozat két szereplőjének szerelme lassan már négy éve tart, de csak idén jelentek meg először együtt nyilvános eseményen. A színész szerint egyébként a romantikus forgatási helyszínek sokat segítettek abban, hogy valami lángra lobbanjon kettejük között.

Angelina Jolie és Brad Pitt

Please contact the Twentieth Century Fox press office for further information.

Annak idején hatalmas visszhangot keltett a két sztár szerelme, ami a Mr. és Mrs. című film munkálatai során bontakozott ki. Mivel Brad Pitt akkor még Jennifer Aniston férje volt, a közvélemény nem nézte jó szemmel kapcsolatukat. Érzelmeik és az eltelt idő azonban őket igazolták: 6 gyermeket neveltek közösen és 12 évig voltak együtt. Angelina Jolie idén szeptemberben nyújtotta be a válókeresetet kibékíthetetlen ellentétre hivatkozva. Ezzel a kétezres évek egyik legnagyobb befolyással bíró álompárjának mondhattunk búcsút.

Blake Lively és Ryan Reynolds

0879b177b37cc7708f9c5955a6fcccdc

A Zöld lámpás 2011-es forgatásán keltették fel egymás érdeklődését, bár Ryan Reynolds akkor még Scarlett Johansson férje volt, Blake Lively pedig éppen Leonardo DiCaprióval randevúzgatott. Azon az őszön azonban mindketten véget vetettek a kapcsolataiknak. A rá következő évben összeházasodtak, tavaly decemberben pedig megszületett első gyerekük, aki kislány létére a James nevet kapta.

Szöveg: F.R.

Fotó: Pinterest, theredlist.com, Archív