Mindannyian tapasztaltuk már, mennyire nehéz túllendülni azon, ha hatalmába kerít a szomorúság. Egy kutatás során azonban megtalálták a legegyszerűbb módját annak, hogy elűzzük a felettünk gyülekező esőfelhőket: megható filmeket kell néznünk.

A sírás csodákra képes: megtisztít, ezáltal pedig megnyugtat. Mindez nem véletlen, hiszen miközben az egereket itatjuk, a szervezet hatalmas mennyiségben termeli az egyik legtermészetesebb fájdalomcsillapítót, az endorfint, és így lényegében önmagát gyógyítja. Egy oxfordi kutatás pedig most arra is rámutatott, hogyan lehet a legkönnyebben megnyitni a könnycsatornákat. Az eredmény egészen egyszerű: ha vidámabbak szeretnénk lenni, megható filmeket kell néznünk. Ennek apropóján ajánlunk néhány szomorú filmet, melyeket megnézve felszabadultabban vághattok neki a következő hétnek, ha ma este megnézitek valamelyiket:

P.S I Love You

Egy romantikus történet a továbblépésről, arról, hogyan lehet túlélni, ha elveszítjük azt az embert, akit a legjobban szerettünk a világon. A P.S. I Love You megrendítő, ugyanakkor bővelkedik a humoros jelenetekben is.

Holt költők társasága

Robin Williams a főszereplője annak a filmnek, ami hét diák és karizmatikus tanáruk kapcsolatát meséli el. Az alkotás Oscar-díjat nyert a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában.

Forrest Gump

Az értelmi fogyatékos férfi rögös életútjáról szóló film milliók szívét megdobogtatta. Különcsége ellenére Forrest sikert sikerre halmoz, ám ő akkor lenne a legboldogabb, ha végre elnyerhetné gyermekkori szerelme szívét.

Casablanca

Kertész Mihály drámája a filmtörténet egyik felejthetetlen klasszikusa szerelemről, önfeláldozásról és hűségről a második világháború árnyékéban. A Humphrey Bogart és Ingrid Bergman főszereplésével készült alkotást szeptember 22-től újra meg lehet tekinteni a magyar mozikban a Pannonia Entertainment régi filmeket bemutató sorozatának keretein belül.

Csillagainkban a hiba

Két beteg fiatal elsöprő szerelmét mutatja be az alkotás. Hazel és Gus betegségük ellenére teljes életet akarnak élni, akár a többi kamasz. Szerelmük azonban egészen új, különös utakra sodorja őket.

[poll id=”58″]

Szöveg: F.R.
Fotó: Pinterest