6 életlecke, amit Brad Pitt és Angelina Jolie válása kapcsán tanulhatunk a párkapcsolatokról

Egy házasság végén az ember tele van fájdalommal és kétségekkel, azonban még az ilyen nehéz helyzetből is rengeteget lehet tanulni. Angelina Jolie és címlapsztárunk, Brad Pitt válása kapcsán szedtük össze a tanulságokat, amik minden pár számára példaként szolgálhatnak.

angelina

Még a tökéletesnek tűnő kapcsolatokon is dolgozni kell

Angelina Jolie és Brad Pitt látszólag az álompárok életét élték, mindenük megvolt, ami a boldogsághoz kell: gyönyörű gyerekek, szakmai sikerek, rengeteg utazás és anyagi biztonság. Ezek azonban mit sem érnek, ha két ember nem dolgozik folyamatosan a kapcsolatukon: ha nem figyelnek egymásra, ha nem kommunikálnak. Nem az a fontos, hogy minél tökéletesebb pár képét mutassátok a külvilág felé, hanem hogy belülről érezzétek a harmóniát.

Próbáljatok objektíven tekinteni a történtekre

A válás egy rendkívül fájdalmas folyamat. A felfokozott érzelmek mellett pedig nagyon nehéz objektíven tekinteni a saját és a partnerünk szerepére – mégis törekedni kell rá! Fejezzétek be az önmarcangolást, vagy a házastársatok hibáztatását. Tartsátok észben, hogy nemcsak egy kapcsolat működése, hanem a vége is két emberen múlik.

Sosem jó egyik kapcsolatból a másikba ugrani

Az újrakezdésnek akkor van értelme, ha előtte rendezitek a soraitokat. Amíg nem szembesítitek magatokat az előző kapcsolatban elkövetett hibákkal, és amíg nem hagytok magatoknak időt a gyászra, addig felesleges fejest ugrani egy újabb kapcsolatba. Abban az esetben ugyanis, ha az előző kapcsolatból rögtön egy másikba menekültök – ahogyan Brad Pitt is tette, amikor összejött Angelina Jolie-val – hajlamosabbak lehettek idealizálni az új partnereteket, figyelmen kívül hagyva a figyelmeztető jeleket. Ennek pedig könnyen válás lehet a vége.

Tartsátok meg a részleteket magatoknak

Egy házasság – annak minden nehézségével és szépségével együtt – csak két emberre tartozik. Hiába meséltek családtagjaitoknak vagy a barátaitoknak a gondjaitokról, senki sem fog tudni releváns tanáccsal szolgálni, hiszen ti éltetek az adott kapcsolatban, ti állítottátok fel a szabályait. Egészen különböző okok miatt döntenek a nők és a férfiak is a válás mellett, de az a legcélravezetőbb, ha minden problémát a házastársatokkal igyekeztek megvitatni – így elkerülhetitek a további félreértéseket is.

A gyerekek lelke a legfontosabb

Ha úgy érzitek, köztetek már helyrehozhatatlanok a dolgok, igyekezzetek a lehető legkulturáltabban intézni az elválást. Attól függetlenül, hogy kinek ítélik a gyerekek felügyeletét, a legfontosabb, hogy az esetlegesen felmerülő konfliktusokból kihagyjátok őket. Anélkül meséljetek nekik az életetekben bekövetkező változásokról, hogy leszólnátok a másik szülőt. Emlékeztessétek rá a gyerekeket, hogy mindketten szeretitek őket, függetlenül a történtektől.

Törekedni kell rá, hogy megőrizzétek a jó viszonyt

Annak ellenére, hogy a házasságotok véget ért, a gyerekek mindig össze fognak kötni benneteket korábbi partneretekkel. Éppen miattuk szükséges, hogy a lehetőségekhez mérten jó viszonyt ápoljatok egymással, hogy a válást követően is folyamatosan dolgozzatok a kommunikáción, és hogy továbbra is képesek legyetek kompromisszumokat kötni.

A Nők Lapja legfrissebb, 2016/39. számában a született szuperhős, Brad Pitt életéről olvashattok érdekes portrét. Honnan indult, majd hogyan vált napjaink egyik legismertebb színészévé? Minden kiderül a magazinból – keressétek az újságárusoknál!

Fotó: Archív

Szöveg: F.R.

Forrás: huffingtonpost.com