Star Wars lázban ég a világ – Vajon mi lett a galaxis ikonikus férfijaival?

Az új Star Wars filmnek köszönhetően az egész világ a Csillagok háborúja bűvöletében él, de mielőtt belevetnénk magunkat az új rész eseményeibe, nem árt kicsit felfrissíteni a memóriánkat a korábbi epizódokkal kapcsolatban. Az alábbi összeállításból kiderül, mi történt a galaxis legendás férfijaival az elmúlt években.

A történet legelső részében, a Baljós árnyakban feltűnt Anakin aranyos kisfiúként látható, azonban még mielőtt Darth Vader álarcát magára öltené, Hayden Christensen eleveníti meg a saga második és harmadik epizódjában. Bár Christensen nem kapott nagyobb szerepeket a Star Wars után, azért akad filmje (Hipervándor), ahol újabb arcát is megmutatja.

1

Szintén az első részben tűnt fel Liam Neeson karaktere, aki nemcsak sármjával, de bölcsességével és védelmező természetével is belopta magát a nézők szívébe. A színészt későbbi munkáiban is kemény, de oltalmazó figurákként láthattuk: volt lányáért aggódó apa az Elrabolva filmekben, de több szász emberért felelős marsall is a Non Stop című moziban.

2

Nem szabad megfeledkezni Obi-Wan Kenobiról sem, aki az eddigi összes részben feltűnt. Az első három epizódban Ewan McGregor formálta meg a karaktert, a színész a forgatás óta is lubickol a szerepajánlatokban: A sziget című filmben 2005-ben, míg a Lazacfogás Jemenben szereplőjeként 2011-ben láthattuk.

3

A régi trilógia két szépfiúja sem hagyható szó nélkül. Luke Skywalker megformálója, Mark Hamill az elmúlt évtizedekben elsősorban rajzfilmes szinkronszínészként tevékenykedett, az utóbbi években például ő kölcsönözte a hangját Jokernek a Batman-rajzfilmekben.

4

A 30 éve filmre vitt részek legsármosabb karaktere vitathatatlanul Han Solo. Az őt megformáló Harrison Ford persze nemcsak kinézetének köszönhette, hogy a sci-fi klasszikus után rohamtempót vett filmes karrierje. Indiana Jonestól kezdve számos kaland- és akciófilmben, illetve romantikus történetben bukkant fel, munkájának gyümölcse pedig többek között a Golden Globe-gálán kiosztott Cecil B. DeMille-életműdíj lett 2002-ben.

5

Ha a fenti összeállítás mellett a homályos emlékeket élesebbé tennétek, érdemes végignézni az AXN rendhagyó Star Wars maratonján november 28-án és 29-én (szombat, vasárnap), melynek során mind a hat filmet levetítik!

Egy kis kedvcsináló a maratonhoz:

A vetítési időpontok:

November 28.

  • 10:10 Star Wars: Baljós árnyak
  • 12:50 Star Wars: A klónok támadása
  • 15:35 Star Wars: A Sith-ek bosszúja

November 29.

  • 10:40 Star Wars: Egy új remény
  • 13:10 Star Wars: A birodalom visszavág
  • 15:40 Star Wars: A jedi visszatér