Johnny Depp lánya nem gondolja, hogy a szülei miatt lett sikeres

A hollywoodi kettős mércéről beszélt.

Lily-Rose Depp modell és színész a minap egy amerikai magazinnak adott interjút, amiben arról mesélt, hogy szerinte általában inkább nőket szoktak azzal vádolni Hollywoodban, hogy „nepo-bébik” (azaz hogy alapvetően annak köszönhetik sikereiket, hogy eleve sikeres családokba születtek), amíg a hasonlóan híres szülők fiúgyermekei ritkábban kapják meg ezt a billogot.

A közösségi médiában mostanában olyan mémek kezdtek keringeni, amelyben fiatalok csalódottan veszik tudomásul, hogy kedvenc sztárjaik valójában híres szülők gyermekei – azt sugallva, hogy ezáltal megkérdőjelezhetővé válik, hogy kedvenceik valóban a tehetségük miatt lettek-e sikeresek. (Tudtad például, hogy Jennifer Aniston is színészek gyermeke? A keresztapja pedig Telly Savalas volt. De Dakota Johnson is híres felmenőkkel büszkélkedhet: apja Don Johnson, anyja Melanie Griffith, nagynyja pedig Tippi Hedren. Isabella Rossellini édesanyjának neve is ismerős lehet, elvégre ő Ingrid Bergman.) Lily-Rose Deppről is születtek már ilyen videók, hiszen ő a színészlegenda Johnny Depp és Vanessa Paradis francia énekes lánya, és maga is színészként és modellként tevékenykedik, ő azonban azt gondolja minderről, hogy Hollywoodban valójában senkit sem érdekel, ki kinek a fia-borja.

„Úgy tűnik, az internetet nagyon érdeklik az ilyen dolgok. Az embereknek előítéletes elképzeléseik támadnak veled vagy azzal szemben, hogy hogyan jutottál el idáig, de határozottan állíthatom, hogy azon kívül, hogy megfelelsz a szerepre, semmi más miatt nem fognak leszerződtetni.

Az internetet sokkal jobban érdekli, hogy ki a családod, mint azokat az embereket, akik a szerepekről döntenek.

Lehet, hogy bejutsz az ajtón, de akkor is csak épp hogy a lábadat teheted be, utána rengeteg munka vár rád – vélekedik Lily-Rose Depp. – Nekem fura, amikor valakit annyira redukálnak, hogy biztos csak a felmenői miatt jutott el valameddig. Ez teljesen értelmetlen. Ha valakinek az anyja vagy az apja orvos, és aztán ő is orvos lesz, akkor nem úgy van vele, hogy »hát, azért lettem orvos, mert a szüleim is azok«, hanem »bizony, én is jártam orvosi egyetemre és képeztem magam«”.

Szerinte ráadásul kevesebb férfit vádolnak meg azzal általában, hogy nepo-bébi. „Egyszerűen csak (az van, hogy) sokkal többet hallom ezt nőkről, és nem hiszem, hogy ez véletlen lenne – mondta, majd mikor édesapja rágalmazási peréről kérdezték, szintén a nemi kérdésre tért ki. – Azt gondolom, hogy nem azért vagyok itt, hogy bárkiért is feleljek, és úgy érzem, hogy a karrierem nagy részében az emberek tényleg az életemben lévő férfiak alapján akartak meghatározni engem, legyen szó a családtagjaimról, a pasijaimról, vagy bármi másról (Lily-Rose két évig járt Hollywood egyik legfelkapottabb színészével, Timothée Chalamet-val, mielőtt összejött az Elvis-film főszereplőjével, Austin Butlerrala szerk). Pedig én tényleg készen állok arra, hogy azok a dolgok határozzanak meg, amiket csinálok”. Nos, bárminek is köszönheti mindezt, tény, hogy Lily-Rose Depp karrierje felfelé ível: legközelebb az Eufória alkotójának új sorozatában, a The Idolban fog szerepelni az HBO-n, valamint a Nosferatu című horror-remake-ben Bill Skarsgård oldalán.

Kiemelt kép: Lily-Rose Depp és édesanyja, Vanessa Paradis 2019. május 3-án, Párizsban – Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images