Már most érdemes megjegyezni a harmincéves színész nevét.

A napokban megjelent Baz Luhrmann várva várt filmjének, az Elvis Presley életéről szóló, ezért egyszerűen csak Elvis címet viselő mozinak az első előzetese. Az életrajzi filmben Austin Butler játssza a címszerepet, és már az első filmkockák láttán nem túlzás azt állítani, a harmincéves amerikai színész tökéletes választás volt – még a rock and roll királyának legendás csípőmozgását is hibátlanul hozza, miközben a Heartbreak Hotel, a Jailhouse Rock vagy éppen az Unchained Melody refrénjét énekli.

A Warner Bros filmstúdió közleménye szerint „a várva várt film Elvis Presley (Austin Butler) életét és zenéjét tárja elénk rejtélyes menedzserével, Tom Parker ezredessel (Tom Hanks) való összetett kapcsolatán keresztül. A történet Presley és Parker több mint húsz évet felölelő, bonyolult viszonyát meséli el Presley felemelkedésétől a szupersztárrá válásáig. Ennek az utazásnak kulcsfigurája Priscilla Presley (Olivia DeJonge), aki nemcsak az egyik legfontosabb ember volt Elvis életében, de az egyik legnagyobb hatással is volt rá.”

Baz Luhrmann, akinek olyan mozisikerek fűződnek a nevéhez, mint a Moulin Rouge! vagy A nagy Gatsby, már 2013 óta nem rukkolt elő filmmel, de azt nem mondhatnánk, hogy az elmúlt időszakban csak a lábát lógatta – az Elvis előkészületei már évek óta folynak. A címszerepért például éveken át versengtek a színészek, köztük elég nagy nevek is: úgy tudni, Ansel Elgort, Harry Styles, Miles Teller és Aaron Taylor-Johnson is az esélyesek között volt, az Oscar- és Golden Globe-jelölt ausztrál filmrendező, forgatókönyvíró és producer végül mégis a kevésbé ismert Austin Butlert választotta. Az Elvis című film várhatóan idén nyáron kerül a mozikba, de lássuk, mit érdemes már most megjegyeznünk a rock and roll királyát alakító színészről.

Austin Butler és Vanessa Hudges 2017 -ben. Fotó: Taylor Hill/FilmMagic

Meseszerű karrier

Austin Butler 1991-ben született a kaliforniai Anaheimben, amely leginkább arról ismert, hogy itt található az Egyesült Államok – és a világ – első Disneylandje. A Disney univerzumnak a színész életében is nagy szerep jutott: több, a Disney Channelen futó televíziós sorozatban is játszott gyerekként (például a Miley Cyrus főszereplésével futó Hannah Montanában), két évvel ezelőttig pedig a Disney-sztár Vanessa Hudgensszel alkotott egy párt. A filmiparban becsületesen lépdelte végig a ranglétrát, kitartóan járt castingokra, szorgalmasan dolgozott, így egyre komolyabb produkciókban kapott egyre nagyobb szerepeket – 2019-ben például a Volt egyszer egy… Hollywood című Tarantino-drámában is feltűnt Leonardo DiCaprio, Brad Pitt és Margot Robbie mellett. Ugyanebben az évben derült ki, hogy ő játszhatja Baz Luhrmann új produkciójában Elvis Presley-t.

Híres szerelmek

Az elmúlt években a jóképű színész neve nemcsak a stáblistákon tűnt fel egyre gyakrabban, hanem a pletykalapok címlapjain is – köszönhetően annak, hogy színészi játéka mellett a magánéletére is mind többen lettek kíváncsiak. Austin Butler szívét ráadásul rendre a sztárvilág szépségei rabolják el, így aztán bőven szolgáltat témát a bulvárújságíróknak és a paparazzóknak.

Ahogy már említettük, sokáig járt Vanessa Hudgens énekes-színésznővel, hírbe hozták Vanessa Paradis és Johnny Depp lányával, a modellként és színésznőként tevékenykedő Lily-Rose Depp-pel, jelenleg pedig napjaink egyik legkeresettebb szupermodellje, Kaia Gerber a barátnője – aki történetesen Cindy Crawford lánya. Bár kettejük között tíz év a korkülönbség, egy közeli forrás a Life & Style magazinnak arról számolt be, hogy a pár kapcsolata tökéletesen működik. „Austin tíz évvel idősebb, de ez Kaiának bejön. Nagyon élvezik az ismerkedést, és igazán cuki párost alkotnak.”

Király születik

A Hollywood Reporternek adott múlt heti interjújában Austin Butler arról is mesélt, hogy a 42 éves korában elhunyt zenészlegenda megformálása eleinte meglehetősen nagy falatnak tűnt. „Amikor elkezdtem a próbafolyamatot, arra törekedtem, hogy a hangom teljesen azonos legyen – mondta. –

A forgatás megkezdése előtt egy évig hangképzésre jártam.”

A rendező, Baz Luhrmann korábban úgy nyilatkozott, hogy a fiatal Elvisnek Austin Butlers kölcsönzi a hangját, míg a középkorú esetében a színész és az énekes hangfelvételeit fogják keverni. „Annyi felvételt néztem róla, amennyit csak tudtam, újra és újra – emlékezett vissza a felkészülésre a főszereplő. – Hatalmas felelősség [ez a szerep] Elvis, az exfelesége, Priscilla és a lánya, Lisa Marie miatt, valamint az összes ember miatt, aki annyira szerette őt.”

Kiemelt kép: Getty Images