Szétszedték a kommentelők Jennifer Anistont a kijelentéséért

A Jóbarátok színésznője kesergett egyet a változó időkről, és hogy manapság már bárkiből lehet sztár, amit a kommentelők nem vettek éppen jó néven.

Gyakorlatilag a szemünk előtt alakult át az, hogy kiből válhat híresség manapság. Míg régebben akár hosszú évek kemény munkája és világraszóló tehetség kellett ahhoz, hogy valaki híresség lehessen Hollywoodban, addig a YouTube-nak, Instagramnak és mostanában a TikToknak köszönhetően gyakorlatilag bárkiből lehet sztár, aki valamilyen fotót vagy pár másodperces videót megoszt.

Ezzel szemben a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején Amerika filmes fővárosa főként színészekből, zenészekből és művészekből állt, akik nem támaszkodhattak az internetre, hogy növeljék a hírnevüket. Erről beszélt Jennifer Aniston (aki korábban alvajáró volt, a nyugodt reggelek érdekében erre esküszik) is Sebastian Stannek a Variety magazin Actors on Actors című műsorában, amiért a nézők komoly kritikákkal illették, mert többek szerint a színésznőnek nincs joga ilyen észrevételeket tenni.

Aniston megjegyezte, milyen szerencsésnek érzi magát, hogy azelőtt kezdte az ipart, mielőtt az internet „új kultúrát alakított ki, és az emberek alapvetően semmit sem csinálva válnak híressé.” Megemlítette Pamela Andersont és Paris Hiltont is, akik annak idején szintén a „semminek” köszönhették az ismertségüket, viszont manapság bárki lehet ismert a közösségi oldalaknak köszönhetően. 

„Szerencsésnek érzem magam, hogy kaptunk egy kis ízelítőt az iparágból, mielőtt azzá vált volna, ami ma, ami egyszerűen más: több a streamingszolgáltatás, több az ember is. Lehetsz a TikTokról híres. A YouTube-ról. Vagy az Instagramról. Ez valahogy majdnem olyan, mintha felhígulna a színészi szakma.”

A nézők azonban nem értették, hogyan is mondhat ilyeneket a Jóbarátokból ismert színésznő, hiszen ő maga is két színész, Nancy Dow és John Aniston lánya. Többen nehezményezték, hogy a családi háttere – és persze a külseje, és jó anyagi helyzete – nélkül ő sem kerülhetett volna bele az iparágba, némelyek egyenesen nepotizmus-bébinek nevezték Jennifert, utalva arra, hogy a szülei egyengették a karrierjét.

A teljes beszélgetést itt lehet megtekinteni:

„A rendezők régebben szó szerint leszólították a csinos lányokat az utcán, és ha azt mondták, hogy tudnak színészkedni, akkor szerepet ajánlottak neki” – írta az egyik kritikus.

Egy másik szerint Aniston csak azt az időt sírja vissza, amikor csak a kiváltságosok és gazdagok válhatták híressé, manapság pedig sokkal demokratikusabb az egész.

Jennifer édesapja, John, leginkább a Days of Our Lives (1965) című szappanoperából és a Star Trek: Voyager (2001) című televíziós sorozatban a Quarren nagykövetének szerepéről ismert. Jennifer édesanyja, Nancy olyan televíziós sorozatokban szerepelt, mint az 1996-os The Beverly Hillbillies és az 1967-es The Wild Wild West, legutóbb a 2004-ben bemutatott Pure című családi drámában tűnt fel, emellett könyvet is írt a Jenniferrel való kapcsolatáról, ami 1999-ben jelent meg, és emiatt a színésznő nem is tartja vele a kapcsolatot.

Nancy Aniston, Jennifer Aniston elhidegült édesanyja 1999. december 17-én a kaliforniai San Fernando völgyben. Nancy a szerzője a Memoár: Anyából és lányából Jóbarátok című könyve a Jenniferrel való problémás kapcsolatáról. (Fotó: Paul Harris/Online USA)

Jennifer egyelőre nem reagált az őt ért internetes visszatetszésekre.

Kiemelt kép: Getty Images